Internationella kvinnodagen!

"Den internationella kvinnodagen (den 8 mars) firas av kvinnogrupper över hela världen. Datumet firas också i FN och i många länder är det en nationell helgdag. När kvinnor från alla kontinenter, ofta med olika etnisk, språklig, kulturell, ekonomisk och politisk bakgrund, firar "sin dag", kan de se tillbaka på mer än nittio års kamp för jämlikhet, rättvisa, fred och utveckling."


Länk.


***************************************************

Runt om i världen drabbas kvinnor av förtryck, våld och ekonomiska såväl som sociala orättvisor. Även i Sverige ser vi dagligen exempel på att vårt samhälle långt ifrån är fritt från olika former av diskriminering mot kvinnor.


Kvinnolöner är generellt lägre än mäns - sett utifrån hela arbetsmarknaden
cirka 10-20% lägre. I Sverige. 2008.




image449


Kvinnor som anmäler våldtäkt och har den enorma turen att det leder till åtal överhuvudtaget tvingas redovisa hela sitt sexualliv, antal partners, hur de tilltalat gärningsmannen, hur de varit klädda etc. I Sverige. 2008.



DÄREMOT läggs en massa tid, arbete och pengar på ett mer jämställt samhälle åt andra hållet. Tjejtaxi och annat togs bort / motarbetades eftersom - snyft - männen blev diskriminerade...


Slutligen vill Storsan bara säga:

Gratulerar på Internationella Kvinnodagen!


Men glöm inte bort att en massa orättvisor återstår.

I Sverige. 2008.


Kommentarer
Postat av: beccaq

Trevlig helg!

2008-03-08 @ 14:12:40
URL: http://www.beccaq.blogg.se
Postat av: Mamsingen

http://youtube.com/watch?v=mEW8Y6iICuE

2008-03-08 @ 18:47:34
Postat av: Mamsingen

Kolla länken, en go unge, eller??

2008-03-08 @ 18:48:16
Postat av: Mamsingen

Puss på er alla fruntimmer!!!

2008-03-08 @ 18:49:01
Postat av: Ida

Yes, tvål var rätt svarat! ;)
Jaså minsann Kvinnodagen idag..? Det har jag missat helt och det gör jag varje år..

Jag tycker iaf att så länge som bara 1 av 10 våldtäktsrättegånger leder till fällande dom så ska vi ha rätt till billigare taxi - för att jämka upp orättvisan LITE iaf.

2008-03-08 @ 18:55:36
URL: http://daaarlingen.blogg.se
Postat av: Storsan

Hahhahahahahhah!!!!!!!!!!
GOOOOOO unge!!
Hädanefter skall detta bliva Storsans melodi - Whateeevvaaaaa!!!!!
Kram Mamsingen; och tack för ett trevligt möte idag!!
;o)

2008-03-08 @ 19:50:52
URL: http://storsan.blogg.se
Postat av: BorisBorissa

Okej, nu var vi där igen. Jag har funderat lite. Varför finns det bara en kvinnodag. Är ni nöjda med det, ni kvinnor. Jag tycker att det vore rättvisare om det fanns 184,5 kvinnodagar på ett år. Vi män??? kunde då få dom andra 184,5 dagarna. Eller så kunde vi fira en dag ihop,( istället för den där 0,5 dagen) tex. midsommar eller jul. Men det funkar inte. Då vill väl alla semlor, kanelbullar, småfåglar och alla andra som ska firas också ha extra dagar. Nej, fira er internationella kvinnodag. Finns det en internationell mansdag, om inte, lever vi då i ett jämställt samhälle?. Nej, det gör vi inte. För varje sommar så ska ni ha en fruntimers-vecka också. HA! Vi män??? kanske kan fira ihop med någon annan. Varför inte den 24 maj, alla vet ju vad det är för en viktig dag, eller.
Kram på er alla ni kvinnor. Vad skulle vi män??? göra utan er. Nu kan förmodligen Storsan och Mamsingen komma-på en massa saker som vi inte skulle kunna göra. Men snälla, bespara mej era kommentarer.Detta inlägg är en liten del ironi MEN till största delen en hyllning till det bästa som vi män??? har, KVINNAN.
Mvh. BorisBorissa.

2008-03-08 @ 19:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0