Tuvas lillasyster på besök

Hoppla!

ABNORMT stressig dag - inget kul alls - men åkte hem med Mamsingen och var hemma vid 5. Stress, stress och stress igen för att hinna röja de värsta oroshärdarna hemma i form av allvetande skräphögar av tvätt och disk. Eftersom Storsan FAKTISKT har gått ett par livräddningskurser genom jobbet så såg hon sig tvingad att också försöka rädda livet på de stackars brungula små plantor som ännu klarade att kippa efter andan på fönsterbrädorna. Därefter lite kulinariska äventyr i form av snabbmakaroner... Och packa boxväskan... SEDAN ringde telefonen - ett jobbsamtal som Storsan tyvärr inte kunde nonchalera. Och ett mail - dito egenskaper. Så NU är det bråttom!!

Under eftermiddagen har det blåst bara mer och mer - dessutom vräker det ner snöblandat regn. Och den senaste timmen blåser det något fruktansvärt. Telefonen fick nån allvarlig sjukdom. Det knakar och brummar och dånar i huset. Måhända kände Tuvas lillasyster för att ta sig en tur hitåt...?

Artikel.

Storsan och Ulle-Bullen kände sig tvungna att starta en brasa och sedan fylla vatten i tillbringare...

Om utifall att...

Spänn fast er och ha en bra kväll!!

Dance!

Storsan fick ett reklamutskick från Tvins.

"Vibrera bort ditt fett" - eller nåt...

Räcker det inte att skaka rumpa lite? 

Kändisförnedring

Jahaja. Nu ser Storsan att fler har retat sig på en viss sida... Storsan skrev ju så här:

****************************************

Storsan som 'self-confessed skvallertidningsberoende' är den FÖRSTA att erkänna - bloggar på t.ex. Stureplan.se är rätt kul att kolla in ett par gånger i veckan. Däremot hittade Storsan en dylik idag som gav henne ett fullständigt rabies-anfall. Mitt bland bilder på "Det vackra folket" och magsura kommentarer om dessa fanns en bild på en helt vanlig, glad-för-att-det-är-helg tjej. Ganska rund, söt, glad, med en cider och en öl i händerna. Uppenbarligen inte på samma fest som övriga. Storsan kräktes mentalt av bildtexten och det underliggande föraktet.  Sorry alla som tycker annorledes men Storsan tycker FAKTISKT inte att det är lika ok att sparka nedåt som att sparka uppåt.


Wannabees och kändisar väljer själva rampljuset - en
"vanlig tjej" på fest gör det inte.

Och i tillägg - varför sparka på NÅGON?


******************************************

Nu har Storsan läst en artikel på Expressen om samma sajt.

Författaren har reagerat på en del andra "roligheter" som fanns att läsa där.


Artikel.


Blandade betraktelser

Dagens 'Sila mygg och svälja kameler':


SVT nerringt efter kockens snuskiga smakande!

Mästerkocken Fredrik ertappades i tv med att provsmaka med samma sked flera gånger. "Jag beklagar det jag gjort. Jag använde mig av skeden på fel sätt". I förrgår gästade han ett äldreboende i Stockholm och besöket visades i SVT:s lokalprogram. Han skulle laga lite extra god mat till de boende. Stjärnkocken provsmakar en soppa flera gånger med samma sked - från grytan till munnen och tillbaka. Reaktionerna lät inte vänta på sig. "Det ringde till och med folk under själva sändningen."


Nu kanske Storsan är HELT ute och cyklar men med tanke på vilka nyheter som poppat upp den senaste tiden: Kockar som spottar och snorar i maten, mushuvuden i grönsaksblandningen på en restaurang, larver och insekter i maten på diverse skolor, gamla som matas med rutten ärtsoppa alternativt svälter osv. så känns detta ärligt talat inte särskilt äckligt. Att en hyfsat renskrubbad, frisk karl smakar med en och samma sked - doppad i en het soppa mellan varven... eller ovanstående RIKTIGT äckliga grejer?

Ja, då vet i alla fall Storsan vad hon väljer. Anyday!

Och Storsan, kanske kaxigt, tror sig nog även veta vad gamlingarna på äldreboendet

i fråga skulle välja. Anyday!


image312


Artikel.Dagens smartskaft 1:


Mannen i USA som klagade på sin frys.
Han blev mer och mer irriterad över att den inte "fungerade som den skulle".
Han bad några släktingar komma och titta på den. I frysen upptäckte släktingarna....

...MANNENS FRU!


"Ååhhh, vad irriterande med denna frys! Kan det vara för att jag slängde dit frugan efter mordet? Njaaa... fan vet.
Det kanske bara är något relä...? Jag ringer hit dem!"


image315


(Finns det relän i frysar...?)


image316


Dagens smartskaft 2:


Hillary Clinton - inom kort eventuellt den första kvinnliga presidenten i USA:s historia. Driven? Absolut. Smart? Absolut. Ambitiös? Otvetydigt.
Koll på läget? Eehhh... ??
Tydligen har låten som Hilary valt som 'signaturmelodi' valrörelsen igenom, vissa... ska vi säga brister...? Låten vars titel nu (tyyypiskt!!) Storsan inte kommer ihåg blev tydligen "när det begav sig" totalförbjuden på MTV eftersom videon innehöll... en nunna som blev våldtagen på T-banan...!

image317


Chockskadad!

Näää nu...!!!

MOJJAN HAR SKRIVIT EN KOMMENTAR!!

Såg den precis nyss - blev tvungen att kolla - HELT säker på att det var
Mamsingen som skulle skoja!

Men neeej... DET VAR MOJJAN!!

Min lilla älske-Mojja!!

image310

Orsaken att Storsan blev chockskadad är den att:

1) Hon har aldrig skrivit någon kommentar förut utan brukar maila Storsan istället.

2) Storsan trodde att de hade knas med sin dator fortfarande.

3) Mojjan tror sig inte riktigt om att kunna detta med "tekniska saker"
fastän hon egentligen gör det!

Numera!

Storsan tror att nummer tre i listan kommer sig av att hon under låååång tid efteråt mobbades svårt av resten av familjen när det uppdagades VARFÖR just Mojjans foton aldrig blev bra - och varför hon samtidigt tyckte att "det gjorde ont" att fotografera.

Detta var för många år sedan och de hade en gammeldags kamera med blixt som man själv satte dit; ni vet "engångsblixtar" som fräste till ordentligt när man fotade... I alla fall var det ett tillfälle när alla var samlade och Mojjan skulle fota. Hon ropade Ajjj och väste till oss andra:

"NÄÄÄEE!! Nu får faktiskt NÅN ANNAN ta kort!

Det gör ju jätteont i ögonbrynen!!"


Då upptäckte vi att hon under hela den här tiden hållit kameran bak och fram! Därför blev det inga bra kort - hon fotade sitt eget öga... Och dessutom gjorde det ont i ögonbrynen eftersom blixten ju fräste iväg framåt - med andra ord mot hennes ansikte...

image309

Förlåt Mojjan - men Storsan var ju bara TVUNGEN!! *S*

Stor kram till dig och pappsen!!

Ny dag

Storsan valde trots allt Gynning igår. Fnissanfall ett flertal gånger. Att hon måste gapa så högt? Men rolig är hon, tycker Storsan... Idag är det veckans 'roligaste' arbetsdag. Drygt 12 timmar. Den började dessutom med att Storsan hämtade askan efter Krulle-gubben. Hon hade väl på känn att det skulle bli lite besvärligt men det gick ändå bättre än väntat. Lipade en liten stund, sedan kändes det helt ok. Nu ligger han i bilen... Vilket faktiskt inte alls känns särskilt konstigt fast det kanske borde göra det? När det blir finare väder ska han få en egen plats i hörnet av trädgården.


Just idag är det definitivt INTE fint väder. Det kom en massa snö inatt men eftersom det är så milt ute förvandlades den ganska snabbt till grå, slaskig sörja. Vägen var bara plogad andra halvan av sträckan så Storsan hade en RIKTIGT spännande åktur på drygt en mil...


"Mormors lilla kråka" är väl en passande benämning...


Någon annan som slinker än hit än dit är ju Britney Spears. Stackars människa... på nåt vis... Ex-män och paparazzi-fotografer, vårdnadstvister och förtvivlade småbarn, droger och fullständiga psykbryt med jämna mellanrum. Nu drar de våldsamt i henne åt varsitt håll; hennes föräldrar, hennes manager och hennes nye karl.

Hoppas att hon inte går av på mitten... Eller ja, det har hon väl förresten redan gjort?


Artikel.


Å ännu lite senare...

Storsan sitter och ångrar att hon åt så mycket strips. En doft av en aning magknip smyger sig på. Samtidigt snarkar Ulle-Bulle högt i soffan och Nisse minst lika högt på golvet. Storsan har inte riktigt bestämt sig för om hon ska fortsätta med den bra boken eller om hon ska kolla på Gynning. Kollade lite text-TV så länge...

Dels handlade det naturligtvis om de rymdartiklar som Storsan skrev om i förra inlägget. Vilken tur att Storsan redan kommit på det uppenbara:
efter en dylik radiosändning kan ju ingen j*vel vilja göra sig omaket att åka hit...

Men om de nu mot förmodan SKULLE komma så har Storsan en stark känsla av
hur de i så fall skulle se ut...

SÅ HÄR!

image311

Med andra ord misstänkt lika bacillen Mykoplasma som Storsan skrev om en gång...


(Undrar om DE gillar winegums och snus...??)

Lite senare

Storsan har nu knobbat lite hamburgare, strips och räksallad. Proppmätt. Hade TÄNKT göra en wok men det kändes ju alldeles för jobbigt... Sitter nu här efter att ha skrämt iväg
Ulle-Bullen från datorn - Han har hoggat den i flera timmar! Storsan har bloggat flera gånger den senaste tiden om rymdskrot och domedagsasteroider - för att inte tala om liv på mars; ni vet E.T på en sten...??


Och nu är det dags igen.

Två nya artiklar på Aftonbladet om "Finns det liv i rymden" och en annan tosse...


First things first...


Nyckeln till liv heter molekylärt syre.


"Det är det vi har på Jorden. Och numera kan vi spåra det på ett annat sätt, säger astronomen Gösta Gahm, professor i astronomi vid Stockholms universitet. Han menar att chansen att det finns liv på andra planeter är stor. Vi tror, men vi vet inte. Men vi utgår från att det är så. Och vår sol är en medelsvensson. Det bara kryllar av stjärnor som liknar solen, med samma kemiska sammansättning och funktion som vår sol."Artikel.Jaa, det låter väl rimligt tycker Storsan. Och det har hon alltid tyckt. Men det intressanta är väl knappast om det finns... utan om de i så fall tänker komma HIT?


Men den rädslan slipper man tydligen...


...för allas vår Fritte har tydligen fixat den saken alldeles själv!!


image309

"Försöken att kommunicera med utomjordingar har hållit på i decennier. Det tar tid för signalerna att nå fram. Men hittills har vi inte fått svar, säger astronomen Gösta Gahm vid Stockholms universitet. Där har intresset för rymden ökat lavinartat. Vill det sig illa kan Hitlers gormande bli det första som drabbar en utomjordisk civilisation. Ett av nazidiktatorns nyårstal skickades nämligen ut i rymden med radiosignal mitt under andra världskriget och talet är den första kända signalen som riktades mot en annan civilisation."


Eeehhh....?


"Den ligger nu på 67 ljusårs avstånd. Men signalen är mycket svag och uttunnad, så den går säkert inte ens att mäta, säger Gösta Gahm vid Stockholms universitet."


Puuuh....


image310


Artikel.


Apropå IT...

Som Storsan sade i inlägget Twin Peaks.... hon kan INGENTING om bloggar / hemsidor / kodning / utseende....

Så, Isabelle; Storsan är säker på att du nog att du skojar lite med en gammal dam...??

image307


Jaaaa..... Storsan har KUL på nätet idag men eftersom plikterna kallar så får hon ta ut Nisse-the-Man på en promenad och sedan laga lite käk till en stor, hårig,
HUNGRIG Ulle-Bulle...

but...

I'll be back!!


image308

Forts. på Twin Peaks

Ja.


Felicia Thörnblad-Moberg mobbades redan i lågstadiet. Hon bytte skola. Två gånger. Men mobbningen fortsatte på nätet: "hora" och "jävla idiot." I somras när hon var ute med hunden blev hon plåtad med mobilkamera av sina mobbare. Bilden lades ut på nätet, med texten: "vi ska slå dig."


Aftonbladet. 

Aftonbladet2.


Storsan återkopplar till förra inlägget 'Twin Peaks'.

Kommentarer överflödiga.


image306


Twin Peaks!

Storsan jobbar hemma idag - och dessutom bara halvdag. Yippieh!! Med andra ord har hon haft tid att surfa runt bland allsköns bloggar; såväl bra sådana som rent katastrofala... Men som sagt - smaken är som baken. Det är inte det Storsan är ute efter utan en historia som hon stötte på av en slump idag - men som tydligen fortgått i flera år. En bloggare som anger att hennes namn är Amanda har under lång tid och via ett flertal olika bloggar byggt upp en historia om sig själv som inte är sann. Hon har snott diverse bilder från andra och uppgett att de är på henne och hennes närstående.


Tråkigt, javisst, med stöld av privata bilder från andras bloggar, men inte heller detta är
vad Storsan egentligen är ute efter.


Det makabra är att utifrån dessa stulna bilder så bygger denna Amanda upp ett helt liv. Och det viktigaste av allt; hon berättar om hur den och den har dött på grund av allt ifrån olyckor till sjukdomar och sexuella övergrepp. Här någonstans börjar Storsan tycka att det är obehagligt.


image305

Via en av Storsans favvisar Hockeyfrun så började hela historien nystas upp. Länkar och inlägg och kommentarer gjorde att Storsan fastnade i denna historia under lååång tid. Efter all information - och tveklöst en massa desinformation - känner sig Storsan alldeles vimmelkantig. Detta är ju rena Twin Peaks! Redan signaturmelodin gör att håret reser sig på Storsans armar och hela denna historia ger, minst sagt, en otäck smak i munnen.


Och då kommer vi osökt in på varför Storsan har maskerade bilder och smeknamn på sin blogg. Storsan jobbar med data och Internet.

Dock INTE med hemsidor och kodning - annars skulle väl Storsans blogg vara BETYDLIGT snyggare...?image304


Storsan har fått frågan några gånger; Varför? Jo, för att de bilder och personuppgifter Storsan lägger ut här DEFINITIVT inte är privata. Ja, de ligger måhända på Storsans blogg men eftersom en blogg av naturliga skäl ligger ute på nätet så är ingenting av det Storsan lägger ut här personligt eller skyddat. Även om hon skulle lägga ut ett foto och sedan ta bort det så finns det kvar. För alltid. All respekt till dem som lägger ut bilder och annat - det ÄR kul att titta på! Men Storsan väljer att inte göra det. De som känner Storsan vet precis vem hon är. De som lär känna Storsan via bloggen får veta detsamma - pö om pö. De som bara tillfälligtvis besöker Storsans blogg har inget intresse av att veta mer än vad som visas i inläggen - och det räcker. Via hennes inlägg visar Storsan precis vem hon är - i lagom dos.


Till slut:

Dela inte med dig mer på nätet än du skulle dela med dig till en fullkomlig främling du träffar på krogen sent en lördagsnatt. Var rädd om dig.

Det finns betydligt fler psychon därute än man vill tänka sig.
Och de är dessutom betydligt otäckare än man vill tro.Glaaad!

Så där ja!

Nu är Storsan ÄNNU gladare!


(Och jooodå, hon SKA sova snart!)


Storsan har kollat in sina humoristiska favvisar - hittade bland annat dessa godingar:

image299

Från Mulffmorgenthaler.com - apropå Idas kval under pimplingsturen...

image300image301

Från samma ställe, apropå Satelliter och Domedags-asteroider...

image302


Och till sist, apropå stora eller små bröst: (från ShareMyFun)

Mannen kom hem från arbetet och fann sin fru i badrummet,
där hon stod med bar överkropp och beundrade sina bröst.


- Vad sysslar du med?


- Vet du, sa hon, jag var hos läkaren i dag och han sa att jag har bröst som en 25-åring!


- Jaså minsann. Hade han inga kommentarer till det 50-åriga arslet du dras med?


- Nix, vi talade överhuvudtaget inte om dig...image303
Å så är det dags igen...

Storsan hade fått sina nudlar och kände sig glad igen.

Sedan såg hon ett TV-program; "Pappas lilla rika flicka"... eller nåt... Där hade vi en nippertippa som skulle ordna en stor fest. Bland alla förberedelser fick man bland annat se: Tjejen satt på lunch med sina väninnor. Hennes juvelerare kom dit. (Ööööhhh. "Hennes juvelerare..."????) Hon skrek högljutt och BARA MÅÅÅSTE ha ett armband, ett halsband och örhängen med diamanter. Armbandet allena gick löst på 130 000 dollar. Till råga på allt var det - håll i er - en välgörenhetsfest... SPYYY!!!!

Sedan såg Storsan kommentaren från Olahyst. Och blev glad igen.

Därefter var det dags för ett nytt TV-program - "Mina små bröst". Bara titeln skulle ju ha fått Storsan att dra öronen åt sig! Men neheeej då - hon kollade. I alla fall i typ 10 minuter... Rent allmänt tycker ju Storsan att det är synd och skam med skönhetsoperationer... Och Botox i synnerhet! En helt annan sak är om det har hänt en olycka / en kvinna har NOLL bröst och mår psykiskt dåligt / en kvinna får ont i ryggen av sina för stora bröst / brännskada eller annat av allvarlig sort...

Men som sagt - synd och skam...

Programmet var i alla fall fyllt av en massa - väldigt unga så klart - tjejer som ville förstora sina bröst på olika sätt. Bland det värsta var en ung tjej som desperat ville ha större bröst och köpte "sugkoppar" modell större som hon satte på sina bröst och gick omkring med i timtal.

Sedan fick man se när hon tog av dem. Hon hade mörkt blåröda stora ringar och klagade på att det sved, kliade och pirrade. Ja SJÄLVKLART!! Du har fixat så att dina bröst har stasat fullständigt - inget blod rör sig och de kan ju för fasen ramla av! Där kan man prata om "döda satelliter"... SLUTA NU flicka lilla!!!

OM du mår extremt dåligt - av för stora och därmed ryggvärk och annat ELLER för små - i princip obefintliga; sök hjälp av duktiga läkare. I övrigt; LÅT BLI!! I 98% av fallen har kvinnor de bröst som passar "med resten". Liten, vältränad, smal = små bröst som ser snygga ut i linnen och toppar och som aldrig skvalpar runt vid träning och annat. Rund, kraftig, med en massa former = stora bröst som kanske är gosiga men som samtidigt innebär hängbröst och dessutom BH OCH tränings-BH vid Box Combat-träning....

Tänk så jäääävla tråkigt om alla såg likadana ut??!!

****************************************************************

Se där... Nu hade Storsan eldat upp sig igen!

Men sedan såg hon Mamsingens kommentar om mat, smink och vardagens stress....

Och se, då kändes allt bra igen!

image298

****************************************************************

Ja, tänk...

Inte nog med satelliten som ska krascha mot jorden nästa månad - nu ska tydligen en superasteroid frontalkrocka med oss! "Apophis" - domedagsasteroiden som döpts efter egyptiernas dödsgud är på väg...


"Fredag den 13 april 2029 vet vi mer om hur det går. Då är den riktigt nära och det är då den riskerar att hamna ur kurs. Tyngdpunkten kan flyttas. Risken att den kolliderar 2029 betraktas som nästan utesluten. Det är nästa varv år 2036 som det kan bli kritiskt..."

...

"Ju närmare den kommer desto svårare är det att göra något. Och i ett visst läge blir det för sent. Då är det bara att befinna sig på rätt sida Jorden, säger Ola Karlsson. Skulle Jorden träffas av en jätteasteroid blir det problem för allt levande under tusentals år. Om den är riktigt stor kanske man ska ställa sig i träffpunkten istället. För det blir inte roligt på Jorden efteråt. Livet kommer inte att gå under, men väldigt många människor kommer att dö."


Artikel.

********************************


Var faaan är Bruce Willis i Armageddon (Harmageddon)
när man behöver honom!!??


" Earth. It Was Fun While It Lasted."


Näääeee.... Storsan tycker faktiskt inte att detta är särskilt kul... Men faktum är ju att just Storsan inte kan göra särskilt mycket. Och om man i alla fall får ha det bra i livet fram till år 2036 är väl inte det fy skam? Då är Storsan 66... Och tänker i GOD TID åka hem till de fria vidderna i norr och stå där med sina nära och kära precis när det smäller!


"Heads Up!"


********************************


Och en sak till:

På Aftonbladet finns en artikel av Henrik Lund:


Slå ihop alla myndigheter som betalar ut ersättningar.


"Bygg ett system som utgår från att varje människa är en hel levande varelse och inte enbart arbetslös, försäkrad, kund, sjuk eller frisk. Varje människa lever i ett sammanhang. Att splittra upp sammanhanget på olika myndigheter gör att människans sammanhang inte respekteras och gör att personer känner sig kränkta och orättvist behandlade. Resultatet skulle bli tidigare stöd för alla behövande. Arbetslösa och sjuka, barn/unga, föräldrar med flera kan få adekvat stöd för att deras sammanhang, som rasat ihop, ska kunna bli bättre. Innan till exempel droger, våld och annat kommer in i bilden. Samhället skulle spara miljarder som nu används till byråkratiska åtgärder för att putsa bort ojämnheterna på ytan genom repressiva åtgärder och vård när det har gått för långt."


Storsan har sagt detta i åratal. Slå ihop socialen/försäkringskassan/A-kassan m.m. och låt ett och samma centralkontor sköta utbetalningarna av diverse ersättningar till folk!


Fördel 1:

MASSIVA besparingar. ETT huvudkontor, EN central enhet, EN typ av ersättning. Det enda som då skulle skilja är nivån av ersättning - och i många fall inte ens den!


Fördel 2:

Den psykologiska skillnad som ju faktiskt finns hos de flesta människor mellan att få ersättning i form av sjuklön / arbetslöshetsersättning - respektive att få ersättning i form av socialbidrag, skulle försvinna.


Fördel 3:

Risken att människor "faller mellan stolarna" försvinner. Exempel: Olahyst var sjukskriven 50%. Resterande procent var hon arbetslös men hon VILLE plugga för att på så sätt ha möjlighet att få ett jobb hon är intresserad av. Att vara arbetslös övriga 50% gick tydligen HUR bra som helst.

(Snark!)


Att faktiskt ta tag i sin situation och KÄMPA (såväl mentalt som ekonomiskt) och studera dessa 50% GICK INTE! Dessutom var det så vansinnigt att redan en ansökan till utbildning gjorde att Olahyst hotades av indragna 50% i ersättning.


Eeehhhmmmm...??????


Storsan var efter samtal med en ledsen Olahyst fullständigt rabiat! Men som tur var så backade de på beslutet och nu är Storsan stolt Illahyst till en kvinna som under flera år snålat, sparat och kämpat för att få den utbildning hon vill ha!


PUSS Olahyst - Storsan är STOLT!!!

********************************

Och NU ska Storsan ta sin irritation (och sin smärtfyllda lekamen)
och gå och koka lite nudlar...

Fridens!


Sovmorgon

Storsan har - tack och pris - sovmorgon idag. Sitter i morgonrock vid datorn, ska strax hoppa in i duschen. Nisse sitter ute och ylar... Hittade en liten test på Aftonbladet: Vet du vad som är sanning och myt när det gäller hälsa?


Artikel.


Som vanligt är det så att man suger åt sig den kunskap som på något sätt klingar i ton med den person man faktiskt är... Och när det gäller Storsan och hälsa så blir det naturligtvis DESSA frågor som Storsan kan svaret på:


11. Man får inte dricka när man äter penicillin. Falskt, säger Storsan!

Penicillinet tappar i effekt lite grann men det är inte farligt... Bacillerna blir ju också i gasen så de håller sig lugna till dagen efter när penicillinet återfår full kraft!


image296


6. Vissa har lättare än andra att få hål i tänderna. Sant, säger Storsan!
Det finns ingen annan förklaring. Och snus hjälper...9. Läser man i dåligt ljus förstör man ögonen. Falskt, säger Storsan!
Ulle-Bullen
blir galen om Storsan vill läsa när han ska sova. Så Storsan får smygläsa - ibland med extremt dåligt ljus. Och hennes ögon är inte förstörda! Lite småskadade möjligtvis men INTE förstörda!


image297

   

Jaha.

Nu räcker det.


Duschen väntar - Nisse väntar. Få se framöver om Storsan hade rätt om myterna...All I want is your extra time and your...KISS!

Storsan är hemma igen - sitter vid datorn och försöker anpassa sittställning och annat efter sin sedan tidigare massakrerade vänstra skinka (bowling) och nu dessutom en fullständigt massakrerad HELKROPP. (Boxning.)

Snuvig, trött, less.

HUNGRIG!

Ska laga spagetti och köttfärssås snart men det behövs definitivt lite dator och lite TV innan... Och nu ser Storsan att hon faktiskt suttit här i en och en halv timme snart!

Storsan
LOOOOVAR att resa sig upp strax!

Var nyss inne på Mandelens blogg. Hur rolig som helst!

Hon berättade om sina engelskspåkiga barn och gav ett par pärlor till citat...

Bland annat:

"Jag vill kissa Markus!"

Innan Storsan avslutar söndagens bloggaktiviteter och istället beger sig ut till köket och spagetti-grytan vill hon bara ge ett par exempel på vad / vilka Storsan skulle vilja KISSA....Storsan har sagt det förut och säger det gärna igen -
DEN MED SCHMÖÖÖR PÅ!!

Den me'!! (Fast han har SCHMÖÖÖRET själv!)

DEN behöver inget SCHMÖÖÖR alls!


Nisse-the-Man! Storsans bebis!
Kommentarer överflödiga...

image295Och naturligtvis min alldeles egne, semle-försedde, gravt hårige Ulle-Bulle!

image294


PUSS på er alla därute!

/ StorsanSatelliter & Villiga brudar

Jaha. Då var det roliga slut för den här gången. Helgen alltså.

Och enligt lagen om alltings jävlighet så kommer det till råga på allt att dråsa ner en hög med rymdskrot i huvudet på oss alla inom kort...

Snart kraschar en död satellit någonstans på jorden. (Död??) I månadsskiftet februari - mars någon gång dimper den ner. Dessutom kan den innehålla "farligt material". Jaha.

Då är Storsans enda fråga:
Är det skyddsdräkt eller hjälm som gäller? Och var FASEN köper man en skyddsdräkt??


image287


Artikel.

*****************************************

Dagens positiva 1: MASTODONT-disken är påbörjad.
Dagens positiva 2: Strax rostat bröd med kaviar och ägg...

*****************************************

Nisse-the Man spelar rollspel ute på gräsmattan - grannarna undrar säkert var vargflocken är...  Han Yyyyyyylar så vackert så. Och sååå högljutt... Ett säkert tecken på att snygga (och villiga) hund-brudar finns i närheten.

Ett annat tecken på att snygga (och villiga) brudar finns i närheten:

Storsan fick två synnerligen konstiga mail idag.

Ett där man lockade med "Villiga skönheter" av alla de slag, "Mycket naket" och "Verkliga scener".

Nä tack
. Det låter ju alldeles för jobbigt... Och Storsan som dessutom ska boxas idag!
Och "Mycket naket"... Tackar som frågar men Storsan har fullt upp med en styck rätt ofta halvnaken Ulle-Bulle, med hårig mage och semlor på kaggen.

Det andra mailet gällde Tena... IGEN!!
Är det ett tecken på att någonting drastiskt kommer att ske med Storsans underlivskontroll inom kort? Eller.... kan det vara så att nån höjdare på Tena faktiskt... jaa, vid närmare eftertanke ÄR det garanterat så att nån höjdare på Tena faktiskt LÄSER Storsans blogg!!


Bevisföremål nummer 1.

Bevisföremål nummer 2.


Och till sist: Boris fyller år idag! Hurra!

image288

Fear Factor...

Fear Factor USA.....

NNNNÄÄÄÄÄÄÄÄÄEEEEEEHHHH!!!!!

Storsan kollar på TV - zappar hit och dit - landar på Couple Fear FactorTV6....

Mannen i förhållandet ska slurpa en geggamojja av mixade smådjur för att fylla upp ett rör och få tag i en nyckel och därigenom få tag i en såg och befria sin tjej/fru....

BLÄHHHH!!!!


I en glaskista ligger frun/tjejen och TÄCKS av skorpioner / tarantellaspindlar / kackerlackor....

Hon har tack och lov öronpluggar / näsklämma och skyddsglasögon.

Tjejerna gråter...

Två par klarar det - men tredje paret får bryta.

Hon storgråter och ber om ursäkt - killen ser lite sur ut men accepterar.

Hon gråter ännu mer.

FYYYY!!!

Lägg dig där själv!!!!


Nääääeeee....


Storsan är glad att hon har Nisse, god mat, cocosbollar och dubbeldajm som sällskap...
Fortfarande Lördag...

PS:

Ulle-Bullen
är på väg till Göteborg för att kolla in MC-mässan.

Sedan lite partaj med diverse löst folk på Dubliner's....

Ulle-Bullen!!

Ring Storsan om du behöver assistans / flytväst / roddbåt...!!!

"I dag slår ovädret till med full kraft mot södra Sverige. SMHI manar till försiktighet. Stormbyarna når nära 30 meter per sekund och hällregn ökar risken för översvämningar. "

Artikel.

image285


Rabies!

Storsan som 'self-confessed skvallertidningsberoende' är den FÖRSTA att erkänna - bloggar på t.ex. Stureplan.se är rätt kul att kolla in ett par gånger i veckan. Däremot hittade Storsan en dylik idag som gav henne ett fullständigt rabies-anfall. Mitt bland bilder på "Det vackra folket" och magsura kommentarer om dessa fanns en bild på en helt vanlig, glad-för-att-det-är-helg tjej. Ganska rund, söt, glad, med en cider och en öl i händerna. Uppenbarligen inte på samma fest som övriga. Storsan kräktes mentalt av bildtexten och det underliggande föraktet - Svenne Stekare som tror att han är cool i sin bränna, sina designerkläder och välförsedd med PAPPAS kort anser uppenbarligen att resten av världen är till för honom...

Sorry alla som tycker annorledes men Storsan tycker FAKTISKT inte att det är lika ok att sparka nedåt som att sparka uppåt. Wannabees och kändisar väljer själva rampljuset - en "vanlig tjej" på fest gör det inte.

Och i tillägg - varför sparka på NÅGON?

Utseende har lika lite med en persons verkliga värde att göra som... jaa, Storsan kommer inte ens på någonting med samma värde på trivial-skalan...

SKÄMS FÖR SATAN!!


Och upphovsmakarna får MYCKET GÄRNA komma till Storsan för en one-on-one-lektion i Box Combat.

När som helst...


Många människor mår dåligt på grund av sitt utseende - somliga för att de är för smala, somliga för att de är för tjocka, somliga för att de är för korta, somliga för att de är för långa - är det inte dags att sluta klanka ner på varandra för något så tramsigt?


Bara en tanke så här på lördagskvällen....


(Dagens positiva; Storsan skulle nyss kolla in bloggen i fråga en gång till. Bilden är borta. Dessutom inkom på sagda blogginlägg en hel del kommentarer redan i morse som får Storsan att någonstans, på något sätt, bibehålla sin redan allt för skrala tro på mänskligheten.)


Bara för att Storsan nu ska förmås att sluta tugga fradga kan hon nämna att hon fick en skratt-attack DE LUXE tidigare idag. Storsan satt framför datorn - kollade in lite favvisar som vanligt medan hon sippade på en mugg kaffe. Störde inte någon - helt tillfreds med tillvaron. Hörde att Ulle-Bullen sade någonting och vände sig om...
Bara för att mötas av en extremt hårig mage - precis i ögonhöjd - där det dessutom i några av hårstråna satt uppenbara rester av en semla. Storsan höjde blicken - fortfarande döv inför Hans faktiska yttrande - och såg att där i mungipan, precis vid sidan av Hans "raggare-kontra-MC-nisse-skägg" hängde en stor klick grädde...


Storsan upptäckte dessutom lite senare att det i köket låg en klutt grädde på golvet.

Hon torkade utan snajdiga omsvep upp den med ena raggsockan...


Och på tal om personlighet och vad som kan tänkas framkalla fradga och rabiessmitta
så kollade Storsan in sin personlighet på Zapera.


Resultatet? Tjaaa, som väntat kan man väl säga...


Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker, utan att nödvändigtvis tala om dem. Du anstränger dig att förstå andra människor. Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg.
(Eeeehhhh.... Post-it-lappar högt och lågt, räknas det?)


Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.
(Mjaaa, kan nog hålla med om det. De som Storsan irriterar sig på är - i alla fall för stunden -
värda lort och ingenting)


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar.
(Jaaa - hur F*N funkar en mikrovågsugn - EGENTLIGEN!?)

Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.
(Jodå... My way or The Highway...)

Du tänker logiskt och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.
(Eeehhh...TACKAR!...????)image284


Fortsatt trevlig lördag, önskar en fortsatt halv-rumpad Storsan.

Brott och STRAFF!

Jaha.


Nu är det fredagskväll - Storsan känner sig apatisk och utmattad så hon skickade iväg
Ulle-Bullen och Nisse till vårt "Home-Away-from-Home" för en tacotallrik och en öl.


(Eller mjaaa... Ulle-Bullen ska ta en öl och en tacotallrik,
Nisse följer bara med...)


GÖTTMOS att vara ensam!


Apropå brott, 1:
"En rånvåg har slagit till mot Sverige i januari. Men det är en liten klick kriminella som står för rånen. - Det är en kärna på ett par hundra personer som vi vet är mycket aktiva, säger Thord Modin, chef för kriminalunderrättelsetjänsten på Rikskriminalpolisen."


Artikel.


Apropå brott, 2:
Storsan fick ett mail av Olahyst. I november stals en... BOB!! Ni vet en sådan där pulkliknande sak med sittdyna och två medar... Nu har Olahyst blivit kontaktad av två poliser som i slutet av januari fortfarande håller på och utreda detta brott.

Detta OERHÖRDA brott!

Olahyst
berättade redan i november att
"Neeejjj, den som ni tror har gjort detta var i samma stund närvarande på Olahyst's jobb".

Hjälper inte.

Polisen fortsätter att utreda.

Prioriteringsordning, någon?Apropå Straff, 1:

Storsan har ju, som nämnts tidigare, EXTREM träningsvärk i ena skinkan efter gårdagens bowling. Nu har Storsan bara en fråga.

(Och den kom upp i morse när Storsan och
Mamsingen åkte till jobbet ihop)


De som tränar bowling aktivt - med andra ord på regelbunden basis -
HAR de en skinka som är mycket större och mer vältränad än den andra?image283


Förresten känner Storsan ett socialt ansvar!

Här kommer ett par citat från "Hur man upprätthåller Galenskapen i livet":


Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.

Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.


Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.


Varje gång någon ber dig att göra något, fråga:
"Vill du ha ketchup till det?"


Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg


Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."


Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har svarat.


Helg!

Nu är det helg!

Storsan har precis brutit upp från dagens sista möte.

Chefen pratade lite allmänt i slutet och sade:
"Ja, det är ju egentligen en halvtimme kvar men eftersom..."
 
Precis där avbröt jobbarkompis S honom högljutt och ropade:
"Så nu tänker du säga Trevlig Helg!!?"

Hon såg VÄLDIGT glad ut vid bara tanken, höjde armarna i luften
och signalerade 'yippieh!!'

Allmänt jubel för S - ända tills Chefen med sträng röst sade:
"Ehrmmm... NÄE! Det tänker jag inte säga för nu är det dags för..."

S sänkte armarna och såg milt uttryckt besviken ut...

image245

Då började Chefen skratta och hojtade: "TREVLIG HELG!"

Så det är bara att lyda - har Chefen sagt trevlig helg - vem är Storsan att säga emot??
image281

Dock känner Storsan att hon får skicka med er ett par pärlor från Tjuvlyssnat,
för att på så sätt inleda helgen med ett glatt humör...

********************************************

Glid med elegans kafett!

Restaurang Skeppsbrokällaren, Sundsvall


Tre tjejer ~20 dricker vin och pratar.

Tjej 1: En tjej som jag känner, när hon var femton hade hon legat
med över hundra personer!

Tjej 2: Ja, gud... Sjukt!

Tjej 1: Hon kan inte ha mått bra heller?!

Tjej 2: Nej, alltså psyki...

Tjej 3 (avbryter): Nej, hon lär ju ha fått skavsår!


********************************************

Sensmoralkakan får ni på köpet

ICA-butik, Uppsala


Kvinna ~80 med rullator går fram till ett butiksbiträde
och frågar henne var en speciell kaksort står.

Butiksbiträdet (halvskriker) : DE STÅR BORTA VID KASSAN!

Kvinnan: Ni behöver inte skrika, jag är inte döv!

Butiksbiträdet (oförstående): Men, Ni har ju rullator!?


********************************************

image279

Botox och träningsvärk

"Botoxsprutor och liknande injektioner måste föregås av kraftiga varningar, anser en konsumentorganisation i USA, Public Citizen. Anledningen är 16 dödsfall, sedan förlamande botulin spritt sig i kroppen på behandlade människor"


Artikel.


Eeeehhhh
.... Att spruta in ett förlamande nervgift (som man redan VET är potentiellt dödligt och definitivt något man INTE vill ha i matkonserver och annat...) i sitt eget ANSIKTE av den enda anledningen att man vill få bort rynkor kan väl aldrig någonsin kvala in särskilt högt på Listan Över Smarta Saker Att Göra I Livet.


Åtminstone inte enligt Storsan.


Kråksparkarna är ett tecken på att du har levt, älskat och skrattat. Var glad för dem!

Och enorm träningsvärk i ena skinkan KAN vara ett tecken på att man har haft en väldigt trevlig bowling-kväll  dagen innan...

Storsan kom 9:a av totalt 13 stycken...

Det tar sig sa mordbrännar'n!

image280


Bowling & pizza

Tjoho! Nu är arbetsdagen slut och Storsan ska samkväma lite med några jobbarkompisar. Trevligt värre även om hon vet hur förnedrande det kommer att bli... För vi ska bowla!
Sist det begav sig slutade ju Storsan på plats 11.

Av 12...

Men kul blir det tveklöst!


Efteråt blir det nog en pizza innan hemfärd.


Storsan är HUNGRIG!! Så hon kommer efter ett par timmars bowling alldeles säkert att sitta där vid bordet och knobba i sig pizza like there's no tomorrow... Hungrig som en varg - eller ha bordskick som en... en...

CYKLOPGRIS
!   

TRE ögon - för att se till att INGEN kommer närmare hennes pizza än 2 meter!
TVÅ trynen och munnar - för att riktigt hinna trycka i sig en baconpizza med extra ost och bearnaisesås...

...PÅ REKORDTID!


image279


image282
Storsan

"Kultingen, född i byn Huimen i Kina, har två munnar, två trynen och tre ögon. Defekten har gjort det svårt för kultingen att stå på egna ben utan stöd. Det är också svårt för den lille att få mjölk av mamma, så den har flaskmatats med välling - i båda munnarna - av ägaren Yang Qiaofen."


Artikel.


Trevlig kväll alla gosegrisar!


Stress på jobbet dödar

Risken för hjärtsjukdomar och en för tidig död ökar bland människor med ett stressigt arbete, visar en brittisk studie. Värst är det för unga människor. (Under 50 år)


Naturligtvis griper Storsan denna chans - och tar rast omedelbart!


image257


Artikel.


Ulle-Bullens 'tycka-synd-om-sig-själv-dag'!

"Ska du inte laga mat snart? Ugnen sinar ju!"


(Apropå att Storsan i ett anfall av sedvanlig tidsoptimism satte på ugnen redan för drygt två timmar sedan)


Sjungande från soffan med kraftigt göteborgskt uttal:

"Kors vad det VIFTAR av segel idag!"


("Kors vad det VIMLAR av segel idag, är det kappsegling...)


"Jag känner mig (HOST) lite nere, eller jag menar SJUK, idag!"


(Storsan bäddar ner Honom i soffan - Han tror att det är av omtanke. Egentligen är det för att Storsan ska få lite sinnesfrid. KANSKE Han somnar efter en stund?)


"Om du ändå ska ut i köket och laga mat, hämta en kudde då!"


(EEhhmmm... JA! Men sedan håller du k*ften!!)


Han tittar på Det okända... mediet Jörgen säger:

"Åååhhh, jag är helt slut - det känns som om jag har sprungit en mil!"


Han:

"Om JAG hade varit ett medium hade jag sagt - åååhhhh, jag är helt slut - det känns som om jag har sprungit hundra meter"På tal om Det okända...Storsan tvingade för typ ett år sedan med sig Ulle-Bullen på en storseans med Terry Evans. Han (Ulle-Bullen alltså - men möjligtvis även Terry Evans...) var ju lagom glad! Och bara för att delge er precis HUR fånig Storsan är vill hon bara meddela följande:


Vi anlände.

Storsan
var nervöst pirrig, Ulle-Bullen var uttråkad redan innan det hade börjat.

Storsan och Ulle-Bullen drack kaffe och åt en bulle.

Storsan var nervöst pirrig, Ulle-Bullen var uttråkad.


Storsan
upptäckte Terry vid ett bord - blev ÄNNU mer nervöst pirrig.

Ulle-Bullen
var uttråkad.


Storsan till Terry:

"Eeehummm... Aj rili lajk jo änd jår sjåv on tivi. Mäj aj hävv jår åtograf?"


Ulle-Bullen:

"Meeen åååhhh!!"

image281

Storsan
hittade förresten ännu en intressant artikel -

"Kroppsspråket berättar hur förhållandet mår".


"Kroppsspråksexperten Marie-Louise Zeisig tar tempen på kändisarnas förhållanden. Går du och din älskade tätt ihopslingrade under helgpromenaden? Gillar ni att beröra varandra med händer, höfter eller armar, även offentligt? Bra - i så fall har ni sannolikt också en varm och ömsint relation. Generellt kan man säga att ju mer kroppskontakt, desto bättre förhållande. [ ... ] Att greppa eller snudda vid sin partners bröst eller könsorgan är en handling som vittnar om respektlöshet, en ren maktdemonstration."Artikel.Storsan
läser artikeln högt för Ulle-Bullen där han ligger som en pascha
i soffan under en filt OCH ett täcke. Hans enda kommentar?

"Kan du inte vara lite mer respektlös mot mig?"image280
Phone E.T! (om mottagaren betalar...)

NÄE!

Fy!


Fast spännande...


Man har förstorat en grön prick på ett foto av planeten Mars - tagen av rymdbilen
Spirit för fyra år sedan - och se på fasiken!


En liten gubbe sitter på en sten!


Jo, Storsan lovar!

Det ääär sant!


Eller... enligt artikeln på Aftonbladet och fotot VERKAR det vara sant i alla fall...


image277

"Den av Nasa nypublicerade bilden förbryllar världens astronomer. När bilden togs av Nasas rymdbil Spirit för fyra år sedan var det en besvikelse bland rymdforskare. Bilden visade inget som forskarna redan kände till om Mars.

Men nu har en rymdfantast väckt ett nytt intresse för den avdammade bilden. Rymdfantasten koncentrerade sig på en grön punkt på bilden och bestämde sig för att förstora upp den, uppger Sky News. Punkten visade mer än vad forskarna hade hoppats på."


Artikel.


Och då infinner sig genast några intressanta frågor:


BOR han där eller är han på semester?!

(Och åkte han i så fall med resebolaget APOLLO 13?)


ÄTER han marsvin?!
(Storsan gissar i alla fall att det varken finns
hamburgare eller winegums på Mars?)


LYSER hans pekfinger i mörkret?!


KAN han anta vilken skepnad han vill?!
(Och i så fall;
VARFÖR välja en skepnad som ser ut som en blandning mellan
Den Lille Havfrue och Barba-Mamma?)Bara att inse: Snart är de här!


image278

image279

Är Paul Potts från Kambodja?

Som vanligt är Storsan ganska sen att upptäcka det som resten av världen redan uppmärksammat. Hon har ju hört historien om Paul Potts och hans resa från "ingen" till världskändis. Hon har också hört en extremt rolig historia... En tonåring råkade få höra en konversation mellan två personer gällande Kambodja, Röda Khmererna och Pol Pot's folkmord... och utbrast:

"Åååhhh! Pol Pot - han är ju bara sååå bra!"


image271


Storsan
hittade lite artiklar om honom också. (Paul Potts alltså, inte Pol Pot...) 
Kul läsning men lite synd att han bytt bort sitt personliga leende mot ett dussingrin av hollywoodska mått.


Artikel.


IDAG har Storsan faktiskt lyssnat på honom för första gången.

Och hon måste ju bara hålla med:

"Åååhhh! Pol Pot - han är ju bara sååå bra!"


Vilken gulleplutt!


Seriös lipvarning utfärdas!


Vanskapt

Jaha.

Storsan har haft en TREVLIG kväll. Tunnbrödrulle med mos och grillkorv. En massa kul tramsigheter här och var efter UTMANINGEN. Ulle-Bullen tvingade Storsan att bränna en CD med foton från 2007 - för "jag kaaan ju inte".
Storsan
har dock avslöjat hans LÖGN! Så säger Han bara för att Han inte orkar. Precis som Don Tomaso på jobbet har avslöjat:

"Om jag låtsas att jag inte kan med diskmaskinen eller tvättmaskinen så slipper jag!!"

Storsan VEEEEET nog!
image272

PS: Boris!

Storsan
VEEEET vem du äääär!! *S*
Hon och Ulle-Bullen hade en djupanalys igår kväll. Vi var överens! Hälsa 'Borissa' också!

Stor kram till er båda!
*S*


En sista sak innan nana-dags:

Till VEM gör Swedish Match denna snus???!!!!

(Dubbel - utan "svets" emellan??)


image273Jooo, kanske till en sån här varelse:image276God natt Sverige, var du än är!image275

Utmaning!

Åhhh, neeejj!


Charlotte har utmanat mig - och eftersom Storsan ALDRIG bangar en utmaning så...7 sanningar om dig själv!

Då kör vi:


1 - Storsan gillar som ni kanske vet Box Combat trots att hon definitivt inte gillar våld "på riktigt". Vad ni däremot INTE vet är att Storsan, faktiskt i vuxen ålder, fysiskt läxat upp en karl... Hon var på en fest modell större och denne ouppfostrade karlslok betedde sig som en hormonstinn femtonåring som växt upp under en sten i skogen. Han småsparkade och puttade flera av tjejerna som var uppe på dansgolvet. Alla försökte ignorera honom en lång stund.  Till slut hörde Storsan en av sina bästa vänner ropa 'AJ!'. Han hade sparkat henne rätt hårt i underlivet. Då tyckte Storsan att det räckte och blev över. Så hon grabbade tag i hans skjorta och stegade iväg med honom tvärsöver dansgolvet. Sedan lyfte hon upp honom en decimeter från golvet och dängde in honom i väggen och vred om skjortkragen ännu ett varv samtidigt som hon väste:

"EN gång till så åker du på spö. Bara EN gång till... FATTAR DU?"
Han svarade inte, så Storsan tjongade honom i väggen en gång till och skrek:
"Fattar du? Svara ordentligt!"

Varpå han pep: "jaaaa...." (Svinhugg går igen)

image271


2 - Storsan har ätit bäver. Rökt bäver. Och det var gott. (Oh, fy - nu sinar det...)


3 - Storsan och ett par av hennes kompisar brände (i sjätte klass) oavsiktligt medelst tjuvrökning ner en lada full av hästfoder. Sedan fick Storsan bära vattenhinkar genom skogen tills hon förhoppningsvis kom på bättre tankar och förstod att rökning är DÅLIGT!


4-Storsan arbetade för många, många år sedan (hemma i Lappland) med svenskundervisning för invandrare. Efter ett år flyttade en av Storsans elever söderut, till Skåne. Ytterligare något halvår senare ringde den unga tjejen till Storsan bara för att berätta "En KUL grej!". Tjejen hade under de första veckorna i Skåne råkat ut för en i sig otrevlig incident som trots allt blev ganska rolig. Hon gick där i affären och försökte komma på vad hon skulle handla till middag och småpratade lite med en expedit när plötsligt en överförfriskad herre i medelåldern ropade: "Åk hem Lappjävel!"


5 - När Storsan och Ulle-Bullen skulle sova ihop första gången
(och det var mitt i vintern) utbrast Storsan när de låg där under täcket:
"Men... ska du inte ta av dig långkalsongerna??"
Ulle-Bullen svarade: "Eeehh.... Jag HAR inga långkalsonger!"
(Bara extremt håriga ben vill Storsan tillägga)PUH! Bara två kvar...


6 - Storsan har, eventuellt som ENDA nu levande norrlänning, ALDRIG åkt slalom!


7 - När Storsan var 4 år lekte hon och en kompis den HIMLA roliga leken "promenera över gungbrädan tills den tippar över och se om man kan stå kvar". Jättekul! En halvtimme eller så. Sedan promenerade kompisen - och Storsan stod i vägen för brädan som åkte upp. Framtänderna åkte upp i höjd med näsan. Storsans pappa åkte med henne till tandläkaren och fick beskedet att 'de skulle ramla ner av sig själva'.

NOT
.

När det blev infektion bet inte heller någon bedövning så pappa och tandsköterska fick hålla Storsan medan tandläkaren skar ut tänderna. Utan bedövning. På grund av detta kan Storsan inte gå till tandläkaren på ett avslappnat sätt.
(Trots att hon faktiskt inte minns nåt; antar att kroppen minns?)
Så varje gång ett besök hos farbror tanddoktorn närmar sig får Storsan ett litet kuvert hem med Sobril som hon knaprar dagen innan och samma dag. Storsan är alltså en av få vuxna som alltid behöver chaufför till och från tandläkaren. Och som på detta sätt kombinerar tandläkarbesök och partaj på nåt sjukt vis. När man inte är 'van' att äta dylika små piller blir ju effekten ganska... eehhrrmm.... INTRESSANT!


Tillägg:

Storsan
väntade en gång på att Ulle-Bullen skulle hämta henne efter att tandläkarbesök. Hon tyckte dock att det dröjde så hon kom på den BRILJANTA idén att gå ner till jobbet och hämta några papper. Efter att ha sluddrat en stund och försökt få fram vad hon ville - medan hon stod och svajade i entrén - klappade Storsans chef henne på kinden och viskade: "Jag tror nog kanske att du ska gå hem och sova lite?"


Så där, Storsan har nu gjort sitt!

Och härmed utmanar hon följande vänner i blogg-rymden:


Laaaarsson

Ida

Kalle

Pecialen

Mandelen

Agnetha

och

Mamsingen!

(Detta kanske blir den puff hon behöver för att starta en blogg...
om inte får hon köra den via mail så lägger Storsan
ut hennes svar här...*hahahhaha*)Reglerna för utmaningen ser ut så här:

Länka till den som utmanat dig

Berätta sju sanningar om dig själv

Utmana sju personer

Lämna ett meddelande till dem du utmanar


Effektiv väckning

Bläh, vad läskigt det är i Göteborg idag!

Storsan
vaknade med ett ryck när de basunerade ut via klockradion:

"Bombhot i Göteborg", "Flera hundra evakueras nu från sina bostäder",
"Stort rån mot postterminalen"...

Annars brukar ju Storsan som sagt vara svårväckt men idag gjorde nyheterna susen och hon hoppade upp ur sängen för att kolla på text-TV. Det verkar dock som om ingen bomb har sprängts ännu - tack och lov.

Men ändå!

Man kan ju bara ana sig till hur det känns att bli väckt i ottan av
polisen som beordrar evakuering...


Artikel.En annan sak som DEFINITIVT fångade Storsans uppmärksamhet var rubriken

"Hemorrojdkräm mot finnar - funkar det?"


Hoppla!

Storsan som senast igår rapporterade om morgonpromenaden med Nisse-the-Man och dessförinnan lite xyloproct på ändalykten... (HANS ändalykt, inte Storsans!)

Nu såg Storsan sin chans att få kännedom om FLER användningsområden för denna lilla tub som ligger och skramlar i kylen.

Hon såg också framför sig hur det skulle se ut om Storsan frågade Nisse lite försynt:

"Trooor du mamma får låna lite rumpsalva, bara liiite?"Artikel.Och till sist; Storsan smälter som polarisen i klimatförändringens tidevarv vid åsynen av lilla Flinga. Isbjörnsungen som fick åka en omild variant av berg- och dalbana på grund av mammans stress blir nu matad med flaska och har växt på sig ordentligt...


image270


Artikel.

Vilken j*la dag!

Storsan sitter just nu framför datorn samtidigt som hon kollar på Guldbaggegalan.
(Tack Mamsingen för att du ringde och påminde!) Har inte hunnit med hela programmet eftersom disken, tvätten, matlagningen & småplocket skrek Storsans namn... Men hon är glad att hon prickade in ett par av de roliga sketcherna och inte minst Ekmans pris. Allt bleknar dock inför Freddie Wadling! Storsan har fått snyta sig ett par gånger...


Förutom ovanstående så har Storsans dag varit fullkomligt kaotisk. Som tur är har Storsan inga större hämningar så hon har fnissat själv...


Morgonen började stressigt. Nisse ville inte göra nummer två så Storsan fick gå extra långt. Dessförinnan fick hon... eehhh... smörja hans rumpa med hemorrojdsalva. Dagen fortsatte med klädångest. Sånt är aldrig kul. Oavsett vad man rafsar ut ur garderoben så ser man ut som Barba-mamma på speed eller Amy Winehouse efter ett nervsammanbrott.

Storsan
vet ärligt talat inte vad som är värst.

image268

Hon beslutade sig till sist för en slags skjortklänning. Ganska fin faktiskt men den förde ju med sig ett stort dilemma! Vad har man på sig på benen? Skrev ju igår om Storsans läckra ben - där vinterpälsen fått härja fritt några månader eftersom det är så bekvämt att slippa strumpbyxor.

(Läs inlägget Skimning och skymning så får ni se PRECIS hur mycket Storsan gillar sådana!)

Men just idag såg hon ingen annan utväg än att dra på sig dem - strumpbyxorna alltså. Mjjaaa... kändes väl helt ok ändå. De var mjuka och sköna! Hastade iväg till jobbet.


Stress, stress, stress även där - och till på köpet en dag som inte är slut förrän vid 6. Men till slut var arbetsdagen slut ändå så Storsan reste sig från skrivbordet och sträckte på armar och axlar... Då brakade helvetet löst! Det skrek och tjöt och brölade så Storsan höll på att svälja tungan! Hjärtat slog som en stånghammare och pulsen var uppe i 300 innan Storsan ens fattade vad det var som hade hänt.

På jobbet har vi rörelsedetektorer kopplade till larmet. Storsan hade ju suttit med dörren stängd så den som gick före henne trodde att det var tomt i huset - och larmade på! Allt gick ju bra fram till dess att Storsan sträckte på armarna och reste sig...


I full panik sprang Storsan runt som en galning och letade efter larmkortet för att kunna stänga av. NATURLIGTVIS hade Storsan - stressad som hon var i morse - glömt väskan i bilen.

*AAaaahhhhhahahha!!!!*


Hitta bilnyckeln! Hitta jobbnycklarna! Springa ut och in i olika rum. Var äääääär bilnyckeln!!?? Trycka ner paniken som hotar att svämma över. Faaan, nu tappade jag bilnyckeln! Ut genom porten. Spring, spring! Till andra änden av parkeringen - låsa upp bilen - famla i väskan efter plånboken - hitta larmkortet - springa tillbaka igen. Spring! Vad var det för kod nu då? Tänk! Tänk!! Sticka in larmkortet med darrande fingrar - faaan, fel kod!
Tänk! Tänk, sa jag!!


PUUUHHHH.... Där blev det tyst!


Sådana larm måste ju vara designade för att helt enkelt ha ihjäl alla potentiella inbrottstjuvar? Allvarligt talat? Storsan har fått obotliga skador - framkallade av ren stress men också - HELT säkert - massiva vibrationsskador på en rad vitala inre organ.


Till slut hade pulsen lugnat sig med ett par hundra slag per minut och Storsan åkte för att handla ett par saker innan hon åkte hem. Parkerade, gick in, slet åt sig en kundvagn och kände - med ett växande obehag - att någonting förfärligt var på väg att hända. Dessa omtalade strumpbyxor hade på pin kiv börjat ge sig iväg söderut... Storsan kände att det inte var fråga om en kvart eller så, inte ens minuter, utan inom ca 40-45 sekunder skulle allt vara för sent! De hade redan vandrat halvvägs ner över rumpan. Storsan hasade sig fram genom affären mer och mer bredbent i förhoppning om att det skulle fördröja katastrofen.

Nääe
! Nu gällde det sekunder!

Storsan
hoppade osmidigt in i en sidogång ("hoppas att INGEN ska köpa serpentiner eller omslagspapper just NU!") och drog och slet i strumpbyxorna för att få dem på plats utan att samtidigt flasha hela kundskaran. Det gick bara hjälpligt så shoppingrundan genomfördes i rekordfart.


Pust
.


Efter en sådan dag känner sig Storsan rätt nöjd med tillvaron.
Morgondagen måste ju bli bättre!


image269

Blues

Storsan har nyss pratat med Illahyst - och hade dessutom fått en kommentar av henne här på bloggen. Vi pratade om påsk och att - om allt går som det ska - så åker Ulle-Bullen och Storsan upp 6 eller 7 dagar då.

Sedan såg Storsan ett mail från Mojjan.

Allt sammantaget denna tråkiga söndag; Mojjan, Pappa, Illahyst, Olahyst... åka hem... 

...gör att det är dags för lite blues...

Av The one and only; John Lee Hooker!

Kommentarer överflödiga!

The Stones och Clapton i bakgrunden.Storsan på djupt vatten!

Inspirerad av det tidigare inlägget vill Storsan bara visa upp följande pärlor...

Dagens Outfit:

image261

*
Urtvättade gympabyxor med för korta ben (minns inte var hon köpte dem...)
Långärmad tröja anno 1842 (vintage!!)
DUBBLA raggsockor (pga golvkallt hus byggt 1905)


Dagens inköp:

image262

*

Nya boxerkalsonger till Ulle-Bullen. (INTE från NK!)
(F*n vad de ser stora ut!!)

image267


Dagens Modetips:


image263

*
Spara såväl tid, besvär som pengar!
LÅT BLI att raka benen - slipp strumpbyxor under vintern!


Dagens Inredningstips:

image264

*
OM
ni ska göra en större hall av ett tidigare skafferi är det
ovärderligt att ha en stor köksbänk under vilken man kan stuva
in allsköns bråte under tiden - typ 3-7 månader!Dagens Frukost:


image265

lätt, luftigt, ... RÄTT!

Storsan tycker det är viktigt att duka fint och med känsla -
ÄVEN om man är ensam som äter!

(Ulle-Bullen hade redan åkt innan
Storsan hade masat sig upp...)


*******************************************************************

image266


Åt var och en sitt...

Och nu en fortsättning på Storsans blogg-funderingar! (Se även Schizofren)


*************************************************

Storsan har tillbringat dagen med lite plock och fix hemma samt en bra bok, en hel massa trams-surf på datorn och lite bingo. Brukar normalt sett köra i 180 hela tiden (inte NÖDVÄNDIGTVIS med viktiga saker...) så att ha spenderat snart tre dygn i stillhet, med mycket sömn och vila, känns ju fullständigt psykedeliskt... Men inte helt fel faktiskt! (Och dessutom blir ju min Mojjan glad! *S*)


Har kollat nätet runt efter olika intressanta bloggar - Storsan har hittat MASSOR! En sjuk mängd kloka, roliga, bitska, underfundiga, kritiska, personliga människor finns ju där ute! Hälsningar och beundran till er alla!


Och en nästan lika sjuk mängd ointressanta bloggar, i tillägg... Ett stort antal som bara handlar om dagens outfit, dagens inköp för orimliga pengar och dagens bitch-attack mot andra bloggar som är precis likadana...


Däremot - måste Storsan tillägga - är inte första anblicken alltid rättvis. Hon har med stort nöje läst några som på ett skönt sätt kombinerar ovanstående tramsigheter med rejäl humor och inte minst sund självinsikt.


Dagens roligaste blogg-citat:

(Ang. 'Plattan' - och vad Storsan kan fatta på fullständigt allvar?)


"Äckliga nedpissade pundare som knarkar och spyr helt ÖPPET.
Man skäms ju när man får besök från andra länder."


image260

Nåja, nog om detta. Storsan dissar inte någon.

Smaken är som baken - därför blir all mat äten och alla flickor gifta,
som det så vackert heter!


Däremot måste Storsan dissa en hel del blogg-läsare...

Om Du inte gillar en blogg; VARFÖR fortsätta läsa?
Och VARFÖR se Dig nödgad att skriva otäcka, elaka kommentarer dessutom?

Storsan tycker att man ska läsa de bloggar man gillar - och fullständigt självklart -
strunta i resten!
Har sett en mängd otrevliga exempel under dagen...
Och när man väl skriver en kommentar så ska det vara på en blogg som berör.
Kommentera gärna - men på ett konstruktivt sätt!
Spykråkor, som dessutom alltid är anonyma... NEJ TACK.

image259


The Blues Brothers

"They'll never get caught. They're on a mission from God."


Nu är Storsan glad igen!


Zappade lite förstrött - fortfarande less men INTE hungrig. Hade fått sina välbehövliga hamburgare med strips och räksallad. Upptäckte att The Blues Brothers precis hade börjat på TV4 Film. Tjohoo! DET var länge sedan! I och för sig var ju Storsan bara 10 när den kom men eftersom det är en sån klassiker så har hon sett den ett antal gånger. Men x antal år sedan nu. Och f*n vad man har glömt...


Alla som var med! Ray Charles, Ms Aretha, James Brown, John Lee Hooker... All musik! Den rostiga, skruttiga polisbilen... Den rätt fåniga handlingen... När de spelar på Bob's Country Bunker och flaskorna flyger... ALL MUSIK!

När de står i hissen på väg till skattekontoret, täckta av lera och lyssnar till 'Girl from Ipanema' i muzac-version medan polis och militär fullkomligen belägrar byggnaden... När de spelar Jailhouse Rock i fängelset med skylten "It's never too late to mend" i bakgrunden!


Och Storsan måste upprepa sig än en gång - all musik!
(Hon älskar ju blues som sagt...)


Storsan har suttit klistrad framför TV:n i över 2 timmar med ett
stort, STORT leende på läpparna!

image257

Och som av en händelse startade SNL direkt efter i en annan kanal...
image258

Värdelöst vetande från Wikipedia för de som vill:


The Blues Brothers are an American blues and soul revivalist band founded in 1978 by comedians Dan Aykroyd and John Belushi as part of a musical sketch on Saturday Night Live. Belushi and Aykroyd, respectively in character as lead vocalist "Joliet" Jake Blues and harpist/vocalist Elwood Blues, fronted the band, which was composed of well-known and respected musicians. The band made its debut as the musical guest on the April 22, 1978, episode of Saturday Night Live. The band then began to take on a life beyond the confines of the television screen, releasing an album, Briefcase Full of Blues, in 1978, and then having a Hollywood film, The Blues Brothers, created around its characters in 1980.


After the death of Belushi in 1982, the Blues Brothers have continued to perform with a rotation of guest singers and other band members. The Blues Brothers featuring Elwood (Akroyd) and Zee (James Belushi) regularly perform at House of Blues venues and various casinos across North America. They are usually backed by James Belushi's Sacred Hearts Band.


*****************************************************************

Storsan gillar även uppsättningen med brorsan James; en riktig j*vel på munspel!


Länkar för de som vill:


http://www.bluesbrothers.com/


http://www.bluesbrotherscentral.com/Och till sist ett par clip för de som vill:Musik/SNL: 


Trailer:
Nu ska Storsan vrida upp volymen och bege sig till YouTube igen...

Natti!

Hungrig och less...

Storsan har vilat / sett på TV / surfat hela dagen. Med andra ord känns det nu ganska tråååkigt! Har lovat att hålla mig i stillhet även idag, så det blir alltså ingen boxning eller någonting. Och jaaa, Olahyst! Igår åt hon mackan INNAN hon drack vinet! Men igår var ju Storsan dessutom ganska klen så det blev bara ett glas... *S*

Allt ok med andra ord!
image255

På grund av blåsten - även om det har gett sig lite nu - så gäller det ju att vara förberedd OM strömmen skulle gå. För då har vi inte ens vatten! Idag har Storsan med andra ord duschat, plockat undan och torkat bord och bänkar, fräschat upp badrummet osv. kört två maskiner tvätt, en omgång i diskmaskinen, bytt vatten till Nisse, fyllt upp vatten i ett par tillbringare. Allt som kan tänkas kräva vatten och/eller elektricitet med andra ord. Redan igår kväll fyllde Ulle-Bullen en stor hink för att ha "när man gör nummer 1 på toaletten"...

Nummer två får man vackert vänta med tills ström och vatten kommit tillbaka...


Så ni ser! Storsan har kul värre! Pris för Dagens Husmor till Storsan, fort som f*n!


Ulle-Bullen åkte iväg tidigare idag till "Centralorten" för att göra några ärenden. Han ska boxas idag och hade pratat med Mamsingen att Han skulle ordna med nyckel och vara där i god tid. Eftersom Han är VÄLDIGT lik Storsan på alla vis (förutom möjligtvis frisyren då) ringde Han och var extremt sen - men på väg hem. Storsan såg sin chans och packade Hans box-trunk och gav sig ut på en liten promenad för att möta Honom och på så sätt spara lite tid. Men hon VAR faktiskt duktig och trädde på sig Hans enorma, tjocka, svarta mössa innan - på grund av örat. (Storsan hatar normalt sett alla varma kläder - inte minst mössor. De kliar och irriterar!)


Nu finns inget mer att göra. Joo, i och för sig damma / dammsuga / byta gardiner.... Men se, det VILL vi inte!!


Så efter detta inlägg får det bli lite bingo...


Därefter hamburgare och strips.
(Storsan TVINGADE Honom att handla - om hon inte får ha nåt kul alls ska hon då fasen i mig få hamburgare!)


Sedan Stjärnorna på Slottet.


Ja. Roligare än så blir det tydligen inte!


image256


Puss å kram och hoppas att Du har en roligare lördag!

Spöken & hundar

Dagens "Oh, fy fasen!" 1:


Hunden busade på gräsmattan när plötsligt en metallpinne stack ut genom bröstet på den...


Efter att ha blivit vanskött adopterades den av en familj vid ett års ålder. Ett år senare - efter att den lekt med brevbäraren - hände detta. Den hade skjutits med en aluminiumpil i bröstet som valp och sen gått omkring med den i kroppen i ett år! Nu under leken hade den flyttat på sig och stack ut genom skinnet på den stackars hunden. När familjen inte hade råd att betala operationen utförde veterinären den gratis under sin lunchtimme.


Storsan tycker bara att det är skönt att ibland läsa om otrevliga historier som ändå får ett lyckligt slut. Det finns alldeles för många som slutar tvärtom.


Artikel.Dagens "Oh, fy fasen!" 2:


Storsan vaknade vid halv 6 i morse av att Nisse-the-Man puttade på henne med en kall, blöt nos. Toabesök - pronto! Storsan vacklade ut i hallen och släppte ut honom. Stod på trappan ett tag och väntade på att han skulle bli färdig och jäääädrar vad det blåste. Naturligtvis piggnade Storsan till av det så när Nisse lade sig på sin filt med en belåten suck och somnade om fick Storsan ta fram en bok istället.

Eftersom det fortfarande var nästan helt svart ute kändes det ändå som natt - och Storsan (som älskar allt övernaturligt, spökerier, medier osv) läser just nu en egentligen himla fånig bok om ett medium som tar upp och berättar om olika fall. Den är totalt 'amerikansk' med en överdrivet religiös ton - så Storsan får ju erkänna att hon skippar många passager av författarinnan... Men själva historierna är bra!

Storsan låg där i mörkret med bara en liten, liten lampa tänd medan Ulle-Bullen och Nisse snarkade så fönsterrutorna skallrade. Ute blåste hårda stormvindar och jaaa.... Det kändes faktiskt lite läskigt! Storsan är faktiskt inte mörkrädd men de historier hon läste i morse tog på... Det handlade bland annat om hur andar ofta tar kontakt via elektroniska apparater som lampor, TV, radio osv. Helt plötsligt skär en hög röst genom mörkret ute i köket. Klockradion har startat! Storsan ryckte till och kände hur fingrarna blev alldeles iskalla... Hjärtat bankade... Tills hon kom på att hon inte hade stängt av väckningsfunktionen igår kväll! Puh!

Storsan fortsatte läsa ett tag till. Då händer nästa grej. Helt plötsligt tänds ljusstaken i köksfönstret med ett klickande! Nu blev även Storsans föttter iskalla och hon lekte med tanken på att väcka Ulle-Bullen. Men efter ett tag kom hon på att Han ju faktiskt har ställt in ljusstaken på timer... Skönt!


Storsan känner sig ändå tvungen att bekänna: Hon klarade inte av att gå ut i köket och stänga av klockradion förrän efter en halvtimme till. Då var det gryning ute och ljusstaken lyste ju - så då kändes det ok!
Tills dess fick den stå och bröla för sig själv ute i köket.


Tur att Ulle-Bullen kan sova sig igenom en jordbävning!

image254


Jaha!!

Jaha!

Bara för att Storsan har varit hemma hela dagen, kräkts lite och mått dåligt... så ska hon straffas ÄNNU mer genom att Ulle-Bullen glatt travade iväg till vårt "Home-Away-from-Home" för att knobba i sig tacotallrik??!!

UTAN Storsan!!??

Jaaaaa, det är bara att inse - det är skillnad på lort och pannkaka... UPPENBARLIGEN!

Storsan får krafsa runt i det tomma skafferiet - alternativt det ännu tommare kylskåpet -
och se om hon hittar något ens i närheten av ätbart...

******************************************************

1 - Tjohoooooo!!!! Hittade grejor att slänga på en varm macka!!

******************************************************

2- Tjohoooooo!!!! Snart Let's Dance!!

******************************************************

3- Tjohoooooo!!!! Hittade en vinflaska. Här ska kräkas!!

******************************************************

Schizofren?

Rubriken gäller i allra högsta grad Storsan själv. Skriver om allt som rör sig i huvudet - både trams och allvar. Passar inte in i någon kategori egentligen...

Storsan har denna hemma-dag roat sig med att läsa alla sina favoritbloggar.
Vilka är många...

En normal dag hinner hon ju aldrig med att checka av / uppdatera sig / titta in.
Men se, idag hann hon ju! Och därför blev det så tydligt, så tydligt...

Storsan måste vara schizofren! 

Dessa bloggar handlar om ALLT mellan himmel och jord. Och då menar Storsan ALLT!!
Men det kanske inte är fy skam? Livet i sig innehåller ju allt - somt roligt - somt ledsamt - somt tramsigt...?

Huvudsaken är, i alla fall för Storsans del, att en blogg inte ENBART innehåller mode / dagens outfit / självgodhet. Om det bara är skrivet på ett kul, självironiskt sätt - alternativt öppenhjärtligt utan en massa yta - så har många bloggar mycket att ge.

Varsågoda, ett axplock ur Storsans favoriter - ingen nämnd och
ingen glömd, egentligen!

*******************************************

Nordic Dervish.

Nima Daryamadj - en mycket klok man som skriver klockrent och med humor om företeelser, religion, samhället och världen.


Se även Storsans tidigare idol-inlägg!


*******************************************

Carpe Diem.

En stark men samtidigt mjuk kvinna som skriver öppet och ärligt om hur det är att leva med och ta hand om sin allvarligt sjuke man sedan många år.


*******************************************

Laaarsson och Ida.

Två unga tjejer som skriver vad som faller dem in - på ett humoristiskt sätt och med ärlighet.
Varje besök där resulterar i ett leende.


*******************************************

Pecialen.


Detta är ju på allvar min Pecial! Min jobbarkompis och förtrogna.


*******************************************


Kalle.

En f.d. elev i ECDL som skriver om allt - med en massa fiiina bilder!


*******************************************


Mia.

Ena halvan av Mia och Clara. Som Storsan följde slaviskt. KUL serie - men Mia förvånade med att skapa en blogg fylld av livets allvar. Hon skriver rakt ur hjärtat.


*******************************************

Charlotte.

Reporter på veckotidning. Storsan njuter alltid av hennes alster. Oavsett om det gäller
kommentarer på Storsan eller inlägg på Charlotte. Kul och klok människa!


*******************************************


Egoina.


UNG tjej men skriver klockrent, med massa humor!


*******************************************


Tjuvlyssnat.se


Inga förklaringar behövs.


*******************************************

Så där. Nu räcker det, även om det egentligen finns en massa, massa fler!
image253


ÄR män djur?

Den tidigare debatten om huruvida 'män är djur' blossar upp igen. Ireen klampar i klaveret än en gång. OM män är djur så är också kvinnor djur.

Storsan
skulle vilja säga Människan är värre än djur.

För hon håller med tanken om att "en del våldsamma män[niskor]
kan till och med njuta av kvinnors [andras] lidande.
Det gör inte djuren."


So far so good.

Men att rakt av kategorisera det manliga könet som ett enda sammelsurium av kvinnoförtryckare är ju orimligt och Storsan kan inte hålla med.


Individen går före.


Arv och miljö går före.


Vissa män är puckon - JA.


Vissa kvinnor är puckon - JA.


Vi har en bit kvar när det gäller jämställdhet - JA.  


I övrigt - NEJ.

Artikeln.


Stackars mig och STACKARS Mamsingen!

Storsan vaknade som vanligt i morse - inget konstigt med det. Hon var trööött - inget konstigt med det heller. Hon var klar att åka redan halv 8 - vilket var VÄLDIGT konstigt!


Då kände Storsan sig plötsligt alldeles kallsvettig och yr i huvudet, så hon lade sig ovanpå sängen med skorna på och tänkte vila 5 minuter. Somnade så klart... Så Storsan har en hel massa jobbiga skamkänslor idag - hon vaknade inte förrän 10 över 8 och SKULLE ha hämtat Mamsingen 20 i... Den stackaren fick stressa som en galning och ta sin egen bil.


Storsan tänkte först bara meddela jobbet att hon skulle bli sen men kände sedan att neej, detta går inte. Fortfarande yr, j*ligt ont i ena örat och i tänderna på ena sidan. Har spytt en gång på förmiddagen. (Myyyys...) Bihålorna och balansnerven gissar Storsan.


Hon har sovit ett par timmar under dagen och känner sig lite bättre med yrseln i alla fall. Vilket är tur för det är ju det obehagligaste! Sitter nu i pyjamas framför datorn - Pecialen ringde för att kolla hur det var med Storsan och tipsade om nåt kul... Tänkte passa på att samtidigt meddela hela världen hur ENORMT SYND det är om Storsan idag, på samma gång!

image251


PS: Storsan har fått flera frågor om box-träningen. Får passa på och berätta lite. Under tre år tränade bl.a. Storsan, Ulle-Bullen och Mamsingen "Box Combat" under organiserade former som medlemmar i en träningsklubb. Sedan slutade klubben med just passet Box Combat - vilket var synd för det är KANONKUL!!


Då kom Storsan och Mamsingen på att "Hey, vi kan väl köra själva då? Privat?". Sagt och gjort - vi pratade med den lokala idrottsföreningen och fick låna lokal osv. Vi har samlat in pengar bland intresserade deltagare och köpt in utrustning. Så nu är vi inne på tredje året med Box Combat i egen regi - två pass i veckan. Det är mest tjejer - och vi är väl totalt ca 10-12 personer just nu. Bland annat då Storsan, Mamsingen, Duvan, Ulle-Bullen... Alla kommer dock inte varje pass.


"Box Combat" är ganska hård träning med traditionella slag och slagkombinationer från 'vanlig' boxning som jabb / punch / uppercut / hook osv. men med ett tillägg
(Combat-delen) av självförsvar. Till exempel kick (höga sparkar) knä
(som i 'knäa nån i skrevet' *S*) och undanslag.
(Få bort en attackerares slag, en kniv etc.)


Man kör parvis, en håller 'mitzorna' (slagkuddarna; vadderade med handtag, ca 20x30 cm) och en slår. Den som slår har på sig slaghandskar - plattare och tunnare än vanliga boxhandskar. Eftersom alla deltagarna, även de som var nya när vi körde igång, har blivit väldigt duktiga så är det ordentligt jobbigt även när man "bara" håller mitzorna... Vi har uppvärmning och stretching, så klart, och däremellan kör vi olika övningar och kombinationer till hög musik. Det är bra träning såväl vad gäller kondition som styrka och teknik. Dessutom är det enligt Storsan en fantastisk träningsform för att få ur sig vardagens stress och irritation.

"Man ju som 'ena filbunke..."


Håller man mitzorna mot en som är duktig - som t.ex. Mamsingen (ett fullkomligt krutpaket!) blir man dessutom ordentligt blåslagen, helt enkelt därför att mitzorna slår emot kroppen när slagen träffar...

image252


Trötter...

Storsan kom hem för en 45 minuter sedan. Box-träning.

Göttmos
! Det var ganska mycket folk - och hur kul som helst som vanligt, även om Storsan alltid känner sig lat under eftermiddagen på torsdagar och väser lite förföriskt till sig själv:

"Nääääää.... Stanna hemma istället.... Du jobbade ju så mycket igår?

Herregud - kan en människa inte få en endaste liten rast -


NÅNGÅNG
!!??"


Om Storsan bara kommer förbi den stunden så VET hon ju att det faktiskt alltid blir både 'gött' och kul!

Storsan och Mamsingen delade på passet idag igen - skrek uppmuntrande åt de andra varsin gång, typ... För vi har numera släppt den där prestationsångesten som gjorde att det inte blev kul längre. Det låg utmattade tjejer både här och där - så jaaa, passet blev nog rätt bra!

image249

Nu ska Storsan glo lite på dumburken - sedan 'nana'. TROR PÅ och SKA FÖRSÖKA få till en hyfsat tidig kväll...


Natti, folket!


PS: Glömde en sak, dagens ax från Tjuvlyssnat:


*******************************************

"Snillen spekulerar"


Sigtuna Sportbar


Fyra tjejer ~18 dricker vin och är högljudda. De tittar mot TV:n där Idrottsgalan visas,
och Zlatan går upp på scenen för att ta emot sitt pris.


Tjej 1: Vad är det här för något egentligen?


Tjej 2 (efter en stunds seriöst funderande): ...Nobelpriset?


(Publicerat den 17 januari, 2008 kl. 01:20 under Stockholm av Damon)


image250

Mönstring

Nu du Laaarsson!

*S*

********************************************************

Vid mönstringen genomgår alla värnpliktiga en mängd undersökningar. Allas vår Ulle-Bulle mönstrade i Norrland för måååånga år sedan...

(Han är ju lite till åren kommen, stackarn!)


Lite nervös var han nog vid uppropet - och tänk sedan vilken himla TID det tog! Det var hörselprov hit och synundersökningar dit. Vägning och mätning, EKG och kondition...

Till råga på allt skulle de testa hans muskelkapacitet och styrka, hans färgseende, hans psyke och personlighet...

Frågorna och mätningarna och testerna och undersökningarna var OÄNDLIGA!

Långt om länge började dagen ändå lida mot sitt slut. Ulle-Bullen var fullständigt utmattad, både fysiskt och psykiskt... Några få saker återstod, sedan skulle det äntligen vara klart! De kollade Hans klädstorlek och skostorlek.

(Inte kul att hasa runt i för små kallingar om Lede Fi kommer och det börjar vina kulor kring skallen...!)


Nåja.


Ulle-Bullen tog det med jämnmod. "Snart är det färdigt" tänkte Han.

Utanför ett rum fick de till slut ställa sig på kö för att fotograferas - kön ringlade sig sakta, sakta. Ulle-Bullen suckade men stod lugnt kvar och väntade på sin tur.

Trögt rörde sig kön - men till slut var det i alla fall Ulle-Bullens tur. ÄNTLIGEN!

(Han stod långt bak...)


Väl inne i rummet möttes Ulle-Bullen av en JÄTTESUR och vresig gammal farbror (Fanjunkare - vilket i sig är ett himla roooligt ord!!) som muttrade något som inte gick att uppfatta.

- "Hmdmamummel"
 

- "Va?" sade Ulle-Bullen.

- "Hmdmamummel" sade Fanjunkarn.

- "Va?!!" sade Ulle-Bullen.

Fanjunkarn suckade dramatiskt (MYCKET irriterad) och tog sats:
image247

- "Är du FISK!!??"
- "Eeehhh...??"


Ulle-Bullen trodde först inte sina öron men sedan insåg Han att mjaaaa, eftersom de hela dagen har frågat och frågat, petat och vägt och mätt - så kan de ju faktiskt vilja veta stjärntecken också? Men konstigt ändå, de har ju personnumret? Jaja... Bäst att göra som han säger.

- "Näeh, jungfru! JAG ÄR JUNGFRU!!" svarade Ulle-Bullen med hög röst.


Varpå Fanjunkarn tittade länge, länge, länge på Ulle-Bullen. Utan att säga något alls. Mitt i denna obekväma tystnad kände Ulle-Bullen ett växande obehag. Vad SA han egentligen?

Fanjunkarn tittade en stund till på Ulle-Bullen innan han
MYCKET
långsamt upprepade frågan:

Och säkerligen tänkte för sig själv:

'Hur faaan har den där kunnat slinka igenom
dagens alla psyktester?'- "ÄÄÄ-----R       D------U UU    S-----I-----SSS-----T----??!!"


image248


Ständigt denna Britney

Ständigt denna Britney... Än en gång. Storsan läser att hon kanske är gravid igen - nu med paparazzon Adnan, den nuvarande pojkvännen. Ni minns, han som K-Fed ville deportera? Nu har Britney tydligen fingrat på en förpackning med graviditetstest till fotografernas stora lycka. Frågan är väl om det är till hennes och framför allt barnets lycka...? Storsan hoppas i alla fall att det inte är sant. Kan man inte ta hand om sig själv (och uppenbarligen kan hon inte det) så ska man väl inte ta på sig att ta hand om en annan människa - dessutom liten och försvarslös en...??

Läs artikeln.           image181


Åååh, en dejt!

Storsan gjorde ett test:

"Vilken kändis borde du dejta?"


(Har ju en besynnerlig förmåga att hitta de mest udda saker)


Vid varje fråga eliminerades en kändis. (Se bild vilka som åkte ut...)


Man kan ju lugnt säga att känslorna vid varje eliminering inför VEM som uteslöts -

varierade mellan "Puuuh!!" och "Faen, då!"


Resultatet?

MARTIN STENMARCK!


(Hmmm...inte pjåkigt alls....)image242Persbrandt
åkte dock ut som nummer tre - efter att Storsan valt komedi som filmgenre.SYYYYYND!!


image245


image243


DEEEN MED SCHMÖR PÅ!!


image246


Vill du kolla vem du är mest kompatibel med?


(Om utifall att, menar Storsan...?)


Klicka här.

Snart slut...

... på den här dagen också. Storsan var hemma strax efter 9 ikväll. Kollade posten och plockade lite innan hon upptäckte att "Shit, klockan är 21:40!" Och Storsan som skulle kolla på nya programmet Dubbat. Hon hann faktiskt med större delen av programmet - rätt kul. Lille Wahlgren var ju kanon!


I dagens post-skörd fanns nya Buffé. Alltid trevligt med en värdecheck. Alltid ännu trevligare med lite mat - både att läsa om och att äta - men Storsan tycker nog att med tanke på hur ohyggligt mycket pengar hon lägger ut i månaden på den kedjan borde hon få en tidning som heter Sufflé eller Filé... MINST!


Detta nummer handlade om husmanskost - gårdagens arbetarmat, dagens Stureplans-svull.


Eftersom Storsan har haft popcornlungan i minnet hela kvällen klingade ett par av rätterna som omnämndes alldeles särskilt osmakligt... BLODPLÄTTAR! Vad fasen är DET!!?
Låter ju som något man hellre tar intravenöst än via munnen.

Och; LUNGMOS! (På tal om sjukdomar i luftvägarna...)


På grund av denna sena timme får du lugna dig Laaarsson, vad gäller Ulle-Bullens historia. Men den kommer, den kommer...


image240

En liten, liten sak bara så länge - som faktiskt gäller just Ulle-Bullen. För ett par år sedan skulle Storsan och Mamsingen åka till London på en veckas semester. Ulle-Bullen körde oss till flygplatsen - och eftersom Han GILLAR (underdrift) att prata och skoja var det inte en tyst minut under hela färden.

Hans pladder avbröts bara ibland; oftast av att Mamsingen
skräckslaget drog efter andan och skrek:

- "Var är passet!!??"


Varpå Storsan smått hysterisk skrek tillbaka (svettig av flygskräck redan innan):

- "Lägg av!! Var ÄR ditt jävla pass NU DÅ!??"


Fast ärligt talat borde vi väl båda ha fattat att det inte kunde försvinna så SÄRSKILT långt, inne i bilen...

Nåja.


Färden fortsatte. Hans pladder fortsatte.
Tills Han plötsligt frågade Mamsingen med allvarlig röst:

"Duuu, jag läste en intressant grej häromdagen. Du vet DMG?"


Mamsingen: "Näeh...?"


Ulle-Bullen: "Joo, det vet du väl? Svenska dyslexi-riksförbundet!"


Mamsingen: "Hmmm..." (LÅÅÅÅÅÅNG tankepaus)

"Meh... vaddå? Svenska...? Det borde väl bli, eehh..."


image241

Ridå.


Glömde...

F'låt.

Storsan glömde Dagens Wulffmorgenthaler...image239

image230

Popcornlunga?!

"Wayne Watson åt två påsar micropopcorn med smörsmak varje dag i tio års tid. När han blev lungsjuk, konstaterade läkaren att popcornen troligtvis hade orsakat hans tillstånd. Nu stämmer Wayne Watson butiken där han köpte popcornen."Vaddå??


Storsan visste inte att man kan bli lungsjuk av att äta popcorn?!

Tjock
, ja, fattig, ja, ohälsosamma blodfetter, ja...

Men LUNGSJUK!!


Fattas nu bara att man kan bli senil av winergums eller få cancer av snus, också.

Men visst ja... det kan man väl?

Få cancer av snus alltså?

image238


3 minuter

Hittills en riktigt bra dag förutom att den är 12 arbetstimmar lång? Vaknade i hyfsad tid så Storsan var, chockerande men sant, redan KLAR när Mamsingen kom med bilen.
(Guldmedalj eller Nobelpris till Storsan!!)

 

Sitter just nu på jobbet - så klart. Kom att tänka på det här med tidsperspektiv. Att Storsan har ett snedvridet sådant är ju redan ställt utom allt rimligt tvivel. Men rent allmänt menar hon? Tre minuter kan i vissa situationer kännas som en evighet - och 3 lika långa minuter, rent faktiskt, kan en annan gång passera på en blinkning med ena ögat.

 

På morgnarna är Storsan ALLTID sen (utom just i morse då) och dessutom ganska ofta sen under dagarna i övrigt också. Det är fel, det är irriterande för andra, det är... jaaa, Storsan VET intellektuellt sett allt det där - och hon VILL faktiskt inte vara sen. Men det fungerar liksom inte ändå. Min Mojja har sagt att det kanske beror på att Storsan föddes 2 månader för tidigt och därigenom liksom har 'gjort sitt' redan, när det gäller att vara i tid. Mamsingen har sagt att Storsan helt enkelt är en obotlig tidsoptimist.

(Vilket i och för sig kan vara en försköning av 'skärp dig för fan, din slöfock!!)


image237
 

Då, på morgnarna alltså, kan dessa tre minuter i Storsans huvud kännas som fullt tillräckligt för att tvätta sig, borsta tänderna, slänga på sig lite smink och få någon sorts fason på håret. Vilket - självfallet - ALDRIG går.

 

Att senare under dagen stå vid spisen och vänta i tre minuter medan snabbnudlar med smaken 'kryddstark' kokar kan ju istället kännas som en evinnerligt lååååång väntan.

 

Storsan sitter nu på sitt kontor framför datorn och äter nudlar direkt ur grytan. (Classy värre!) För hon kom på att då hinns det ju med en hel massa MER blogg-aktiviteter!


(Jämrans vilken enorm mängd bloggar det finns! En del skit men många väldigt bra! Hur ska tiden räcka till...)
 

Och för att inte tala om när man är jättekissnödig och det är upptaget på toaletten! Då kan tre minuter vara allt som krävs för att en förödmjukande olycka ska ske i de södre regionerna...


image207

  

Gynning...

Jaha.

Nu har Storsan knobbat i sig pommes frites, hamburgare, räksallad... Och GOTT var det!

*S*

Har även kollat in Gynnings nya - "I huvudet på densamma".

Storsan
och Ulle-Bullen skrattade gott åt hennes försök att vara super-nanny. Måste säga att Storsan blev positivt överraskad!

KUUUUL!!

När hon med svett i pannan och vildögd skulle hålla styrsel på 8 ( ÅTTA!!) barn.

Vi två (alltså Storsan och Ulle-Bullen, INTE Carolina Gynning och Storsan...) har som bekant inga kottar och Storsan håller fullständigt med Carolina när hon sade i en intervju; "Jag var sugen på bebis förut men efter detta..!!"


För flera år sedan skulle Storsan och Ulle-Bullen vara barnvakt åt kompis S's 5 (FEM!!) barn. Vi tänkte lite naivt; det vore väl kul att åka till djurparken? Sagt och gjort - vi knödde in oss allihopa i en minibuss och åkte iväg. Det blev en heldag - fylld av ren och skär ångest, vallningar, raseri-anfall och andra trevligheter...


* Vi hyrde en "drag-vagn" -

JÄTTEBRA
!!


(För att "hålla koll" på de mindre barnen...)  


* Vi köpte sockervadd, godis, glass, hamburgare och dricka - i mängder -

JÄTTEBRA
!!


(För att muta de små monstren...)


* Vi upptäckte efter en liten, liten stund att det näst minsta barnet hade stoppat in sina fingrar i grävlingsburen -

JÄTTEBRA
!!


(Stod där och lockade, komsikomsi... Storsan SPRANG medan hemska visioner av fingerlösa barn spelades upp för hennes inre...)


* När väl denna första chock lagt sig upptäckte vi att det minsta barnet hade försvunnit. Henne upptäckte vi, efter ett antal panikslagna skrik, på kanten av... BJÖRN-HÄGNET!!

JÄTTEBRA!!

(*Hhhheeeehhheee..... Stå still, hör du det? STÅ STILL!!! Farbror Ulle-Bullen kommer - RÖR DIG INTE!!!")


**************************************************************

Summa summarum:


* Storsan blev fullständigt utmattad efter denna dag - blev tvungen att sjukskriva sig...

* Denna dag var också det optimala preventivmedlet - ALDRIG NÅGONSIN tänker Storsan skaffa småkottar...

* Tänk vad bra att VERKLIGEN se hur bra man har det i vanliga fall!

image238

Skumt sa Bill!

Skumt sa Bill!


"Utredning föreslår förbud mot sexistisk reklam" Hmmm... självklart ska man stoppa reklam där kvinnor objektifieras men samtidigt är det ett riktigt finlir att avgöra vad som är sexistiskt och vad som är gjort "med glimten i ögat". Nu senast har man gapat om BK's reklam - Storsan har i det fallet ingen åsikt, för SOM VANLIGT (Blink till Laaarsson & Daaarling) har Storsan ingen aning om vad alla andra pratar om...


Däremot kan ju Storsan tala om att hon vid mer än ett tillfälle har fått tuppjuck framför TV:n när reklam rullat för "Hard Dance Mania". Ingenting att invända mot själva musiken men varför i h*e går ALLA deras reklamfilmer ut på att småflickor (med påtaglig betoning på SMÅ!) sprutas ner med skum, drar av sig trosorna, smeker varandra?

VARFÖR
?
Jo, för att äckliga gubbar ska kunna associera till en härlig liten tjejtriangel när de sedan ska köpa musik?

Eller
?!

image236

Om någon har en riktig förklaring, var vänlig delge Storsan!


Så länge, läs här.Skumt var ordet, sa Bull!


När Storsan - som FÖR EN GÅNGS SKULL hann med såväl frukost, väcka Ulle-Bullen som kolla på text-TV och DESSUTOM hämta Mamsingen i tid - satt i godan ro framför 'Vakna med the Voice' med fjärrkontrollen i högsta hugg när hon upptäckte en RIKTIGT skum grej...


Nio flyktingar från Indien, sikher, trodde att de hade kommit till London, men de var i Arvika. Där greps de i dag och lämnades över till Migrationsverket. Tänk er själva - satsa allt på att ta sig obemärkta... till LONDON - och vakna i... i ARVIKA!

(Blink till Kalle; Du och jag vet ju vad Arvika vill säga!)


"Hmmm... det är lite mindre än jag föreställde mig?"

Snacka om smoked...

Rökt sikh!

(Hehehe... min pappa röker fisk som ingen ann, till och med Storsan som HATAR fisk med ben i måste smaka lite, varje gång...)


image237

Dubbelskumt sa Storsan!


Med tanke på Storsans första inlägg för dagen - om bibeln, homoäktenskap osv. så blev hon INTE SÅ LITE rädd när hon upptäckte dagens dubbelskumt...

Hon tar härmed tillbaka ALLT, ALLT!

(För hon vill ju inte få en blixt i huvudet endera dagen...)


Europas första jungfrufödsel. Födde hajbebis - utan att para sig.


(Ok, alla som känner Storsan vet ju att hon EGENTLIGEN skulle kunna utrota alla hajar utan att blinka - men något med själva ordet "hajbebis" gör att det klingar till lite av sympati i kroppen!)


En haj har för första gången fötts i ett europeiskt akvarium UTAN att mamman har varit i kontakt med en hane. Jungfrufödseln ägde rum på Sóstó Zoo utanför Nyiregyhaza, Ungern.


Se där. En stjärna tändes i öster. (Eller var det väster??)


Artikel.

För övrigt anser Storsan att det nu är dags för hamburgare,
pommes frites och räksallad.

Mer fett till folket!

Homosex och trafikkaos

Storsan läste Aftonbladet. Hamnade rakt in i soppan om homoäktenskap.


"En man ska få gifta sig med en man och en kvinna med en kvinna.  Det föreslår en statlig utredning. I dag ska alla synpunkter i frågan ha kommit in, men regeringen är splittrad.
Kristdemokraterna är fortfarande emot en könsneutral äktenskapslagstiftning."


Surprise!


Men Storsan tyckte att det allra mest intressanta var att läsa vad andra bloggar skriver om saken... Efter att ha läst ett par av inläggen såg Storsan ut så här:


image208

Hon säger inget mer om saken men ett gott råd: In och läs!


Jo förresten - det måste hon visst.

Klicka på länken här så får ni läsa ett RELEVANT inlägg i ovanstående debatt. Storsan kan ju för nöjes skull citera de första raderna i dokumentet som handlar om hur smålurigt det kan vara med bokstavlig rådgivning utifrån bibeln:


"Öppet brev till [...] mot välsignelseakten av homosexuella. Jag har en del frågor [...] Jag tänker sälja min dotter som slav. (2:a Mos 21:7) Vad kan vara ett skäligt pris?"


image233


Och för övrigt:


Lång lugg skapar kaos i trafiken.


Och inte vilken lång lugg som helst utan KATIE HOLMES' långa lugg!

Herregud - kan inte människan bara klippa sig då?


Så att resten av världen

(...eller om det bara gällde USA...? Storsan vet inte...)

kan få slippa en massa onödiga trafikolyckor?!!


image232


Å andra sidan...

Jahaja. Nu har Storsan haft sovmorgon. Sedan en massa tvätt, disk och BLOGG(ar)!
Har haft fullt upp - och dessutom är det ju Jerry Springer på TV...
(Bläh - men liiiite kul...)

För att nu kunna sova var Storsan tvungen att surfa runt lite på måfå... Hittade mycket smått och gott - och blev ju naturligtvis tvungen att kolla in Tjuvlyssnat.se.

Varsågoda - en sängfösare i form av "Ååååhhh, dessa karlar..."

***********************************************************

"Så sätter du ditt förhållande i gungning"

Cubus, Stockholm


En kille ~25 står utanför ett provrum och pratar med sin flickvän inne i provrummet.

Killen: De här var ju i alla fall de som satt bäst hittills. (Kort paus)
Eller, jag menar du fick ju i alla fall på dig dem.


Cred: matfat


"Vadå menstruationscykel? Jag har en Monark..."

Gröna linjen mot Hagsätra


Tjej ~18 sitter med handen på magen och ser illamående ut, kille ~18 tittar bekymrat på henne.

Kille: Vad är det med dig?

Tjej: Förlåt, jag har bara så galet ont i magen.

Kille: Vadå då?

Tjej (viskar): Mensvärk...

Kille (hånler): Men det gnällde du ju över igår också, har du mens ofta eller?

Tjej: En vecka som alla andra?

Kille: En HEL jävla vecka om året?!


Cred: Emma


********************************************************


Nu; God Natt!!


image235


En liten, liten, liten...

...IRRITATIONSGREJ!!!!

Storsan har som vanligt surfat runt bland sina blogg-favvisar innan sängdags. Kalle, Bestick, Annemira, Charlotte, Hockey-frun, Carpe Diem... mfl. mfl. mfl...

Ser på Hockey-fruns blogg att hon efter dödshot har bestämt sig för att lägga ner sin blogg ett tag.

VAD ÄR DETTA!!??

OM Storsan gillar en blogg - FINE; fortsätt läs då!

OM Storsan INTE gillar en blogg - oxå FINE; SLUTA läs då!!

Hon ser det som ren TV-underhållning. Om ett program är bra - titta! Om ett program är dåligt - byt kanal!

Att spy ur sig en massa bajs s.k. anonymt på en blogg visar på en enorm mognad... NOT!!!!

Allvarligt talat!

Väx upp - sköt dig själv (och eftersom du uppenbarligen har fullt upp med det - skiiiit i andra!!)


HAR ALLA MÄNNISKOR I DETTA LAND VUXIT UPP UNDER EN STEN I SKOGEN!!??

Usch... Blir sååååå trött.

Måhända att Storsan inte gillar alla dessa modebloggar / "Jag är så bra för jag har en massa pengar-bloggar" / "Jag har en blogg för att jag är så mycket bättre än andra människor-bloggar" osv.

MEN:

...då kan väl för faaaan Storsan läsa en annan blogg då!!

Nu ska Storsan spy och sedan sova en stund.

Aqua Vera och ont i lilltån

Storsan promenerade med Nisse-the-Man i morse. Härligt - solsken, ett par plusgrader, lite vind... Upptäckte att de har röjt vid sidan av grusvägen där vi brukar promenera. Bra! Dels för att det blivit öppnare och ljusare - men också för att det inte längre finns buskage och högt gräs längs vägkanten. Varför är detta bra då, kanske ni undrar? Jo, det ska Storsan tala om. Buskage och gräs vid vägkanten har framkallat ett flertal kroppsskador på Storsans stackars lekamen...


Kroppsskada nummer ett:


Sommaren för några år sedan hade Storsan och Ulle-Bullen besök av väninna M, kompis M samt svåger M (Sjukt men jaa...) under ett par dagar. En varm och fin kväll tänkte vi grilla, bada och ha det trevligt. Då kom dessutom A och hans bror H på visit - i kanot! 'The more the merrier' tänkte Storsan och slängde på ett par köttbitar till.
För att göra en lång historia kort blev det god mat, kalla drycker, nakenbad mitt i natten, en massa fniss och allmänt trevligt! När det var lagom becksvart ute skulle vi allihop promenera en sväng med Nisse-the-Man så att han skulle få göra sina toalettbestyr innan sovdags.
I ett (ovan nämnt) buskage låg det en liten kissemisse som Storsan definitivt INTE såg,
i alla fall inte förrän det var för sent. Nisse iväg som ett jehu efter katten och Storsan efter Nisse, hängande som en trasa i andra änden av kopplet, iförd badtofflor. Ner i diket och upp igen, in i skogen - över stock och sten.
(Eller njaaa... men åtminstone 5-10 meter!)

Sedan tog det tvärstopp när en badtoffla fastnade i en uppstickande gren. Duns! En stor fördel med att som Storsan INTE vara 1,50 lång och 50 kilo tung är ju att när det väl tar stopp... så tar det verkligen STOPP!!

Efter att ha legat där en stund bland ris, löv och kvistar - medan skrattanfallen bland de andra dog ut - kände Storsan att höger lilltå inte mådde riktigt bra. Haltande och svärande tog hon sig tillbaka upp på vägen.

Väl hemma igen somnade Ulle-Bullen på soffan medan M, M, M och Storsan satt uppe ett tag till. Väninna M skulle efter ett tag kontrollera den onda lilltån. Nu hade den antagit en otäck mörklila ton och svällt upp till minst dubbel tjocklek. Vilket inte vill säga lite när man som Storsan redan från början har lilltår (småtår??!!) som starkt påminner om små, små, tjocka mandelpotatisar.

"Böj den!"
beordrade M. "Det går inte!" skrek Storsan.
M fortsatte kräva av Storsan att hon skulle röra på lilltån - och Storsan fortsatte hojta tillbaks att det inte gick. Till slut gav M upp och brast ut i ett gapflabb utan like.

"Den är ju AAAAV!!"


Vilket i sin tur resulterade i att vi allihop vek oss av skratt.
Ännu mer när hon sedan beordrade svåger M att
"hämta en tändsticka och tejp - vi måste spjäla den!"


Storsan vill bara avsluta denna anekdot med att säga följande:

1 - Tänk vad lite god mat och för all del, en MASSA god dryck kan göra för att förvandla en potentiellt traumatisk 'bryta-lilltån-händelse' till ett fullständigt psykbryt i skrattspasmer.

2 - Den VAR inte bruten. Ett par dagar senare skulle Storsan koka makaroner - vände sig om för att sätta timern och KLICK!! (Ååååhhh... Vad skönt!) Den var bara ur led.


image234

********************************************************************'

Lyckas på jobbet - dofta som en karl

"Ge karriären ett lyft med herrparfym"

Byt ut din feminina, blommiga parfym mot en som luktar man. Då lyckas du bättre på jobbet, visar en ny studie. Luktforskaren Mats Olsson, verksam vid Uppsala universitet, säger till Metro att han inte är förvånad: Luktar man som en karl så uppfattas man som en karl. Och män har det lättare på arbetsmarknaden, säger han.


Se där ja. Då HAR Ulle-Bullen kanske rätt ändå... Han har alltid sagt att det ologiskt att kvinnor ska använda tjejparfym - och män använda herrparfym.

"För jag menar, tjejer tycker ju att märke XX och XX luktar gott - då ska jag väl ha DEN på mig? Och killar gillar märke YY och YY - då vill jag ju inte ha den? Då ska väl ni tjejer ha den på er?"


Läs här och döm själv.

God Natt!!

Ny vecka

Usch...

Måndag igen.

Sovmorgon och börjar sent, tack och lov - men är tröööööött ändå!

Storsan får slänga in en liten pärla från Tjuvlyssnat.se för att orka med dagen idag...

Enjoy!

image233


Och så uppstod ordet "födelsekostym"

ICA Fjällbacken, Gävle


En mamma och hennes dotter ~6 står i kön till kassan.

Dottern: Mamma, när du fick mig, hur visste du att jag var en flicka då?

Mamman (förvånat): Det såg jag.

Dottern: Hur kunde du se det?

Mamman (fortfarande förvånad över frågorna): Du var ju naken!

Dottern (förfärat): Var jag NAKEN?!


(Publicerat den 14 januari av Marie)


Vilodagen

Storsan har haft en härlig sovmorgon med en bra bok och kaffe på sängen. Förutom lite disk och tvätt, som hon SKA ta tag i inom kort (...) så blir detta en dag med dator, TV och läsning. Såna dagar behövs... Se här bara, i Storsans årshoroskop för 2008:


Jungfrun

Årets tema är avkoppling. Du kommer att lägga ner mer tid än vanligt på arbete och studier, och mindre på nöjen. (Meh! Fasen också...) Det är lätt hänt att sexlivet försvinner bland allt slit, att du tappar lusten därför att du är upptagen. Planerad avkoppling kan förändra detta och inte bara ge sexlivet mer glöd utan också förhindra att dina relationer blir försummade. Här gäller det alltså att använda kalendern på ett positivt sätt. (Nytt användningsområde för den gamle trogne filofaxen, då...?) Det viktigaste är att du unnar dig att koppla av även när du har mycket att göra. Ingenting är så viktigt att det inte går att planera in en paus och dessutom njuta av den. Ibland kanske det handlar om en futtig kvart, andra gånger om en helg eller en hel vecka. Se till att den lediga tiden verkligen är ledig. (Storsan håller med fullständigt - "All work and no play make Storsan a dull girl")


Mat som ger kraft: Choklad, spenat, honung. (Av dessa tre får man alltså välja själv? Då tar Storsan...eehum...CHOKLAD!!)


Glödheta tecken: Jungfru, Skorpion, Stenbock

(Tänk vilken evinnerlig tur att Ulle-Bullen också e jungfru!)
Så över till något HELT annat...Djurhantering i Kina:


Detta är väl inte första gången ämnet är på tapeten - och knappast sista heller. Storsan växte upp i norr med en far som jagade och är i stort sett uppfödd på älgkött. Däremot är hon uppfostrad till att respektera liv på alla sätt. Hur går det ihop tänker ni? Jo, med följande synsätt: Älgar jagas för att ätas, och om inte älgjakten bedrevs skulle stammen bli alldeles för stor. (Eftersom vi människor redan har decimerat deras naturliga fiender och påverkat naturen på alla möjliga sätt) En för stor älgstam leder till matbrist, svält och förfrysning - och inte minst en dramatisk ökning av antalet trafikolyckor. Mycket värre än älgjakt är att föda upp grisar, kycklingar och andra djur på ett inhumant sätt med trånga burar, långa transporter och stressande, plågsam hantering vid slakt. Uppfödning av djur för pälsens skull går fetbort. Att hantera levande djur utan respekt likaså. Storsan äter väldigt gärna kött men väljer så långt det går svenskproducerat/KRAV-märkt/frigående osv. Min far jägaren är ett perfekt exempel på att denna paradox faktiskt kan gå ihop. Han har alltid varit noga med att jakt ska skötas ordentligt - inget slarv eller "pang-pang" för att det är kul, ordentligt utbildade jägare, ingen sprit i samband med jakt, även små barn ska respektera husdjur osv. Tro inte att Storsan eller hennes 2 systrar skulle ha tillåtits dra och slita i en hund eller katt när de var små - som tyvärr sker i många familjer.
"Hunden är såååå snäll, han gör ingenting trots att Lisa/Svea/Pelle gör allt möjligt med den!"

Och detta sägs dessutom med någon sorts sjuklig stolthet?


Nä, jägare och djurvän kan faktiskt gå hand i hand! Ett av de finaste foton Storsan har av Pappsen är på honom i T-shirt, jeans och gummistövlar - utomhus i snön, medan han böjer sig ner och blåser värme på en liten fågel som ligger i hans hand.


Nåja, detta om Pappa! (Det märks kanske att han är en av Storsans absoluta favvisar - alla kategorier? Love U!!!)


Det Storsan skulle komma till - sent omsider - var artikeln i dagens Aftonbladet om djurparken i Kina där barnen först får mata getter och annat, och gosa lite med dem...
Sedan köper pappa geten och slänger ner den levande till lejonen.


En fin och mysig söndagsutflykt för mamma, pappa och barn...

Nästan lika mysigt som hundar och katter som flås levande...


Läs här.


Peter Stormare!

Storsan överlevde box-träningen trots allt...

(Även om Mamsingen körde STENHÅRT mot stackars Storsan, överfylld av träningsvärk
och kräkfärdig av trötthet som hon var än en gång!)


Och kul hade vi! Sedan blev det lite bastu. Nu har Storsan precis kollat på Stjärnorna på slottet - och Storsan är ju för f*n nästan kär...

Ulle-Bullen, observera: NÄSTAN!!

image232

Peter Stormare är ju helt fantastisk! Storsan - och för den delen Ulle-Bullen också - har haft honom som favorit under alla program, men idag slog han ju alla rekord. Vilken fantastiskt ödmjuk, rolig och fascinerande människa! Generös mot andra människor på alla sätt , öppen, ärlig och med en härlig självironi.

ME LIKE!!


..........

Storsan får nog fasen ta bort det där NÄSTAN...

image231

Puss på dig Peter Stormare!!

Klicka här för att läsa artikeln från Aftonbladet.

Lördag

Boxning om en timme. Det känns ordentligt att det under en månads tid samlats en abnorm mängd julskinka, knäck och choklad i denna kropp... Ont, ont, ont överallt!


Storsan tittade nyss på en dokumentär från England om de nya IT-tjejerna... Tio år gamla tjejer med designerkläder ordnar "modellpartyn" där professionella frisörer, stylister, makeupartister och modefotografer hyrs in. Vogue-party... Småtjejerna poserade förföriskt bäst de kunde medan deras mödrar - iförda kilovis med smink och underliga anletsdrag
(Dr Plastik utan tvivel) tittade på med tindrande ögon... Ja, huvva...


image228

Nu till något MYCKET roligare: Storsan hittade en kul sajt; Sharemyfun.

Vassego'a, ett smakprov...


Olika stadier av fylla:


Askungen-fylla

Du kommer hem och har tappat en sko och kläderna hänger i trasor.


Snövit-fylla

Du vaknar upp med sju främmande män i sängen.


Stora Stygga Vargen-fylla:

Du har så taskig andedräkt att du kan blåsa omkull ett hus.


Attila-fylla:

Du lämnar kaos och förödelse där du drar fram.


Tarzan-fylla:

Du vaknar halvnaken i skogen och undrar varför du är så hes.


********************************************************

En glad norrman åkte taxi i Malmö.

- Hemma i Bergen, sa han, får vi två kronor för varje duva vi skjuter i stadens parker.

- Här i Malmö, skrattade taxichauffören, får vi 20 kronor för varje pensionär vi kör över!

Och för att driva skämtet en bit extra, låtsades han sikta på en gammal farbror vid ett övergångsställe. I sista stund väjde han förstås undan. Men till sin förskräckelse fick han höra en duns och han såg i backspegeln pensionären ligga raklång på övergångsstället.

- Det gjorde inget att du missa, sa norrmannen där bak. Jag tog honom med dörren!


********************************************************

Och för att avsluta - ett HYSTERISKT roligt clip från YouTube om att skrämmas!

Ni minns väl att Storsan älskar sånt?

Om inte - läs här:

PS: Lyssna på texten - inte "samma låt som man tror"...

image229Säng, säng, säng - sova, sova, sova - säng, säng, säng...

Denna vecka har varit HEMSK!

Storsan är INTE van att kliva upp på morgonen... TRÖTT som en, jag vet inte vad, varje dag. Dessutom sjuuuuuk träningsvärk nu på eftermiddagen - och redan i morgon är det dags igen för ett nytt box-pass.

F*n vet...

(Johohoooodå...Storsan SKA!!)


image227

Efter en sådan vecka vill man inget annat på fredag kväll än att slänga sig i soffan - men neheej då... Storsan och Ulle-Bullen skulle hälsa på hos tant N; ett pliktbesök som skjutits upp länge nog. Tant N är en himla go' och trevlig äldre dam så inget negativt mot henne alls men Storsan var trött - och dessutom vet man att det vankas 'gammeldags' fika... 7 sorters hembakade kakor, sedan bullar och därefter tårta... OCH DESSUTOM, före det - räkmackor med ägg och majonnäs samt skinkmackor...


*burp*


Dagens NÄÄÄEH!!

Storsan och Ulle-Bullen tittar på Apocalypt. Fy vilken film! Kanonbra men fasen så otäck. Storsan har lipat lite, hojtat lite 'spring, spring då!!' Nu orkar hon inte mer koncentrerat tittande utan bloggar samtidigt. Skönare så...


Dagens I-landsproblem:

Storsan vaknade i morse - hyfsat pigg för en gångs skull - bara för att 5 minuter senare i köket mötas av ett "Pssssss....." Allting slocknade. Strömlöst. Och därigenom - vilket är värre - vattenlöst! Nattens überstorm hade satt sina spår... Storsan som bara duschade efter boxningen igår skulle ju tvätta håret nu på morgonen.
(För annars uppstår ett mystiskt hårfenomen misstänkt likt Trollet Rulle)

PANIK
!


Bara ett att göra - på med fulkepsen och spraya lite parfym... LE mot världen!!


Dagens Åh, hoppsan!

Storsan trodde att 'gubbslem' endast var en eufemism för otäcka farbröder som förtjänar stryk... Döm om hennes förvåning när hon läste på text-TV idag att "gubbslemmet tar över våra sjöar"! Naturligtvis blev Storsan tvungen att slå upp gubbslem på nätet.

Detta är vad hon fann:


"När temperaturen höjs i och med klimatförändringarna så lossar isen på insjöarna tidigare på året. Det gör att avrinningen ökar och bruna ämnen från exempelvis bark och mossa rinner ut i sjöarna, som blir allt mörkare. Och det är just mörka sjöar gillas av Gubbslemmet, som när det dyker upp i en insjö, nästan helt tar över. Gubbslem är en alg med små simspröt som skjuter ut slemtrådar. Badar du i en sjö där det finns gubbslem, blir du slemmig på kroppen. Och vid stora blomningar kan den här algen ge allergiska reaktioner i form av röda, irriterande utslag, därför bör man helst undvika att bada när det finns mycket av den här algen i sjön."


Hmmm...


'Mörka sjöar / skjuter ut slemtrådar / du blir slemmig på kroppen av dem / man bör helst undvika...'


VAR det ju en eufemism för otäcka farbröder ändå!!

image226


Spagettiarmar...

Så där ja...

Hemma igen efter årets första Box Combat-pass.

Guuud
!!

Storsan
trodde hon skulle kräkas snabbmakaroner på Mamsingen...

Storsan, Mamsingen och A körde "2 mot en" på grund av ojämnt antal. Funkade kanon - och eftersom man fick hålla mot två personer samtidigt var det duktigt tungt även när man var mitz-hållare. KUL var det också - vi skrattade allihop så att alla möjliga kroppsdelar gick fullständigt ur led. Nu har Storsan absolut INGEN kontroll över varken armar eller ben - 'spagetti modell överkokt' är en talande liknelse...

Apropå Mamsingens TV-Licens...

Storsan gick in på Radiotjänst i Kirunas hemsida - hittade detta:

'Avgiftskontroll 

Våra kontrollanter runt om i Sverige utför även allmän avgiftskontroll och kan när som helst utan förvarning besöka hushåll som inte betalar tv-avgift. Skillnaden är att vid skärpt avgiftskontroll har Radiotjänst möjlighet att använda pejlingsinstrument.'


Fyyy
...

En otäck liten farbror eller tant, helt klädd i svart, stod säkert utanför Mamsingens hus med en dylik pejlingsapparat - utan att Mamsingen anade ETT DUGG! 
image224


Mamsingen!

Hon är en god och glad - och fullständigt galen! - människa som Storsan gillar skarpt. Vi samåker till jobbet, tränar boxning ihop och umgås på allehanda trevligheter. Hur det kom att bli just 'Mamsingen' minns Storsan inte riktigt, det var länge sedan... Men hon tror att det var efter en diskussion ihop med Duvan om vilken film som var den allra första man såg på bio. De två fnissade åt att Storsan inte hade en aning om vad de pratade om för filmer...


I morse fick sig Storsan ett redigt asgarv i bilen.


Mamsingen som var trött efter jobbet igår ställde in sig på en härlig tupplur i soffan innan hon skulle kolla på Grammisgalan.

(Storsan tycker nog att The Ark skulle ha fått en!!)


Knappt hade hon hunnit sluta sina blå och börja flyta bort förrän telefonen ringde. Först tänkte hon strunta i att svara men ringandet var så irriterande att hon till slut blev tvungen. Så fort Mamsingen lyft luren så fullkomligen SKREK någon i andra änden:
"ÄNTLIGEN har vi fått in hipster-byxor!"


Förvirrad ropade Mamsingen tillbaks med hög röst: "Vaa...? Vart har de kommit? Vem ÄR det?!?"  En överambitiös försäljare från klädföretaget X presenterade sig till slut, varpå Mamsingen fräste ilsket att hon INTE ALLS ville ha några hipster-byxor.

Åter till tuppluren. Hade nääästan somnat igen när telefonen åter ringde. "HEEEJJ!! HAR du tänkt på din pensionsförsäkring på sistone??" 
"Öööhh...Näe...?" Svarade Mamsingen - faktiskt med snäll röst eftersom hon inte riktigt vaknat. Några sekunder senare kom hon på HUR irriterad hon faktiskt var, så återigen fräste hon som en katt;
"NEJ!! - jag VILL INTE prata med dig alls, och framförallt INTE om min pensionsförsäkring!!"

Åter till soffan och den nu för sena tuppluren.
(Grammisgalan hade redan börjat...)

Gissa hur glad hon blev när telefonen ringde en tredje gång?


Nu fann hon sig dock direkt - hade ju inte hunnit somna - och halvt om halvt VRÅLADE i luren: "JAA!! Vem ÄR det!!??"

(Och i bakgrunden skrålade TV:n för full volym,
Grammisgalan i TV 4...)


"Hej, detta är Katarina från Radiotjänst i Kiruna. Känner du till oss?"


Gulp... Mamsingen har nämligen inte betalat TV-licens på ett tag... Tankarna rasslade som rutorna i en enarmad bandit i huvudet på henne...
Och Grammisgalan för full volym i bakgrunden...


"Eeeh... Näe?" (Med EXTREMT vänlig röst)


Vem i Sverige har INTE hört talas om Radiotjänst? 

image223

Vid det här laget hade Storsan skrattat sig till ett astmaanfall i bilen.


Samtalet ledde i alla fall fram till att Mamsingen nu har att se fram emot en faktura i brevlådan - trots att hon vidhöll sin oskuldsfulla ton genom hela samtalet.
"Neeej, jag visste inte det.../ Men min man har ju KÖPT TV:n...då ingår väl licens? / Jahaaa..."


Storsan har bara en sak till att säga om ämnet: Mamsingen MÅSTE gå i 'ljugar-kurs' hos Storsan! Helt klart!

image224

Nu ska Storsan slänga i sig en kulinarisk läckerhet - snabbmakaroner och Dennis hot dogs -
sedan blir det årets första box-pass.


Göttmos!!


Till slut bara, apropå Tito Beltrans uttalande om Sverige / svenskarna / rasism och att han

"inte ätit NÅT för allt svenskt äcklar honom"...

image225


Skrämselhicka

Dagens skrämselattack:

Storsan jobbar ju låååång dag idag. Har dock en paus för tillfället och gick nyss på toaletten. När hon var klar tittade hon sig lite snabbt i spegeln på väg ut därifrån och fick en skrämselattack av yttersta graden! HÅR på (mellan) brösten! MASSOR! Backade in på toaletten igen i en rasande fart, med pulsen uppe i 120... Vad f*n är detta? Vilket syndrom har sådana effekter? Eller kan det tyda på någon allvarlig, genetisk sjukdom?
För de har ju växt ut IDAG!?
(Storsan duschade i morse och då fanns de minsann INTE där!)


...


Men puh! Så skönt!

Bara en liten härva av svarta trådar och små, tunna gummigrejor som stack
ut ur sömmen på BH:n!


Och vad kan vi lära oss av detta då?

1 - Dra inte förhastade slutsatser. Första anblicken av någonting kan ge ett falskt intryck.

2 - Storsan behöver köpa nya underkläder, Ulle-Bullen!Dagens Oooh, vad äckligt!


Yippieh, yippieh! Snart börjar Let's Dance! Storsan är en patetisk liten människa som GILLAR detta fåniga och utskällda program. Vet ej varför. Men ett är säkert, på fredag sitter Storsan som klistrad framför dumburken.
(Som om hon inte gör det alla andra dagar...)
Nu undrar ni säkert varför detta fått rubriken Dagens Oooh, vad äckligt? Men ser ni Storsan var ute på Aftonbladet (som vanligt) och såg "Premiär idag för Let's Dance-sajten". Klickade ivrigt in sig och fick se rubriken "Foten var en rutten klump". Eftersom Storsan även är ett fan av äckliga sjukhusdokumentärer och allehanda anomalier så lät det ju lovande... Linda Lampenius opererade bort en tumör från foten - en rad komplikationer senare vägrade det läka och foten höll på att ruttna!

Yack!!


Vill du också må illa? Läs här: Äckelfossingen.Dagens Är inte detta lite magstarkt?

Jaaa, ständigt denna Britney... Efter all dramatik med polis och ambulans och annat sist hon stod på dagordningen så läste Storsan idag att "K-Fed vill deportera Britney's kille". Hon tänkte för sig själv att en man som utan att rodna kallar sig 'K-Fed' och, även detta utan att rodna, anser sig vara en mönsterkille trots att han var otrogen mot sin höggravida fru SÄKERT kan lida av sådan hybris att han tror sig kunna deportera folk han inte gillar...
Men se, det fick Storsan ta tillbaka!


Nye pojkvännen är från England...


... så han kan säkert deporteras, K-Fed!

image221


Vill du förundras själv? Läs här: Deportationsdille.


Leon hemma igen & diverse irritationsmoment

Hemma igen!

Hunden Leon sprang hemifrån på nyårsafton - nu är han räddad och hemma igen! Han har varit ensam, utan mat i åtta dagar. Skönt att vara hemma igen, gissar Storsan!
På nyårsafton sprang även Nisse-the-Man hemifrån. Hoppade helt sonika över staketet

(Något som han inte gjort sedan han var liten - dessutom har vi sedan dess höjt och förstärkt staketet)

och kubbade iväg. Som tur var kom han hem själv någon timme senare.

Han är nämligen JÄTTERÄDD för smällare, raketer och skott.

En gång stod Storsan i köket, hennes mage mullrade ordentligt eftersom hon var KRAFTIGT hungrig. Nisse pep och skrek, gömde sig under köksbänken medan Storsan försökte förklara att NEEEJ, det är inga huliganer ute - bara Storsans mage som vill ha mat!

image221

Gamle Krullis däremot - medan han levde - sprang iväg både en och två gånger. Näst sista gången sprang han över isen, tvärsöver sjön och var borta i en vecka. Sista natten var det 20 grader kallt och Storsan tog farväl av honom på avstånd eftersom hon inte trodde att han skulle klara sig. Kyla, ja, men inte efter 6 dygn utan mat.

Men se där - en farbror ringde och sade att han hade sett en krullig svart hund - ca 2 mil från vårt ställe. Vi åkte dit, ropade, och ja! Där kom han linkande längs vägen! Då blev det välling och potatismos en vecka. Ulle-Bullen fick bära ut honom på gräsmattan för toalettbesök, sedan bära in honom igen.

***************************************************************

Apropå skotten i Rödeby. Självklart en enorm tragedi för offrens anhöriga - men också en tragedi för familjen som terroriserats av ungdomsgänget länge. Sonen har mobbats, trakasserats och blivit misshandlad. Mamman har blivit förföljd och skrämd. De har haft ett helvete under extremt lång tid. INGEN har hjälpt dem trots ett antal anmälningar till polisen. Nu tror man att han inte kommer att dömas vare sig till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.
Heja säger Storsan. Någon måtta på flatheten får det f*n i mig vara! Den familjen är straffad nog. Ge mig ett kontonummer så kommer Storsan att bidra till böterna.

En minst lika viktig fråga är ju om ansvariga poliser kommer att ställas till svars? Varför gjorde ingen någonting - INNAN skotten?

***************************************************************

Hmmm...
 
Storsan är ju som bekant inte särdeles religiös och ogillar starkt alla uttryck för religiös fanatism. Oavsett om det är statssanktionerat mord på en ung tjej som begått brottet att bli gruppvåldtagen i Saudi Arabien eller om det gäller allas vår favvo Pastor Green i USA.

Nu har Storsan läst en artikel av Mohamed Omar;
Skyll inte på Islam - hedersmord har ingenting med religionen att göra.

INGENTING
Storsan förstår tankegången men vet inte riktigt om hon håller med. Ett fenomen, oavsett vilket, kan oftast sägas vara del av ett kulturellt sammanhang. Såväl positiva som negativa. Därmed inte sagt att samma fenomen inte kan förekomma i andra kulturella sammanhang. Oavsett vilka exempel Mohamed Omar drar upp så kvarstår faktum; hedersmord är tyvärr till största delen en företeelse i muslimska kulturer. Ja, Storsan säger TYVÄRR för det är ingenting annat än en tragedi. En tragedi också att de många muslimer som inte försvarar hedersmord tvingas stå till svars för de brott som begås i religionens namn. Vilket är precis lika fel som att bunta ihop alla kristna med Knytbys eller Pastor Green's irrläror. Och en sak till; helt rätt Mohamed Omar, hedersmord är bara en del av de samlade brott som begås mot kvinnor världen över varje dag helt enkelt därför att de är kvinnor.
Du man, likväl som du kvinna, som inte accepterar förtryck, misshandel eller nedvärdering på grund av kön - stå upp och säg ifrån!

***************************************************************

PS: Storsan känner att hon måste förtydliga sig...

Ulle-Bullen = Drömprinsen = Han!

"Ulle-Bullen" kommer sig av att Storsan för drygt 11 år sedan tyckte att denne lagom tjocke "sörlänning" i sina bästa år pratade så roligt. Han sa 'öl' och 'ull'  och 'bulle' med samma vokal... en slags blandning mellan Å / U och Ö.
image222

Första arbetsdagen

BLÄH!

Men ändå lite gött på något vis... Nu har man ju vänt på dygnet länge nog känns det som. För att liva upp sig kan man prova detta - som jag blev tipsad om via kusin Bisabet. Kändisfrisyrer! På sajten "Kändisfrissan på Veckorevyn.com" kan man ladda upp ett foto på sig själv - och sedan välja vilken kändisfrisyr man vill prova.

Varning
! Lätt att skratta så man nästan kräks!

image212

Klicka här för att komma dit.


Ett smakprov vill ni väl ha...? Eller?


****************************************************

Tänkte väl det!

Storsan Olsen!


image216

Näe... De är inte tvillingar utan TRILLINGAR. Synd bara att trillingen fick precis ALL mat när de växte upp...

********************************************************************

Samåkte idag - när Mamsingen lämnade av Storsan visade hon prov på synnerligen telepatiska talanger. "Har du nyckel nu?" Det har hon ALDRIG någonsin frågat förut, vad Storsan kan komma ihåg... "Jaadå" svarade Storsan glatt och smällde igen bildörren. När Mamsingen kört iväg kände Storsan att det var någonting som inte stämde...

INTE F*sen
hade hon någon nyckel!!

Då är det ju bra att ha en make som tar alla eventualiteter med i beaktning - och har lagt ut en extra husnyckel i hundgården... Det var bara för Storsan att plumsa iväg över gräsmattan och uppför slänten i djupsnön, grabba tag i gallret och medelst hasande och hackande med hälarna försöka få grepp om fast mark och häva sig upp till hundgården. Sedan tillbaka igen.

*********************************************************************

Dagens Fnissanfall 1:

Gumsan har ett abonnemang på PLUS på Aftonbladet. Hon har gentilt nog låtit Storsan få ta del av användarnamn och lösenord, så titt som tätt loggar Storsan och Ulle-Bullen in och kollar lite på diverse sidor. Storsans favorit Nima Daryamadj och hans krönikor läses med stoooor förtjusning...

Idag fanns en artikel med den fantasieggande titeln "Sex ställningar för hennes njutning". (*Storsan rodnar*)

Ulle-Bullen
loggade in och satt tyst vid datorn ett tag.
(Tänkte väl lära sig nåt nytt kantänka...?? *S*)

Sedan utbrast Han indignerat med HÖG röst:

"Det var ju VERKLIGEN inget nytt! TUR att man inte är PLUS-medlem!!!"


image219

**********************************************************************

Dagens Fnissanfall 2:

Ulle-Bullen tog fram nagelklipparen. Satt sedan vid datorn och klippte naglarna.

(Jaaa, Storsan VEEEEET - det ÄR äckligt!! Hon har försökt lära Honom lite hyfs och fason men Han vidhåller att 'det samlas i hållaren och flyger INTE iväg!'... Vad göra???)


Efter en liten stund utbrister Han:

"Du måste ju TÖMMA den ibland, förstår du väl!"


Storsan försökte kontra med att det ju faktiskt är Han som använder den mest - med andra ord säkerligen HANS naglar i den!

(Storsan är ju tyvärr periodare vad gäller nagelbitning - innevarande period har varat alldeles för länge)


Varpå Han utbrast: "NÄHÄ!! Jag känner faktiskt igen MINA naglar!!"


Storsan
säger återigen... Vad göra!!??


image220

***********************************************************************
Men åååhh!!

Åh, vad bra - Arn! Filmen var faktiskt väldigt bra. Den går så klart inte upp mot böckerna men det var en fin kärlekshistoria, bra skådisar och mäktigt filmat. Storsan har läst lite på Aftonbladet om filmen och hittade en intressant - bara för "allmänt vetande" - artikel om historiska faktafel i filmen. Inget att bry sig så väldigt mycket om men det var kul att läsa i alla fall.

Man tog också upp faktafel i andra filmer. Läs här.

Den riktigt STORA behållningen var dock Stellan Skarsgård i långt hår, skägg, småskitig och iklädd medeltidskläder. Storsan tyckte inte det gjorde ont alls...

image207image205Filmens hemsida här.


***********************************************************************

Åh, vad hemskt - reklamen för Unibets jubileum har fullständigt etsat sig fast i Storsans hjärna. Hon kommer på sig själv med jämna mellanrum; "Unibeet, tjalalalalaaa...Unibeet, tjalalalaalala..."


image208


***********************************************************************


Åh, vad kul - Chris Rock på SNL igår kväll när han höll en monolog om presidentvalet och valet mellan en vit kvinna eller en svart man. Han diskuterade skillnaden mellan patriarkatets förtryck och slaveriets förtryck. Jättekul redan det - men guldstjärnan kom i slutet:

"People keep asking, is America ready for a black president? Is America ready for a black president? I just say hell yes! We've already had a retarded one!"


Storsan fnissade så hon nästan föll omkull.


image209

***********************************************************************

Åh, vad kul - igen! Storsan läste just Mamsingens kommentar på gårdagen. Och joo, så var det - så ÄR Storsan! (A.K.A Bäbisen) Med andra ord behöver hon ALLTID ett bord; och finns det inget så får man själv fixa ett själv av vad som än finns till hands. Och den stolen funkade fin-fint!!
image210

***********************************************************************

Åh, vad fint sagt...(??) Ulle-Bullen håller på att måla taket i nya hallen just nu. Han ropade på Storsan för att hon skulle se hur det blir. Mitt i allt tog Han rollern och gick in i badrummet för att klutta lite färg på ett par fläckar i taket där, som kommit av lite omflyttningar och efterföljande spackling. Sedan såg Han själv hur dessa små fläckar riktigt LYSTE vitt mot resten av taket. Med all säkerhet blev Han då rädd att Storsan skulle skrika och be honom måla HELA... så då sa Han med eftertryck: "Det är ju mycket bättre att ha ett fult tak än att vara en ful (invärtes) människa!!!"


Storsan
kunde ju inte annat göra än att fullständigt hålla med...

image211

Fortsatt trevlig söndag!


Storsans favoriter

Storsan ska strax iväg på bio - som hon skrev igår. Så detta blir ett mixat inlägg med lite olika kuligheter... Alla hör de till Storsans absoluta favoriter.

*************************************************************

Tjuvlyssnat.se: (En av de roligaste sajter som finns!)

Festlokal nära Statoilmack, Linköping


Ett stort gäng, de flesta runt 21, kommer ut från festlokalen strax innan tolvslaget.


Kille: Ingen som har en klocka?

Resten av gänget: Nej!

Tjej 1: Men hur vet vi då när vi ska säga 'Gott Nytt År'?

Tjej 2: Men hallå, där är ju en klocka (pekar mot Statoilmacken), och den är ju faktiskt bara 11:21! Vi kan ju gå in igen och festa lite mer!

De övriga vänder sig och ser att tjejen pekar på stora drivmedelsskylten.


Cred: Erika T. Publicerat den 2 januari, 2008 kl. 09:02 under Södra Sverige av Damon.


**************************************************************


Wulffmorgenthaler.com: (Sjuuukt roliga strippar!)


image202

image203

**************************************************************

Storsan har ett nytt favoritprogram på TV. "Comedy Store" på TV4 Komedi. Inspelningar från den kända stå-upp-klubben i London. Där finns det många rooooliga människor men en av favoriterna är Mitch Benn.

Varsågoda, ett smakprov här, med hans sång "Baby, I'm sorry".

Och förresten; fiskgrytan blev JÄÄÄÄTTEGOOOOD!!    image204

Britney Spears och Ulle-Bullen

Hallå igen.

Storsan har - som vanligt - spenderat en ansenlig del av förmiddagen vid datorn. Bland annat Aftonbladet. Förutom otäckheter som trafikolyckor och kvarglömda USB-minnen fyllda av statshemligheter så har en mängd artiklar handlat om Britney Spears. Storsan fylls av en blandning av irritation (Herregud, ta dig samman, flicka!!) och ledsamhet. Hon har ju inte haft det lätt precis - mammor som uppfyller sina egna krossade drömmar via sina barn är tragiskt - och BORDE vara olagligt.

Det senaste är nu att Britney vägrade lämna över barnen när hon skulle. Dessutom var hon påverkat av det ena eller det andra - så efter ett besök av såväl polis som ambulans fördes hon till sjukhus för "psykisk utvärdering".


Citat:

"Britney fördes till sjukhus i natt lokal tid i Los Angeles för psykisk utvärdering efter att ha vägrat överlämna barnen till Kevin Federline. Enligt polisen var hon "påverkad av okänd substans". Oavsett om det rör sig om alkohol eller droger, kan det innebära att Britney mister vårdnaden om sina söner. Familjedomstolen har nämligen förbjudit både Britney och Kevin från att vara berusade eller drogpåverkade när de har hand om barnen, enligt sajten Tmz.com."


Storsan säger bara: Eeehh? Är inte det en självklarhet om man har små barn att man INTE super eller tar nåt ännu värre - medan man har hand om dem?

Näe... Storsan är nog lite naiv där.


Hela artikeln

**************************************************************

Dagen har i övrigt gått i Ulle-Bullens tecken rent allmänt.Hans citat för dagen:
"Kolla, hon ser ut som du i håret!"


Jerry Springer Show... En transa med MYCKET taskig peruk... Storsan hade duschat och sedan direkt, med blött hår, tryckt på sig en röd stickad mössa - och sedan gått med den på under ett par timmar för hundpromenad och diverse ärenden.
Need I say more angående Storsans utseende??


image198

Hans glädjeämne för dagen:


Vi skulle hyra en DVD. Han högg som en kobra direkt, på filmen "Transformers"... Storsan försökte med alla medel och uppvisande av allsköns andra filmer men det var fullständigt lönlöst. Han höll "Transformers-filmen" krampaktigt i famnen. Så Storsan fick ge med sig. Nu har vi suttit och tittat på en film om robotar från yttre rymden som kan förvandla sig till bilar och helikoptrar och annat... Men Storsan ska i alla fall vara ärlig:
Den VAR faktiskt lite småkul!


image199


Hans skärseld för året:


Jodå, detta gäller för året. Inte dagen eller ens månaden... HAN LAGAR MIDDAG IDAG! En fisk- och skaldjursgryta med grädde, vitlök, curry... Hans kulinariska äventyr brukar i vanliga fall sträcka sig till att steka grillkorv eller fryst pytt-i-panna någon gång i månaden. Förutom det så har han EN gång (Jo, EN gång!) under dessa drygt 11 år lagat en riktig middag. Det var för ca tre år sedan. Då stressade han omkring och gjorde en kalasmiddag med tre rätter. Han hade till och med engagerat hela personalen på ortens systembolag för att hitta ett vin som passade till huvudrätten... Ambitiöst så det förslår, med tanke på att det egentligen inte hänger på viljan utan faktiskt på kunskaperna.


Exempel 1: Han har bland annat hört att "en nypa socker förhöjer smaken" - följaktligen hade han på en deciliter strösocker en gång när han stekte ägg...
Exempel 2: Han skulle steka blodpudding till sig själv en gång och tyckte att "det här med kryddning och små knep när det gäller mat är intressant" så han strödde resolut en ordentlig hög med aromat på sin blodpudding.


image200

Och Storsan får ju erkänna att hon istället för att försöka lära upp honom tar den lättare vägen - att göra det själv.


Men i förrgår fick han ett infall och meddelade: "Jag skulle vilja laga en fiskgryta i helgen!"

En chockskadad Storsan har alltså ordnat med recept och inköpslista, idag har Han handlat och grejat. Till och med serverat Storsan en drink nu där hon sitter framför datorn... Han läser recept, hackar och skalar och kryddar febrilt. Då och då hojtar Han en liten fråga till mig - och det verkar gå hur fint som helst.


Men Storsan får erkänna att hon sitter med uppspärrade näsborrar för att vid behov rycka in och förhindra en katastrof...


(DET ger väl en fantasieggande bild på näthinnan??)
image201

Vidare rapport kommer väl i morgon. Och på tal om i morgon!
Då ska Storsan med mamsingen på bio. ARN!
Storsan - som älskade alla böckerna - har längtat!

**************************************************************

Nu måste Storsan kolla in Criminal Minds


Nytt år - nytt liv?

Nyårsafton.

Kvällen blev ungefär hur rolig som helst. Vi var ett stort gäng som samlades på vårt "Home-away-from-home". En massa god mat, en (hrmmm...) massa dryck och en hel hoper raketer... Storsan och Ulle-Bullen kom hem strax efter 3 när det själsliga behovet av karaoke och charader var mättat.


Nyårsdagen.

Ja, ni kan ju gissa aktivitetsnivån. DVD, soffa, filt, godis och hamburgare. Samt ett samtal till Olahyst eftersom det senaste samtalet oss emellan på själva nyårsafton präglades av "FNIISSSS!!!" "VAAA!!!" "HAHAHHAH" "Jag HÖR ingenting!!" "Vad säger du!??"


Idag.

Idag var Ulle-Bullens första arbetsdag. Hehhehe... Vissa straffar Gud genast! Storsan däremot är ju ledig ett tag till... För att riktigt göra sig till gjorde Storsan i ordning lite mys-pys lagom till Hans hemkomst. Nachochips med ost, salsa, en kall öl... Lade fram en tidning och dagens post... Lade en liten "kylskåpspoesi" på bordet där jag bedyrade hur sööööt Han e'! (För det ÄR Han ju!! *S*)  Satte igång TV:n. Och fick ett fullständigt fnissanfall, modell större. För det var Våra värsta år...Med Big Al himself i soffan med handen innanför byxlinningen... Storsan såg paralleller...


Nyårslöften.

Ja, så är vi då där igen. NYÅRSLÖFTEN som förhoppningsvis skall infrias men med största säkerhet kommer att brytas inom (högst) ett par dygn. Storsan är inne på sista sucken med andra ord.


1) Jag ska bli hälsosammare!


Storsan är dock fullständigt övertygad om att 2008 kommer att vara lika fyllt av choklad, partaj, vin, pommes frites och winegums som någonsin 2007... och det kommer att bli ett HÄRLIGT år! 


image197

2) Jag skall sluta snusa!


Storsan har på grund av prishöjningen shoppat på sig ett par stockar... och de kommer väl att ta slut om ett par dagar eller så...*S* Då blir det med all säkerhet snus-inköp IGEN!

(För det ÄR ju faktiskt bra mot karies!!)3) Jag ska gå ner i vikt!


Hmmm... Just det ja... Storsan har fullkomligt plöjt Aftonbladets alla bilagor och nätartiklar efter lite lagom handfasta tips och råd. Hittade somt skräp somt utomordentligt.


*************************************************************

Exempel på Skräp:
(apropå att bryta sockersug)


"Jag tar i bland en pyttepytteliten bit 70% mörk choklad, eller så bestämmer jag mig helt enkelt för att inte falla för frestelsen, svårt men det går om man vill."


Eeehh? "Bestämmer mig att inte falla för frestelsen"??


AAAARRRGGHHHHH!!!!!!

Hoppas den människan FALLER och SLÅR sig lite lagom...


************************************************************

Exempel på Utomordentligt:


Sov dig smal!


Om man sover för lite svarar kroppen med att gå upp i vikt. Nu ska minsann Storsan bara SOVA, SOVA och SOVA! Och däremellan läsa lite, äta en hamburgare eller två och kanske, kanske, KANSKE äta en morot...


Tror ni mig inte? Läs här!

************************************************************

För övrigt vill Storsan bara tillägga:

GRATTIS Världens bästa E!! Det är ju din födelsedag idag!! Kram från Moster Storsan!!


************************************************************


RSS 2.0