Gott slut & Gott Nytt 2008!

Storsan önskar alla en riktigt fin nyårsafton, ett gott slut på året 2007 - och ett

Riktigt Gott Nytt 2008!Gott & Blandat

Dagens Gulle-Gris:


Boris, den krullhåriga Lincolnshire-grisen! Storsan visste faktiskt inte att det fanns dylika lockiga små gullegrisar...Sjuuuukt söt!


image188

image195

****************************************************

Dagens Svin:


Så de fick henne till slut. Benazir.****************************************************

Dagens Kul på jobbet:


Den högt uppsatte vårdchefen i Blekinge körde bil (tjänstebilen så klart) hög som ett hus. Bredvid satt en kvinnlig anställd (så klart) - lika hög hon.Dagens Är folk inte riktigt kloka?


En rottweiler i Melbourne, Australien, hoppade upp i sängen, släpade med sig den 9 veckor gamla flickan och bet ihjäl henne... VAD tänker folk med? En hund är en hund och skall ALDRIG lämnas ensam och oövervakad tillsammans med ett barn, oavsett hur snäll den än är. I detta fall var det dessutom en rottweiler som till råga på allt har betett sig aggressivt tidigare. IQ??????Dagens Fniss:


Storsan tänker på hur Ulle-Bullen såg ut i söndags kväll när han plötsligt väcktes ur sin törnrosa-sömn av att Tomten och Lucia stod vid fotändan av sängen!
*S*
Det var Duvan och hennes K som kom på besök med lite klappar och sång...


image189


Dagens Citat:

(Ur Handbok för tankspridda som Storsan o Ulle-Bullen fick av Mamsingen med fam)


"Jag brukar glömma handväskan på taket och ställa in mitt nybryggda kaffe i kylskåpet. En dag när jag skulle till stan och handla med min bil hamnade jag på parkeringen vid min arbetsplats. Jag undrade varför det var så tomt. Först när jag kom in på arbetet mindes jag att det dels var söndag och dels att jag inte ens varit på väg dit från början."Dagens anekdot:


Med tanke på ovanstående och tankspriddhet...


Storsan - som ni vet - älskar ju att läsa. Hon kan försjunka så till den milda grad i en bra bok att hon fullständigt glömmer tid och rum. Detta hände i hemtrakterna, för många år sedan. Storsan var mitt inne i en jättebra och fruktansvärt spännande bok. Hon visste dock att hon snaaart måste slita sig för att ta en sväng till centrum, handla lite och göra ett par andra ärenden. I boken var det precis just då som mest spännande, med en levande skildring av Mardi Gras i New Orleans... PACKAT med folk, karnevalsstämning, fest och glam och musik. Allmän trängsel med andra ord... Storsan funderade gott och väl i tio minuter HUR FASEN hon skulle ta sig till de affärer hon tänkt - för att inte tala om VAR i h*sike hon skulle parkera. I denna massiva trängsel!! Under tiden hon funderade på detta och vad som vore det bästa alternativet så var det något som ändå kändes lite konstigt? Det tog dock en bra stund innan Storsan kom på att det ju var i BOKEN det var sånt folk och trängsel, INTE hemma hos Storsan...

image190


Fredag - men det känns som...??

Jaa, det är fredag idag men ärligt talat känner Storsan det som om det är... måndag?... torsdag?... söndag?

INGEN ANING!!

Men det är väl den endaste nackdelen hon kan komma på med att vara ledig hela två veckor. Och det är fortfarande en vecka kvar!! Yippieh!!

Innan jag nu lämnar er med ett par kuligheter - sedan skall Storsan och Ulle-Bullen iväg på middag - vill Storsan bara försynt undra en liten, liten sak...

KAN man få absurd träningsvärk i ENA skinkan av att bowla...???

image185


***********************************************************

Dagens Wulffmorgenthaler: (eller egentligen två stycken *S*)

image186

image187Dagens Favorit-Citat:


"Snälla flickor kommer till himlen, vi andra kommer hur långt som helst!"
(Blink till Laaarsson, så här i juletid! *S*)"Inled mig icke i frestelse...Jag kan gå själv!!"


************************************************************


Ensamhet

Gårdagen blev trevlig!

Självklart hamnade Storsan näst sist av 12... Som väntat! Men hon är glad ändå! Detta var tredje gången i livet hon bowlade, förra gången blev det totala resultatet 54... denna gång 190... (Det tar sig sade mordbrännaren) Innan Du skrattar ihjäl dig; Storsan säger bara Varsågod!! Hon har INGA hämningar vad gäller bowling / sång / andra sporter... Inga som helst förutfattade meningar eller orimliga idéer vad gäller hennes egna insatser...
image183

Men Mamsingen tog igen vad som kanske fattades i början! Mot slutet gleeeed hon fram "som ett ostron på en tallrik" preciiiis som hon förutspått!

Bäbisen
är stolt!!


*******************************************************

Dagen idag har varit himmels-sänd.

Storsan
GILLAR ensamhet. I lagom mängd. I morse åkte Ulle-Bullen och svåger M till Den Stora Staden i Väst. Storsan och Nisse-the-Man har sovit länge, käkat lite godis, spelat lite bingo och druckit lite vin.

Ett antal av de sakerna har av naturliga skäl BARA Storsan gjort! *S*


Snart ska vi två gå en liten promenad - kanske till affären och köpa lite middagsmat. Hmmmm.... Nåt GOTT som ABSOLUT inte finns på ett julbord...Dagens "Truth really IS stranger than fiction":


Vargpojken - som han kallas - har rymt från kliniken i Moskva där det var tänkt att han skulle rehabiliteras. Pojken, känd som Lyocha, hittades i skogen, i en håla täckt med löv och grenar. Ingen känner till hans bakgrund eller ålder, men att döma av beteendet har han inte fostrats av människor. Man misstänker att han har levt med en vargflock i skogarna utanför staden Kaluga. Lyocha talar inte ryska eller något annat språk och reagerar inte på tilltal. Han morrar och biter, precis som en varg. Till utseendet ser han ut att vara i tioårsåldern, men de första undersökningarna visar att han kan vara betydligt äldre. Redan under den andra dagen på kliniken lyckades han rymma. Han tros irra omkring på gatorna i Moskva. Hans vanor och uppträdande är typiska för en varg. Han har väldigt starka och vassa tänder, vilket kan leda till allvarliga skador om han biter, säger en polisman i Daily Mail.


Storsan säger bara:

"Var nöjd med aaaallt som livet ger och allting som du kring dig ser, glöm bort bekymmer sorger å besvääär. Var nöjd för vet du vad - en björntjänst gör ju ingen glad, så var nöjd med livet som du lever hääär"


EN SUND LIVSFILOSOFI SOM RÄCKER LÅNGT ENLIGT STORSAN!

Kolla in hela artikeln här!


*******************************************************************************

Dagens 1984:


"Polisen kan få spåra dig på nätet, även om du inte misstänks för brott"


Regeringens förslag är ett allvarligt hot mot den personliga integriteten menar Aftonbladets IT-expert Ian Vännman. Varje gång du är ute på nätet lämnar du spår. De så kallade IP-adresserna, eller de nummer en person får vid varje besök på nätet, går att spåra av till exempel polis. I dag är det bara tillåtet om någon misstänks för ett brott som kan ge mer än två års fängelse. Nu kan det bli enklare. Regeringen ge polisen möjlighet att spåra IP-adresser även vid mindre allvarliga brott.


Hela artikeln här


Storsan säger bara:
Det man aldrig ska glömma är att en lag som kanske inte skulle missbrukas idag ändå finns kvar och därför lätt skulle kunna användas för betydligt obehagligare aktiviteter den dag våra beslutsfattare och andra höjdare bestämmer sig för att det vore en bra idé att kolla in DINA favoritsidor / DINA vanor / DINA preferenser / DINA åsikter...
image184Annandagen - en annan dag

Puh!

Nu är den värsta juligheten över för denna gång. Massiva mängder julmat och glögg och godis har slunkit förbi Storsans läppar. I går fick hon nog och kokade snabbmakaroner som hon åt och NJÖT med ketchup... allvarligt talat det godaste hon ätit på läääänge!


Julafton spenderades med Ulle-Bullen, svåger M och Kjelleman. Lugnt och skönt, lite TV, lite DVD och lite musik (fast inte samtidigt...) medan ljusen tindrade på bordet och magen stod i åtta hörn.


Juldagen var osannolikt avslappnad. Storsan - som älskar att läsa - hade fått flera böcker i julklapp och HELA (jo, faktiskt - hela!) dagen spenderade hon i pyjamas, i sängen, med 2 kanonbra böcker. En i Jack Reacher-serien och en av Leif G.W. Persson; "Faller fritt som i en dröm". Kanonbra! Så  nu vet Storsan minsann hur Palmemordet faktiskt gick till...!!


image180

Idag har det inte hänt särdeles mycket heller - lite disk, lite plock, lite kontakt med omvärlden via sms och mail... Dessutom lite "betala-alla-räkningar-och-oj-hoppsan-vad-lite-det-blev-kvar"-ångest...Dagens Storsan-fattar-inte-riktigt:


Aftonbladets artikel om kändisarnas senaste modemissar; "Fashion Road Kill" fascinerar Storsan. En radda kändisar som uppenbarligen gjort bort sig omåttligt genom sitt klädval. I och för sig är väl ingen av dem så där snygga att man drar efter andan - men road kill?? (Njaa, jooo...möjligen hon porraktrisen i röda glansbyxor och alldeles för litet linne) Eller också är det bara så, en gång för alla, att Storsan faktiskt har absolut NOLL KOLL.


Aftonbladets artikelDagens Gubb-Klubb:


USA-valet.


Storsan har ingen direkt uppfattning om vem av de två uppenbara favoriterna Hillary Clinton eller Barack Obama som vore bäst som nästa president. Däremot en MYCKET klar uppfattning om en politisk kommentator som definitivt INTE syns mig särskilt sympatisk. Rush Limbaugh. Denne gamle läkemedelsberoende gulle-ponke som bland annat hyser åsikten att "Feminism was established so as to allow unattractive women easier access to the mainstream of society" har bland annat suttit i TV och hånat Mikael J Fox och hans Parkinson-sjukdom genom att skaka och stamma. Samme man har nu än en gång kvalat in på Storsans ANTI-lista genom att på tal om Hillary Clintons kandidatur uttala följande:


"Vill vi i USA verkligen se en kvinna åldras framför våra ögon, dag för dag?"


Eehhh... får Storsan bara påminna om ett par saker,
om nu ÅLDER ska vara en faktor:    image1811) Se dig i spegeln, karl!!

2) Ronald Reagan, någon?

3) George Bush d.ä....??Så där ja.


Nu har Storsan fått ventilera sin irritation över detta uttalande lagom länge.


Strax blir det bowling med ett helt gäng goa människor, bland annat Mamsingen. Det ska bli hur trevligt som helst!

Till sist vill Storsan bara tala om vad hon fick av Mamsingen i julklapp:


En flaska Tindra glögg... MED GLITTER I!!

Den ska Storsan spara och dricka med andakt någon kväll när hon känner sig extra grå och tråkig - så att hon riktigt får gnistra och glimma!


Dessutom fick hon och Ulle-Bullen en bok; "Handbok för tankspridda". Va!!?? VI som är så fullständigt linjära och behärskade, med ALLT under fullständig kontroll. ALLTID!!

image182


God Jul!

image179


Trevlig helg!

Storsan och Ulle-Bullen åker iväg till Den Stora Staden i Väst. Lite träffa släkten och lite julmarknad på Liseberg. Tillbaks hem igen i morgon kväll. Det ska bli skönt att komma iväg lite, bara Storsan och Han.

Med andra ord kommer Storsan inte att blogga nåt...

Så hon önskar er alla en riktigt trevlig helg, utan FÖR mycket julstress!

Och lämnar er med följande från Tjuvlyssnat.se

Dagens Fnissanfall:

Pressade tider för ICA

ICA Supermarket, Jokkmokk


En dam ~60 står i kön till charkdisken och väntar på sin tur.

Charkbiträdet ~40: Jaha, vad kan kan jag hjälpa damen med idag då?

Damen: Ja, jag bara undrar varför det är så kort datum på den pressade skinkan ni säljer här?

Charkbiträdet: Ursäkta, låt mig titta efter.

Det går en stund.

Charkbiträdet: Men... det står ju 3:e januari på förpackningen, så allt är i sin ordning.

Damen: Jaha ja, då tar jag den då.

Charkbiträdet: Var det bra så?

Damen: Ja, jag tror nog det var bra så.

Tystnad.

Damen: Förlåt mig, unge man...

Charkbiträdet tittar hjälpsamt upp mot damen.

Damen: Gäller detta datum även i min kyl?


image178


Ny dag

Allt känns bättre, dag för dag.

Storsan
har bara haft två gråtanfall idag... Först när Storsan kom hem och Ajax som vanligt skällde och ville ut på gräsmattan - och dessförinnan få en grissvans. Det var första gången man kom hem först, och ensam, sedan det hände.

Andra gången var när Ulle-Bullen nu ikväll sade fel till Ajax - sedan han börjat skälla för att en bil kom på gårdsplanen - "Neeej, det kommer inte nån, Isack!!" Då började Ajax gnälla i köket och titta på dörren, och Storsan fick för sig att han hade hört vad Ulle-Bullen sade och nu längtade efter storebror som skulle komma in genom dörren...

*BLÄÄH!*

Men annars har det faktiskt varit en himla bra dag. Om procentandelen gråtattacker och sorgeanfall minskar proportionerligt i samma takt som fram till nu, så är allt gott i världen.

Julavslutning
. Alla har varit glada och avslappnade. Storsan hörde rykten redan i förrgår...Stafett för personalen! *urk*

Storsan blev med andra ord glad när hon inte blev uppropad till vare sig potatis-på-sked-lopp eller bobba-äpplen...

HAHAHHA
!!!

Storsan
ropade definitivt HEJ innan hon var över bäcken... Därefter blev resterande uppropade...för Sing-Star-duell!!

I och för sig är ju Storsan som bekant ganska skamlös, så när INGEN vågade under en lång stund, hojtade en av mina tjejer; "DU vågar!!"

Och jaaa, minsann!! Storsan slet tag i R och vi INTOG scenen med Cher's gamla slagdänga "If I could turn back time".

Storsan
tog i för kung och fosterland, dansade till och med ett par steg... Och tänkte för brinnande livet: "Detta är glömt innan januari, detta är glömt innan januari, detta är glömt..."


Storsan vill bara meddela att:

1) Efter Storsan och R fick alla andra komma upp också - de trodde de hade klarat sig men icke!! *S*

2) Storsan och R hade resultat "Lovande" efter sången - medan det andra laget hade resultat "Tondöv"... *Hahhahaha!!!*

3) Nu väntar vi alla spänt på ett (o)trevligt inslag på YouTube...Flera i publiken hade mobilerna uppe... Storsan har kollat idag men ännu ingenting...

TACK OCH LOV!!!       image177

***********************************************************

Jaaa, på det hela taget en heeelt ok dag!

Stort tack!

Storsan vet att alla kanske inte förstår hur man kan reagera så starkt över "bara" en hund, men Storsan känner sig alldeles sönderbankad och trasig...

Därför hon bara säga till alla: STORT TACK för era kommentarer, mail och sms.

Det har värmt - ofantligt!!

Kram från Storsan

Tomt

Tänk vad konstigt det kan vara... Storsan vaknade idag och kände sig sådär nyvaken men ganska glad. Samtidigt kändes det att någonting var konstigt... Det tog en stund; Storsan hade glömt det som hänt!

Tomt är det hemma nu. Man tittar på hans favoritplats och gråter. Man klappar Ajax - och gråter. Man råkar få se en bild på honom - och gråter. I går kväll var Storsan alldeles skinnflådd i ansiktet; det kändes i alla fall så. Och i morse såg hon inte klok ut! Påsar under ögonen och ögonlocken är alldeles svullna. Det hänger ner över ena ögat.

Försöker se honom framför mig. Nu är han pigg och stark i kroppen, springer och hoppar runt på en jättestor gräsmatta full av andra, glada hundar. Solen skiner och han rullar sig bland blommorna. Så ofta han vill kan han ta sig lite ostkrokar eller en grissvans...eller en chokladbit! Han är lycklig.


God natt och Sov gott, Isack!!

Mamma älskar dig.

HAN FATTAS MIG!image176


Filosofens Isack

15 september 1995 - 19 december 2007


Han somnade, lugn och fridfull, i mina armar klockan 12 idag.


Storsan har gått sönder.


*********************************************

The stars are not wanted now, put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.


Ännu gladare!

Hallå igen. Storsan är nu ÄNNU gladare! Dels för att hon upptäckte att hon har sovmorgon i morgon... och dels för att hon på e-posten fått en besynnerlig mängd onödiga men ack så roande fakta!

(Tack Mojjan och Kusin Bisabeth! *S*)


Det är ju viktigt att dela med sig av glädje i livet, sååå: Vassego'!!

Visste du att...


Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat

tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe?

(Är knappast värt det...)


Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att producera

tillräckligt med gas till en atombomb?

(Nu börjar det likna något!)


En gris orgasm varar i 30 minuter?

(I mitt nästa liv vill jag vara en gris!!)


En kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör?

(Ohyggligt!)


(Jag har fortfarande inte kommit över det där med grisen...)


Hanen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud?

("Älskling, jag är hemma!" Vad f...?!)  image171


En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det

motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.

(30 minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig detta??)


Havskatten har över 27000 smaklökar!

(Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)


Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?

(Jag vill fortfarande va en gris i mitt nästa liv -
kvalitet framför
kvantitet!)


Fjärilar smakar med fötterna?

(Någonting jag alltid har önskat att få veta!)

Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa?  image172

(OK, det är nog bra.....)


En struts öga är större än dennes hjärna?

(Jag känner människor med samma problem...)


Sjöstjärnor har ingen hjärna!

(Sådana människor känner jag också!)


Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull?

(Men grisen då?)


image173

*************************************************


Storsan har suttit på golvet och handmatat Krullis med 3 grillkorvar - små, små bitar som Storsan mosade med fingrarna först. Det känns nog skönt att ha något gott i magen. Tror dock att det känns allra skönast för Storsan...


*************************************************


Gladare dag idag

Storsan igen. Och hon är gladare idag. Först måste hon bara tacka för alla fina kommentarer om Krullis - de värmde i hjärtat så Storsan blev tvungen att gråta lite till! Nu får vi se hur det går med honom men Storsan ska i alla fall se till att varje dag blir varm och go' med extra god mat och en massa kärlek!!


Raskt över till något helt annat!


Storsan kom i förmiddags på EXAKT varför hon hatar att pyssla! På jobbet förra veckan
(i fredags närmare bestämt) blev det en pysseldag utan dess like medan glöggen (vanlig, hederlig halsbränne-framkallande saftglögg eftersom det var på arbetstid *urk*) flödade och pepparkakorna knastrade under fotsulorna. Egenproducerade julkort med MASSOR av glitter, kokning / doftblandning och gjutning i formar av hemgjord OLIVTVÅL, OÄNDLIGT konstnärliga alster av glasfärg i olika nyanser växte fram på plastfilm...

Jaa, ni hör ju själva! Sjuuukt kreativ var Storsan!  Och hon tyckte till och med att det var lite småroligt...


Ända fram till idag.


Julkorten dammade av glitter och Storsan fick små gnistrande rosa, blå och gröna partiklar innanför tröjan, i håret, in i näsan...Varpå hon självklart NÖS så att glittret yrde runt i än högre grad. Sedan skulle tvålarna ut ur sina formar... De små metallformar som så piffigt följde med i paketet räckte såklart INTEStorsan & Co fick det himla käcka infallet att gjuta dessa tvålar i - jaa, allt som fanns tillhands! Kaffekoppar, decilitermått, crème brulée-formar, litermått... Dessutom följde det med små stämplar som man skulle klistra fast i botten på formarna för att få riktigt snygga tvålar.


Storsan vill bara meddela följande:


1) LÖGN i H*E att få ut tvålarna! Efter en dos svett, 19 doser ilska och 53 doser svordomar - såväl som framplockning och brukande av mer än hälften av alla knivar, osthyvlar, slickepottar, gem, ståltrådsbitar och blomsterpinnar som ÖVERHUVUDTAGET gick att frambringa så fick Storsan till slut ut två tredjedelar av tvålarna.


2) De små stämplarna som uppenbarligen var ämnade att ge tvålarna ett riktigt proffsigt utseende... hade "sköljts över" av tvålmassa och låg nu där i botten av varje tvål, som en diffus gråaktig skugga. Fram med knivar, osthyvlar, slickepottar, gem, ståltrådsbitar och blomsterpinnar IGEN för att försöka gräva ut dem med våld.


3) Hur TROR ni egentligen att dessa J%#"/!!*A tvålar såg ut efter det!!??


4) Glasfärg... Storsan säger bara... GLASFÄRG!!! De fina alster som nu legat på tork några dagar var ju fullständigt ohanterbara! De satt fast i plastfilmen, de sprack i kanterna... När Storsan äntligen fått loss dem så klistrade de ohjälpligt ihop sig med varandra - som om de var livrädda för att bli ensamma och till råga på allt FÖLJA MED HEM till Storsan...
De (få - mycket få!!) som var extra modiga klistrade istället ihop sig med Storsan och Storsans armar, Storsans tröja, Storsans halsduk...


Så, gott folk. Storsan har efter denna förmiddag insett den enda, rena sanningen.


Pyssel kan ju verka kul på håll men är ett själens fördärv!


Glöm aldrig det!


Svågerbesök och ledsamhet

Storsan har nu städat och tvättat och diskat... Svåger M kom nämligen upp ikväll, från Göteborg och ska fira jul med oss. Och på grund av 12 grader kallt ute, diverse renoveringsprojekt osv. så måste nu M sova i vårt vardagsrum. *hahahahaa!!* Med andra ord kommer M att vakna ca 03:00 varje dag under julledigheten med en kall, blöt hundnos i ansiktet - Nisse-the-Man som vill ut på gräsmattan...


På tal om hundar så har Storsan kollat på en av sina favvisar idag; Caesar, The Dog Whisperer. Han e' la' go!!!


"Schhttt...schtttt...och några ryck i kopplet så lugnar sig den mest vansinniga vovve...


"Calm and submissive"
säger han...


Någon som definitivt INTE är "calm and submissive" är ju Storsan! *s*

Måste bara meddela att när Storsan ryter till, så där lite lagom

(NOT! Här har flugit diverse porslin och prydnadssaker)


så är ett av Hans favorituttryck att han ska sätta ut en annons och byta ut Storsan...

"Hetlevrad Nordsvensk bytes mot 2 små fogliga kvinnor".


Storsans svar brukar då bli:

Nähäää
!! Du skulle bli uttråkad inom två veckor!


Varpå Drömprinsen svarar:

Jooo, så är det nog!


**********************************


En sista sak för idag, och det är i gengäld en REJÄLT tråkig en... Vår Krullis har de senaste tre dagarna ändrat sig drastiskt. Han är svag i benen, svårt att lägga sig och svårt att kliva upp. Dessutom har han fått en varböld på ena "axeln" som Storsan har tömt och tvättat ikväll. (Ursäkta om Du äter!) Storsan känner att det inte är särskilt länge kvar. I förrgår kväll satt Storsan på golvet och grät i två timmar medan hon klappade och smekte Krullis som låg på golvet. Det känns fruktansvärt - och Storsan är bara sååå glad att han sedan länge äter värktabletter varje dag. Om något skulle hända medan vi är borta på jobbet så vet man i alla fall att han inte haft ont! Men det känns tungt. Oavsett vad som händer så har Storsan i alla fall bestämt att den dag han inte äter eller dricker med god aptit eller inte vill gå på toaletten - alternativt att man ser att han har ont - så är det slut.

Nu börjar Storsan gråta så det blir inget mer skrivet för idag.


Dan före dan före dan före dan före....

 Måndag - igen!

Och Storsan kände sig precis som isbjörnen i gårdagens clip från YouTube...stor och lurvig med tjocka fötter och slappa armar hasade Storsan iväg till jobbet i morse... Hon fick riktigt trycka på med bakbenen för att överhuvudtaget komma iväg - och saaaakta gick det!

Nåja, väl där gick ju allt bra och nu efter x antal koppar kaffe känns livet rätt ok ändå. Speciellt som Storsan fick se att hon vunnit en bok på Charlottes blogg!! Hahahaha!!

Storsan brukar sällan vinna något så hon är nu jätteglad! I Storsans egen lilla mini-tävling angående Ondska så är vinnaren... *trumvirvel och fanfar*

PECIALEN
!!

image107

För det var ju heeelt rätt att Storsan är skyldig till alla tre incidenterna! Och Pecialen var först men ett hedersomnämnade även till Laaarsson! image110

******************************************

Dagens fniss:

Storsan hittade en blogg med namnet Arga Lappen.

Tjohoo
! tänkte hon, vad kul! En blogg av en arg människa från någonstans i hemtrakterna... NOT! Det var just om...jaa, arga lappar! Av papper. Men det var kul ändå, till exempel detta exemplar:

(Klicka på bilden så kommer ni till bloggen i fråga)

image170

*************************************************************

Dagens Tänk, varför är det så?

Nummer två / kacka / ha avföring / tömma tarmen...ja rent ut sagt: att bajsa! Varför är det så skämmigt? Oavsett vilket uttryck man använder rent språkligt? I dessa tider av vinterkräksjuka och annat kan folk diskutera helt öppet om allsköns typer av vomerande samt hur det kändes och var det hände.

Sedan kan det komma en ytterst kort fras: "och dessutom i andra änden också..."

"Andra änden"? Nummer två är väl ändå bra mycket mer naturligt än att kräkas? Borde det i så fall inte heta "I första änden"? Man hör om olika tekniker för att dölja, smyga eller rent av undvika ovanstående aktivitet om någon enda människa är i närheten. ALLA verkar skämmas för detta. Likaså Storsan. För att inte tala om jobbarkompis G...för det var på grund av henne detta ämne poppade upp i Storsan huvud!

Gick nyss till arbetsrummet och den toalett som finns där. Stor kris. Storsan höll nästan på att göra nummer ett i byxorna. Upptaget!!! Storsan stod utanför och väntade. Inom kort (tack och lov!!) öppnades dörren och G kom ut.
Först blev hon rädd för hon hade inte hört Storsan - sedan frågade hon "ska du på toaletten?"

Storsan: Ja.
G: NÄÄEE!! Det får du inte!
Storsan: Joooo, jag måste!! Allvarligt!
G: NEJ! Hör du, du får inte säger jag!!
Storsan: Men det är kriiis!!
G: Men näe, jag har ju....*ett av ovanstående verb med MYCKET låg röst*
Storsan: Det spelar ingen roll - jag måste!
G: Ok då...men det är INTE roligt alls!!

Vid det laget hade Storsans nöd blivit ännu större och dessutom hade ett fnissanfall modell större börjat, så här var fara å färde...Storsan fick slänga sig in - och hann!! Puuuuhh...
Nu måste dock Storsan sticka in huvudet till G och visa att hon lever!

image168

Ha en trevlig kväll,
med eller utan nummer två!

Storsan

Vilodagen

Och vilken vilodag det har varit, sedan!!

Gårdagen avslutades framför TV:n men Storsan somnade i soffan redan halv 9!! Sedan i säng halv 11...

Sjuuukt.

Men skööönt...! *s*

Sovmorgon idag, varm choklad och min "bra-iga" bok i sängen.

Sedan 4 timmars välgörenhet - johooodå, Storsan har ju redan talat om att hon e' betydlig snällare än vad ni tror!!
Så Storsan spenderade flera timmar av söndagen med att diska / servera kaffe / le / och ropa ut lotterivinster...

Nu har jag och Drömprinsen tittat på Parlamentet; Björn är ju hur kul som helst!

Speciellt när han blev rädd för tomten idag...  image169

Detta blir definitivt ett kort och tråkigt inlägg; Storsan känner fortfarande av sina "rosa med ben" så hon skall nu  slänga sig i soffan IGEN, med Drömprinsen och en DVD - och tanken på morgondag och jobb känns...jaaa, precis  som i klippet nedan!!!Ibland är det upp & ibland är det ner...

*hahahahaha!!*

Storsan kollade lite på YouTube...hittade denna sköning...som helt klockrent visar på att livet är ibland upp & ibland ner...Kuuul!!

image167Hypokondri 2

Storsan hade en lugn och skön kväll igår - som avslutades med "Mord i sinnet" och en bra bok. Sovmorgon idag - göttmos!! Hittills idag har det blivit lite TV & lite dator - efter lite kaffe på säng och fortsättning på boken... Storsan är rätt nöjd med livet idag!


Apropå gårdagens mykoplasma-hypokondri måste Storsan bara berätta om Ulle-Bullen.


Som ALLA därute vet så är karlar faktiskt ganska sjåpiga... (Mamsingen vet det också - därav hennes ack så krassa inställning till Peckis borrelia...*S*) I alla fall har ju Ulle-Bullen legat sjuk hela veckan. När Storsan kollade in text-TV i morse så hojtade Han plötsligt: "Backa, backa!!" "Vaddå?" sade Storsan - men gjorde som Han sade och backade tillbaka till... en nyhetsrubrik om RESISTENT TUBERKULOS!


"Vad tror du - kan jag kanske ha TUBERKULOS!!??"

"Ehhhrrrmm...NÄE!!!"


image166

För övrigt är det jul snart - och det gamla problemet med julklappar är aktuellt igen. Vad f*sen skall alla få?? Storsan är ganska klar redan trots allt.


Det är dock ÄNNU värre när andra undrar vad Storsan vill ha... "Ett gott liv, en massa kul saker som händer, lagom doser av trygghet och äventyr och en hel massa vänskap och kärlek".

I vilken affär eller butik finns sådant att få?


Några som däremot är heeelt säkra på vad de önskar sig i julklapp är det yngre gardet. Hittade en kul artikel på Aftonbladet.se om barn som skriver till Tomten. Ett axplock ur deras önskningar gav Storsan ett stort leende som jag tror räcker hela dagen!


Storsan favoriter:


"Dicktorväska med en människa i" - Blivande Jeffrey Dahmer??!

"En bur till elefanten" - ELEFANTEN!!??

"En kvast som städa själv" - DET vill Storsan också ha!!


Blandade önskningar:

  

10 000 batterier

Bössa med kikar sikte

Dagbok mäd hästar på glitär

Dicktorväska med en människa i

Dubbelhäftande tejp

Dörr till sitt rum

En bur till elefanten

En flickvän

En kvast som städa själv

En ny kompis

Ismaskin som skall explodera

Lamborghini Gallardo

Låtsas bajskorv

Not fint för flikor

Super stor pangare


En doft av en aning Ondska; 2

Storsan utlovade ju igår ett litet smakprov även på hennes Ondskefulla Sida...


Men för att göra det hela liiiite mer spännande så gör Storsan det i form av en tävling!


Gissa vilken anekdot som är sann; posta en kommentar med ditt svar.

Första pris...eeehh,  ingenting!!!


So, here goes nothing:


A) I går när Storsan väntade på att Mamsingen skulle komma och plocka upp henne passade hon på att släcka överallt, städa undan, kolla fönster och dörrar osv. för att inte Mamsingen skulle behöva sitta i bilen och vänta på Storsan sedan. (Det gör hon ju tillräckligt ofta ändå! *S*) Det var alltså helt kolsvart i båda korridorerna; enda ljuskällan var i själva foajén. Storsans kontor ligger ju runt ett hörn så därifrån syntes ingenting. Storsan hörde hur någon låste upp porten och gick iväg längs den bortre korridoren - och kom på att Aj då, eftersom jag inte "syns" så kanske personen sätter på larmet när den går. Storsan har blivit inlarmad förr - definitivt skadligt för såväl trumhinnor som sinnesfrid... Gick därför ut i "min" mörklagda del av korridoren och ropade "Heeej". Det var jobbarkompis A som höll på att lägga in lite grejor i ett rum längst bort. Hon fixade och grejade - och hörde inte Storsan alls där hon stod i mörkret. Då flög lite ondska in i Storsan som flinade för sig själv och sms:ade till A:
"Jag seeer dig..!!"

(Storsan tänkte naturligtvis att A skulle tycka det var jätteläskigt!!)
Men äsch då; preciiiis när hennes mobil plingade så vände hon sig om och såg Storsan! Som stod där och inte riktigt kunde dölja sitt ondskefulla flin - trots att hon blev påkommen...

image161


B) För måååånga år sedan delade Storsan och E lägenhet. Det var i trean på gymnasiet.
E var ganska ofta mörkrädd... vilket Storsan aldrig har varit. Nåja, Storsan hade en kväll hälsat på en kompis och kom hem sent. Detta var på vintern - i Lappland - med andra ord möööörkt!! När Storsan kom fram till lägenheten skulle hon bara vara lite schysst och slänga en snöboll på fönstret för att visa "Nu kommer jag...".
E tittade dock ut (syntes ju himla bra också på grund av helt upplyst lägenhet och beckmörkt ute) spärrade upp ögonen av rädsla och fullkomligt DÖK ner på golvet för att gömma sig...! *hehe* Naturligtvis var det kört - Djävulen flög i Storsan som smöööög in genom porten och fram till vår lägenhetsdörr. Stod sedan där i mörkret i över 20 minuter - för att vara helt säker på att E vid det laget glömt bort snöbollen. Fortfarande med trappuppgången mörklagd hörde Storsan hur E gick in i badrummet (som vette mot trapphuset) och borstade tänderna. Då skrapade Storsan med naglarna mot ytterdörren. Hörde hur vattnet stängdes och E lyssnade... när vattenkranen satte igång igen skrapade Storsan med naglarna... Detta upprepades ett par gånger tills E slutligen skrek: "Sluta! Vem är det!" Storsan lutade sig fram och väste in genom nyckelhålet
(Johodå, nyckelhålet...Fattig student / gammalt hus / snål hyresvärd)

"Det är ju jaaaag, jag booooor här!!" Varpå E hysteriskt skrek: "Nähäääää, det gör du INTE!! Gå bort! Bort med dig!!"
Vid det laget bröt Storsan ihop i ett fullständigt hysteriskt skrattanfall. Och förvånande nog släppte E in henne i lägenheten...
image164


C)
Samma tidsperiod, samma E...(Sorry min vän! *S*) Vi hade ganska nyss tagit körkort så naturligtvis var det stora nöjet att låna någons bil och sedan vara ute och köra - lite planlöst hit och dit. På grund av dessa nytagna körkort hade vi också kommit på Det Stora Skräck-Scenariot! TÄNK om det skulle ligga någon i baksätet när man satte sig i bilen, ensam! En galen yxmördare eller nåt annat lika otrevligt! Hur som helst - denna gång var det E som körde sin pappas gamla gröna bil. Nu skulle E släppa av Storsan hemma hos föräldrarna.

"Puss å kram och tack för idag vi ses i morgon, osv osv"

Storsan
klev ur bilen och stängde dörren. E log, vinkade genom rutan och skulle precis köra iväg när Storsan flyttade blicken till baksätet på E's bil och skrek "Det ÄR någon i baksätet E!!" 

Storsan får skrattkramp till och med nu - efter hrmm...17 år (!!) vid tanken på hur E såg ut...Hon lutade sig mot sidorutan (mot Storsan) och fullkomligt gallskrek med uppspärrade ögon och STOR mun...men det hördes ju inget genom rutan...dessutom hakade väl "gaspedal- och kopplingsfötterna" upp sig på grund av ren skräck, så bilen hoppade fram i små, små skutt...

image165

Ja, go' vänner...Gissa på nu så avslöjas sanningen senare under helgen...


Dessutom vill Storsan tala om att kvällens julbord avbokades eftersom Ulle-Bullen har legat sjuk hela veckan. Feber och ont i kroppen. Det går en massa baciller i nejden - kräksjuka, mykoplasma, influensa, streptokocker.


Och på tal om mykoplasma...


Dagens hyperkondri-anfall:


Storsan har ont i ryggen när hon hostar eller skrattar. På jobbet sade de idag att... det är mykoplasma!
(Men det tror [vill] INTE Storsan!)
På väg hem kom Mamsingen och Storsan överens om att ordet 'mykoplasma' låter som att man fått en stor, oformlig, levande äckel-organism i lungorna!

Bläh
!!

(Ångest)

"Som Barbapappa" sade Mamsingen.

"Jaa, med ben!" sade Storsan.


image163


***********************************************************

En doft av en aning ondska!

Som Storsan lovade igår kommer här en redogörelse för Mamsingens förehavanden med stackars Peckis...ren och skääär ondska...!


(Trots hennes alltigenom väna uppenbarelse - skenet kan bedra!! *S*)


*************************************************

För ett par månader sedan...


Peckis: - Duuuu...jag mår faktiskt inte bra. Och jag har fått ett konstigt märke här?

(Visade sidan av sin stackars lekamen)


Mamsingen: - Du har väl stött emot nåt? Sjåpa dig inte nu!!Några veckor senare...


Peckis: - Duuu...jag mår jättedåligt! Faktiskt! Och märket har växt! Se här! Kan det vara borrelia tror du? (Orolig)


Mamsingen: Meeen herregud! Det där är då INTE borrelia!Ytterligare några veckor senare:


Peckis: - Men, nu är märket JÄTTESTORT! Och jag känner mig så konstig...Tror du inte att det är borrelia ändå??


Mamsingen: - Ååååååhh!! Sluta nu! JAG vet minsann hur borrelia ser ut - det där är INTE borrelia; en liten hudirritation bara!Nyligen:


Peckis, hos farbror doktorn: - Kan det vara en liten hudirritation, månne?


Farbror Doktorn: - Det där! Nähäää - det där är BORRELIA!! Här har du en massiv  antibiotikakur

och så sjukskriver vi dig ett tag...


*ASG*


Mamsingen skämdes i bilen hem igår när hon berättade...


Storsan däremot skrattade sig till ett fullkomligt astmaanfall!!


(Och i det läget låter hon som den där tecknade hunden som fnissar i mjugg på ett obehagligt väsande sätt;
vaaad HETER den!!!??)


Nåja - nu har ni fått höra historien om stackars Peckis...och Mamsingens doft av ondska...

Storsan
är inte ett DUGG bättre hon - kanske därför vi har så fanatiskt kul ihop?? -

men DET får ni höra om en annan dag!

image160


Storsan är tydligen Socialdemokrat! :o)

Storsan har ju fortfarande typ 45 minuter kvar innan Hon lovat Mamsingen att lägga sig...

Alltså blev det lite surfing - och såklart in på en av Favvosidorna; Tjuvlyssnat.se.


Två solklara saxningar därifrån:

****************************************************

På tal om dagens men framförallt gårdagens inlägg om klädsel...


Kärleken är inte röd


Röda linjen mot Ropsten


En välsminkad och välklädd kvinna ~40 sitter med sin dotter ~7.
Kvinnan: Tog du den där gräsliga tröjan i alla fall?!
Dottern är tyst.
Kvinnan: Du ser hemskt slafsig ut!
Dottern mumlar någonting.
Kvinnan: Jag har ju sagt till dig att sätta på dig det jag lägger fram! Vad dum du är!
Dottern svarar inte.
Kvinnan (upprört): Vet du vad man kallar någon som ser så slafsig ut som dig?! Socialdemokrat!


Cred: Saga

Publicerat den 11 december


image157

****************************************************


Researchen inför barnboken "Lilla Frankenstein-kaninen" hade inletts


Bokhandel, Skellefteå


Tjej ~22 tittar på böcker då en flicka ~5 med mamma ~40 ställer sig bredvid.

Flickan tittar ner i leksakaffärspåsen som tjejen bär på.
Flickan: Vad har du för nåt i paketet?
Tjejen (glatt): Jag har köpt en kanin!
Flickan (drar efter andan): En riktig?!
Tjejen (allvarligt och pedagogiskt):
Ja! Men jag glömde att göra lufthål, så nu kan det hända att det ligger en liten död kanin där i paketet!
Mamman stirrar surt på tjejen och drar genast med sig dottern därifrån.


Publicerat den 11 december, 2007 kl. 12:09 av Petter


image158

****************************************************

Liknande:


När Drömprinsen och Storsan hade tatuerat in sina vigselringar år 2000, och några månader senare åkte upp till Lappland och träffade familjen sade Systersonen D
(som då var 6);


- Men...om ni skiljer er då??!

Drömprinsen - som definitivt har en brutaaaal sida sade då, medan D tittade storögd och förfärat på Honom:


- Jaha, men ser du, då får vi ju HUGGA av ringfingret!

image159


Hemma!

Jaha... *burp*

Nu är Storsan hemma igen.

Mamsingen
- den gosegosen - körde mig hem, efter att vi lämnat S på Storgatan och fått ett gemensamt; ALLVARLIGT fnissanfall inne på sent-på-kvällen-öppna ICA.

(Vi köpte dock ingen köttfärs!!)

De få kunder som var där trodde nog att vi varit på minst tre, fyra julbord på raken...!!

Mamsingen berättade också en aaasrolig liten anekdot -

om henne och stackars lille Peckis....

Stackars, stackars Peckis...
image155

Men ni får tyväääärr vänta till i morgon innan jag berättar den! (*Sorry*)

Tills dess lämnar Storsan er med en MYCKET talande bild av hur hon känner sig efter julbord nummer 3, och X antal skinkskivor, pastejkluttar och sillbitar...


image156

Julbord - igeeeen....

Jaha gott folk.

Så var det då dags igen.

JULBORD!

Svär på att Storsan kommer att skrika nästa gång hon ser en sylta eller pastej...

Men ändock: Tackar, tackar!!

Arbetsgivaren bjuder ju...

image148

Dessutom kan Storsan meddela att hon faktiskt LÖST en av världens alla förunderliga gåtor:

Länge har Storsan undrat varför precis alla strumpbyxor (jodå, dessa HAT-objekt!!) har varit trasiga / uppluddade / haft maskor på  PRECIS samma ställe??!!

Just ovanför höger knä??


Gåtan är löst!!

Storsan fick en ledtråd häromsistens när J i panik fick köra henne upp till
"Strumpbyxe- och dylika ting-Affären"
  .

Det var när Storsan, Mamsingen m.fl. skulle på Jonas Gardell och Storsan med andra ord kände sig manad att vara lite  fiiin...Och hon upptäckte strax efter lunch att på höger ben, ovanför knät - var allt ett enda lurv! I och för sig har Storsan i övrigt ingenting emot att se lite trashig ut - men då får det gärna vara PLANERAT trashig om man säger så...

(Vardagens kombo av Charles Ingalls och uteliggare INTE inräknat!)


Skulle så kliva ut  ur bilen - för övrigt en snyyyygg cab - när hon upptäckte att höger strumpbyxe-ben satt ohjälpligt fast i väskans kardborre-lock-mekanism!!
(Va f*n heter det; inte lock i alla fall!!)

Samma sak idag; G körde mig upp för ett ärende - Storsan satt ohjälpligt fast än en gång!

Bling!!

Ett ljus gick upp för Storsan. Det är den jämrans VÄSKAN som är orsaken!!

Nu återstår bara att se om en eller annan väska är orsaken till strump-mysteriet också...

Strumpbyxe-fri och pastejbefriad kväll,

önskar Storsan

Mysko...

Dagens mysko 1:


VARFÖR återfinns så ofta endast EN strumpa av ett par, när man hänger sin nytvättade omgång?

(Storsan veeet; detta är en av livets stora gåtor - men allvarligt!?? Vart f*sen tar den andra vägen egentligen??) 


Dagens Mysko 2:

VARFÖR sitter Storsan och bläddrar bland bilderna från Nobelfesten...?
Vem hade snyggast klänning / vem hade fulast / vem fick högst betyg / vilken designer...????


Storsan - som A) aldrig någonsin kommer att hamna på någon Nobelfest B) aldrig någonsin ägt en dylik festklänning och i tillägg C) OM hon någonsin skulle äga en, så skulle hon aldrig i livet ta på sig den! Men det är - hur oförklarligt det än är - faktiskt riktigt kul att kolla in det fina folket...


Och MINST lika roligt är det att kolla in "De värsta modemissarna".


Här skulle dock Storsan kunna kvala in med lätthet...

Dagens outfit för hennes del:

Raggsockor och gympaskor. (Varav en ser ut att har anor tillbaka till Babylon sedan Nisse-the-Man i ett obevakat ögonblick tog med sig den ut i trädgården ...och grävde ner den! Den har sedan dess aldrig varit sig riktigt lik...)

Till detta ett par jeans och en matchande grön/turkos/gul-mönstrad lång tunika.
(Med knytband runt midjan, små käcka veck och stora fickor - definitivt något i stil med "Lilla Huset på Prärien")

Ovanpå allt detta - eftersom Storsan är så extremt morgontrött och just då även frusen (annars fryser hon aldrig; kallas "Isbjörnen" på jobbet)
en svart kofta modell alldeles för stor.


SNYGG var Storsan idag säger jag! Snygg!!Dagens Mysko 3:


HUR kommer det sig att ett flertal ICA-handlare (och säkerligen inte endast ICA-handlare) har (turist-)mage att behandla matvaror; och dessutom extrema färskvaror som köttfärs, på ett sådant sätt som visades i Uppdrag Granskning? Slabb och slafs, från golvet - till kunden, gammalt kött som mals ned till färs...

Men hallååå!! BLÄH!!!

Storsan fick redan som tonårig sommarjobbare i matvaruaffär lära sig the do's and dont's när det gäller hantering av bland annat köttfärs. Absolut pinfärskt kött / handskar / renskrubbad köttkvarn...inte ens nagellack eller örhängen fick man ju ha för f*()"/##%!

Och som man svor invärtes över Modern...

(Jodå, det var Hon som lärde Storsan m.fl. unga valpar att bete sig)

...när man fick stå där med slang, hett vatten och rotborste och skura det där monstret till kvarn, minutiöst, varje dag efter stängning.


Det verkar med andra ord behövas en rekorderlig Mojja på det stormöte som hålls för alla ICA-handlare i Stockholm idag. (Maila om ni vill ha numret hem till Ranchen!)Dagens Mysko 4:


Jordan Maxwell!


Storsan surfade runt lite planlöst - som så ofta. Hittade en sajt där Jordan Maxwell presenterar sina undersökningar / idéer / konspirationsteorier. Ungefär hur kul som helst! Mysko är bara förnamnet! *S*


Men Storsan; predisponerad för allsköns underliga tankegångar som hon är, fann ändå en del godbitar...Till exempel under "Research - Hidden Roots of Religion".


Titta in på egen risk...


För övrigt vill Storsan bara tillägga:

image154


Who let the dogs out??!!

*S*

Storsan känner bara att hon måste avsluta dagen med ett "go'clip"...

Är på väg i säng; Ulle-Bullen sover i soffan (snarkar!!)... bredvid ligger Nisse-the-Man (snarkar!!)...och på golvet ligger Gamm-Krullis och rycker med tassarna...Han jagar nog nåt kul - när man e gammal och trött och inte orkar jaga på riktigt utan vill vända så fort man gjort "toabesöken" - så är det nog gött att kunna jaga i sömnen!!
image150

Så; här är en mängd goa krullisar och nissar och allt där emellan...

Godnatt Sverige - var du än är.Redemption...

Meeeen Ååååhh!!!!

KANON-film!!!

Storsan har svurit & lipat om vart annat i en och en halv timme nu...

När filmen började kände Storsan igen namnet Tookie - men blev efter ett par minuter tvungen att slå upp det på Internet. Efter filmen blev det en lång stunds surfande om ämnet - och hans egen hemsida, där jag blev tvungen att lägga en kommentar...

I alla fall; Storsan ska inte bli långrandig utan ville bara säga:

Titta på Redemption!!!!

Kram!

****************************'

Tookies hemsidaKöttfärssås, smutstvätt och DVD

Får erkänna...

Storsan kunde INTE HÅLLA SIG!!

Det blev spagetti och köttfärssås idag...


*******************************************

Kom hem vid halv 7 men på grund av MASSIV tvätthög och disk-belamring blev maten inte klar förrän nu.

(Storsan föredrar dock att säga att Hon och Ulle-Bullen är KONTINENTALA i sina vanor!!)


image148

Så nu sitter Han och mumsar i sig framför TV:n - Time Out är ju faktiskt ganska kul...! Babben idag - samt såklart Annika Andersson - två av Storsans absoluta Favvisar! Storsan däremot måste blogga lite och kolla mailen och ta en bingo först...

Därefter bli det lite mat - och sedan en DVD; Redemption. (Rapport kommer huruvida den var värd en titt eller ej...)


Men Storsan looooovar Mamsingen att senast kl. 23....eller möjligtviiiis nån kvart eller två senare - kommer Storsan att stänga sina ögonlock! *S*

*******************************************

Dagens Gose-gosis:

MIKA!

När Storsan åkte hem från jobbet ikväll spelade de Mika's låt "Big girl; You are beautiful" på P3. Göttmos!!
Storsan like!!! All påverkan MOT det sjuka Size Zero-idealet välkomnas! Dessutom känns det ju förtröstansfullt med tanke på hur Storsan känner sig efter x antal julbord - och med x antal julbord KVAR!!
image149

Snickerskaka och irritation

Söndag.

Vilodag.

***************************************************

Gårdagens julbord blev mycket roligt! En massa trevligt folk, många skratt och en massa god mat. För att ytterligare öka på julstämningen - som ju ofta hänger en del på ljus/dekorationer osv - satte Storsan fast bordsdekorationerna i pannan på folk...

Kan dock lugna er med att det var pyttesmå guldstjärnor - med andra ord inga julgrupper i flätad korg eller så...!!

image145

I går fick Storsan också ett paket från Olahyst; ett par saker som Storsan köpt när Olahysts dotter E sålde jultidningar. Så nu är Storsan stolt ägare till en styck Familje-kalender 2008 samt ett styck spel "Retro". Vilket skall testas grundligt inom kort. I paketet låg också en glasslåda med snickerskakor som Olahyst och Systerdotter E hade bakat.

GOTT GOTT GOTT!!

(De veeet ju att Storsan dels är fullständigt inkompetent när det gäller huslighet i allmänhet och bakning i synnerhet...dels att hon också är en GODISGRIS av mått större...)

Så; Olahyst och Systerdotter E - TACK & puss & kram!!

(Korten sitter på kylskåpet!)

På tal om Systerdotter E måste Storsan bara tala om en gulle-gosig sak till...
Hon gillar morbror; skarpt!!
Så i somras fick Storsan ordna likadana tatueringar som Drömprinsen har, på hennes armar. Därefter blev det fotografering av två tuffingar i mormors gäst-/datarum...Kan ju lugna barnavårdsnämnden med att det gjordes med bläckpenna...!!

image144

Idag har Storsan bara tagit det lugnt. Kompis M kom förbi på en kaffe i morse, trevligt. Därefter lite TV och en del surfande på nätet. Sedan middag på vårt "Home-Away-From-Home" - kompis G ringde och bad oss hjälpa till att minska resterna från julbordet...

Ja, så gärna så gärna!!

***************************************************

Nu då till irritationen...

Dagens Bläääh 1:


PPM...(Pest Pina och Magont)


Expressens artikel om de kära fondförvaltare som sköter våra PPM-fonder (intressant parentes - de lyckas oftast inte bättre än en datorstyrd dylik) var ju minst sagt irriterande!  Exempel: Staffan Lindfeldt, 36, förvaltar Handelsbanken Östeuropafond. Inkomsten ökade med 123 procent, medan fonden förra året endast lyckades tangera index.

-" Det var värst."


"Det var värst"????!!!


"Dagens  mest-nonchalanta-dumhuvud-citat" skulle rubriken

också kunna vara, enligt Storsan!


***************************************************


Dagens Bläääh 2:


Att blanda ihop lag och rätt med religion och trossatser.


Delad placering:


* Mike Huckabee, Republikanernas kanske främste presidentkandidat till presidentvalet i USA nästa år. Han tror inte på evolutionen, avskyr vetenskap och vill totalförbjuda aborter.

- "Bibeln påverkar alla mina beslut. Jag tror på det som står i den".


* Saudiarabiens rättsystem som dömer en nittonårig gruppvåldtagen kvinna till 200 piskrapp. Medan omvärlden ser på. Tysta som möss. "Eftersom hon som ogift dristade sig till att sätta sig i en bil med en okänd man."


Storsan håller med den Saudiska rättsapparaten... Det piskas för lite här i världen!

Däremot är vi nog inte överens om mottagarna av piskrappen...

***************************************************

PS: Denna blogg har onekligen fört med sig en del roliga situationer...

Mamsingen och Storsan blev körda i bil "till mötesplatsen" av G och Pecialen när vi skulle på Jonas Gardell - Storsan presenterade då Pecialen och Mamsingen för varandra. "Jahaaa!!! Är det DU!!!!"

Storsan pratade med Mojjan i telefon idag - hon skrattade sig fördärvad åt Mamsingens kommentarer på bloggen och vill härmed bara hälsa en kram till Mamsingen och säga följande "SKÖÖÖNT att min Storsa har en Mamsing till, det BEHÖVS!!"


image146


Fnissanfall nr2!

Hehehehe...

Storsan glömde ju en sak!

Eftersom gårdagen blev så fullständigt fylld av julmat, glögg och annat så glömde hon ju totalt att lösa ut receptet till Gamm-Krullis på Apoteket. Han äter 1,5 värktablett per dag nu för tiden och en ranson som räcker två månader kostar nästan 900... *gulp*

I alla fall; därför skulle Han åka in till Apoteket idag istället.

Han har ungefär samma optimistiska tidsuppfattning som Storsan så naturligtvis kastar Han sig in genom porten samtidigt som de släcker taklamporna. Flåsande slänger Han sig mot en av kassorna och får ur sig:

"...pust...flås....ursäkta....men jag MÅSTE lösa ut ett recept!! Det är panik!!"


(Gamm-Krullis hade nämligen helt slut)

- Okej? sade den blide och trevlige receptarien. Namn och personnummer?
Vilken medicin gäller det?


- METADON!!


(Här hör det ju till kuligheten att Han är gammal brottare, med rakat huvud, bockskägg, tatueringar och fettvalk i nacken...)

- Eeehhh...sade receptarien. Metadon?? (Samtidigt som han närmade sig larmknappen med vänster pekfinger...)

- JAAA!! Metadon!!


*********************************************

Ungefär samtidigt känner Han att något är fel och börjar flacka med blicken...


- Jaaa, det är alltså till hunden!


- Okej? sade den blide och trevlige receptarien. Till hunden? Är du säker på att det är metadon du vill ha?


(En lååååång sökning på datorn senare...)- MetaCam heter det ju!!!


image142


Varför tittar man på Idol!?!

Storsan hade en kuuuul kväll igår, med ABNORMA mängder julskinka och ris á la Malta...

Men näe, Mamsingen...de HADE fasen inget äppelmos! *sur*...

Vårt bord var helt klart mest högljutt - och en massa fniss / jobb-prat och dåliga skämt blev det. Kvällen avrundades med att 10 personer från jobbet "knödde" in sig i L & P's minimala hotellrum som de hade hyrt för att slippa köra den långa vägen hem och istället kunna ta en glögg eller två...Där blev det lite vin för att avrunda.

(Kom ihåg: Matsmältningen, matsmältningen säger jag!!)


Senare kom Gose-gosisen för att hämta Storsan och fick samtidigt det (...tvivelaktiga? *s*) nöjet att köra hem en mängd glögg-rosiga, pratsjuka damer...Men Han gillar sånt! Det är inte första gången...
image141

Idag har Storsan jobbat hemma - en massa julmust...och tro't eller ej...julskinka! Till råga på allt ska Storsan på julbord i morgon (på vårt "Home-Away-From-Home") och på onsdag med jobbet och Mamsingen och ...burp!...den 14 och 21 december OCKSÅ!

Har redan förberett Honom på att det definitivt blir köttfärssås och spagetti på julafton.

(Heheheheee...sitter och bloggar medan "Äntligen fredag" går på TV4...Sjukt rolig sketch om Robinson-Emma och Zäta! Bland annat beställer Emma en pizza..."with pig and champions". Fnissanfall!!)

Storsan har även tittat på Idol-finalen idag. Av princip brukar Storsan inte titta på Idol under uttagningarna för hon tycker att det är obehaglig mobb-TV på högsta nivå. Däremot slinker det ner ett halvt avsnitt här och där under resten av säsongen. I kväll var det ju final, och eftersom fredagen av naturliga skäl gått i något av slow motion så föll det sig naturligt...MEN... bäst som de satt där i soffan , Han och Storsan, i fullständig harmoni med hopflätade händer och julstjärnan käckt på svaj runt gardinstången...så zoomade de in Marie Picassos pappa - stolt och rörd i publiken. Storsan började lipa för att han gjorde det!!

Därefter hände SAMMA sak två, tre gånger till...Till slut sa Gose-gosisen ingenting, utan så fort Han såg att de filmade pappan räckte Han Storsan en servett. Sjukligt...Men Storsan klarar inte stolta fäder som gråter så där så att hakan darrar!!

Nåja...

Storsan gillade egentligen Amanda bäst men Marie sjunger ju så himla fint att det är heeelt ok att hon vann.

Grattis Marie!!

Skimning & skymning

Skymning:

Storsan sitter på jobbet - men slutade för en timme sedan.

Egentligen ganska mysigt...Storsan är ensam kvar - tyst överallt - och utomhus råder mörker. På grund av julbordet sitter hon där hon sitter nån halvtimme till, sedan ska Storsan träffa S/L/L mfl. på hotellet för lite samkväm innan själva "Taburaset".


Efter en dag på jobbet känns det ju lätt lite ofräscht...
Storsan rafsade i morse ihop ett ombyte och lite toalett-attiraljer och slängde ner i en påse; för att sedan kunna njuta av en stunds relaxande spa-aktiviteter under eftermiddagen...


Hur det slutade?


Naturligtvis så här:


Storsan

(som givetvis hade panikstress i morse - som alla andra morgnar)


fick vare sig med sig schampo eller duschcrème...eller handduk...

På jobbet finns en toalett modell större, med någon form av "svabb-hörne" som
med lite (mycket) god vilja skulle kunna passera för duschutrymme.
Där har Storsan nu stått, i bara mässingen men med gympaskor på fötterna,
och tvättat håret med Bliw-tvål...och skrubbat Gose-Tjockis-kroppen hjälpligt...
varpå hon sedan torkade hår och lekamen med pappershanddukar...


(Tror ni inte att "Storsan Spa och Relax" vore en
ypperlig affärsidé!!??)


Sååå....ser ni en person - på ett julbord någonstans i Sverige denna afton -
med underlig svintofrisyr och pappersludd i ögonbrynen...jaa, då är det Storsan!!  


Skimning:

Läste nyss på Aftonbladet att risken för skimning; med andra ord ett någon otäck liten buse skall roffa åt sig Storsans surt förvärvade pengar genom t.ex. en fejkad bankomat, är extra stor nu till jul.


"Tusentals Nordea-kunder har fått sina bankkort spärrade.

Orsaken är flera skimningsattacker vid bankomater i Stockholm."


Storsan kan ju berätta att hon faktiskt HAR blivit utsatt för detta!


(Eller, njaaa...NÄSTAN!)


Storsan och Olahyst och Illahyst möttes i Den Kungliga Hufvudstaden en helg i våras, för en "Syster-helg" med hotell, god mat, några frozen strawberry daquiries samt en kväll på Norra Brunn. Johan Glanz m.fl. stå-uppade och hela helgen var KANONKUL!!


...tills Olahyst blev kontaktad av sin bank;
drygt 4 000 spänn hade förbrukats någonstans i Turkiet.

- "Är du där på semester?"


- "Eeehh...NÄE!"


Därefter fick Illahyst ett brev från SIN bank;

"Var vänlig spärra ditt kort genast!"


En bankomat i Hufvudstaden där Olahyst och Illahyst tagit ut en slant, var riggad.
Naturligtvis hade även Storsan tagit ut pengar där, så snabbt ett samtal till banken och nytt kort. Och det kusliga var att det inte syntes alls!


(I och för sig hade Systrarna Yster nyss suttit på en uteservering i den bitande snålblåsten och ivrigt slurpat i sig ett par "frozen" var, medan Stockholmarna själva passerade iförda täckjackor och gav oss förfärade blickar)


Hela artikeln!


*****************************************************


Dagens Love 1:


J!

Har haft en klump i halsen hela dagen.
Tänker på dig!


Dagens Love 2:


Gumsan!!

Som definitivt räddat morgondagen, för både mig och J!

Tack för det!

STOOOOOR påse ostkrokar kommer...


Dagens Love 3:


Min egen Ullebulle!

Som utan att knota ALLTID ställer upp och skjutsar/hämtar/bär/fixar/skrapar Storsans
bilrutor kalla morgnar/går med hundarna själv när det regnar... Love, love, love U!!!


Dagen HATE:


Nylonstrumpbyxor!


Vem ända in i h* har uppfunnit dem?!

Nu ikväll när Storsan skulle vara "fiiiiin" trädde hon ett par dylika runt de nedre extremiteterna...
 

De korvar sig där de ska strama åt...

De stramar där de definitivt kan åstadkomma skadliga blodproppar...
De hasar nedåt och förorsakar skavsår på onämnbara delar av den mänskliga kroppen...

*******************************************************

Peace & Love,

Storsan


Livsfunderingar och Blossa

Ja, go' vänner...

Först av allt lite skamlös reklam:

Blossa -07!!

(Anitra!! Mitt kontonummer är: 0()/#&75543=/%#42798236=/¤#3802!!)


Smak
: Kanel och havtorn

(Vad f-n är "havtorn" egentligen?? Hjortron, lingon, åkerbär..ok!

Men havtorn?? Frivilliga får gärna upplysa en ignorant lapplänning...!! *S*)


Storsan har vildögd farit runt på Monopolet ett par gånger i veckan den senaste månaden

- Har den kommit!!????

Storsan gillar nämligen inte vanlig glögg (Töcke kok' vi krämen på hemme!!)

utan köper alltid årets glögg - med varierande resultat...

Personalen har varit deltagande; "Neeeej, inte ännu..."

Men Storsan har trott sig ana en glimt av: "Suuuck, är det Hon - igeeeen!!"

I alla fall; den var Gooooood!!!

image137

(Eller vad tycker du Mamsingen!??)


*****************************************************

Dagens Gose-Tjockis!


Isbjörnen Knut på Berlin Zoo fyller ett år.


Och är bara såååå gosig, med tjock mage och stora fötter!!


(Hmmm...låter som min egen Gose-Gosis...!)image138Morgondagens Gose-Tjockis!


Storsan!!
För hon ska nämligen på julbord med facket - de bjuder varje år sina medlemmar

på en extrem mängd god mat - i utbyte mot 400 spänn i månaden resten av året... (*S*)


Har smörat för Gose-Gosisen hela veckan med städning, tvätt, matlagning...


Har till och med SERVERAT Honom (extra goooood) mat där Han suttit vid datorn...


(Inga R.K-poäng här, jag veeet!! *fniss*)

Sedan - när Han minst anade det och var som mest skuldmedveten -

slängde Storsan fram en försynt liten fråga;

Trooooor du att du kan hämta mig efter julbordet..??


Se där - en gammal sanning kommer till sin rätt;


En Riktig Kvinnas list övergår en Gosig Mans förstånd!!


Så nu kan Storsan ta en glögg eller två (eller...7...?) utan problem.


(För matsmältningen - för matsmältningen, säger jag!!!)Dagens Äckel-anti-tjock(is)!


Danska läkare som (Aftonbladet 2007-02-04) utan betänkligheter fettsuger unga

flickor med grava ätstörningar...


Citat från en specialläkare i psykiatri på en ätstörningsklinik:

"En gång hade jag en flicka inlagd som vägde 45 kilo.

Hon hade ständigt ont i kroppen från sin fettsugning.

Den hade alltså gjorts omkring en vecka innan hon blev inlagd."


Det är ju rent TRAGISKT!!

(Storsan hade nog egentligen velat använda ett

betydligt starkare uttryck...)


Mer julskinka till folket!!Dagens Favvo-Citat:


Surfade runt lite planlöst - som vanligt - och hittade en bra blogg vars inlägg jag läste...


Om Mama Schulman som tänkte starta en egen blogg...(DN)


Och Storsan har för all del ingenting alls emot det - tycker tvärtom att Alex är riktigt underhållande!


Det som däremot fångade Storsans uppmärksamhet var följande:


"Jag hyser inte ett dugg förakt för folklighet och jag vill inte ställa upp på att varken min pappa eller jag är elitister."Med andra ord - MINST en!


*heheheh*


Grammatik, min kära, grammatik...


**********************************************

/ Med hopp om massor av glögg,

StorsanBloggen i fråga, klicka här: Soulsisters DiaryIngen God Hustru - Utan en Riktig Kvinna!

Hallå igen - så var det då dags för dagens blogg-runda...

Storsan har fnissat åt Honom idag igen - Han har med stoooor möda spacklat igen

de skruvhål som snickaren J lämnat efter sig i f.d. skafferiet / nya hallen...

Det tog tid...

Med jämna mellanrum (ca var femte minut) ropade han högt på Storsan;

"Kom och titta nu då!!"


Och då var det underförstått att Storsan skulle utbrista, med hög röst;

"Näämen, vad fiiint det blir!!"


image135

Som en riktigt god hustru!

*asg*

Som tur är skrattade Han åt sig själv också...när Han som enda svar fick ett rått skratt

av Storsan som vände tillbaka till vardagsrummet...


************************************************

Och för att ytterligare utveckla vad som kännetecknar en Riktig Kvinna

lämnar Storsan er för ikväll med följande alldeles lysande förteckning / självtest:

Är du husmor eller en Riktig Kvinna?


(Tack M!! *S*)


Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten,

så rinner inte glassen ut.


Riktiga Kvinnors tips:

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du ju

ändå på soffan och äter den!


Husmorstips 2:


För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga Kvinnors tips:

Köp pulvermos, det håller ett år!


Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,

använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.Riktiga Kvinnors tips:

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig!


Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen,

lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt

ur maten på ett ögonblick.Riktiga Kvinnors tips:


Om jag saltar maten för mycket under kokning... meeeen så tråkigt då!

Upprepa efter mig: Riktiga Kvinnors motto - "Som jag lagar maten,

så äter du den - och så vill du ha den!!!"


Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet

och den håller sig färsk i flera veckor.


Riktiga Kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om!!


Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.


Riktiga Kvinnors tips :

På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte!


Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera

din panna med dem. Dunkandet försvinner.


Riktiga Kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande

har huvudvärk, men vem f-n bryr sig...


Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.


Riktiga Kvinnors tips:


Överblivet vin ???!!!!!!???


image136

Julpynt och psykos...

Såväl gårdagens eftermiddag och kväll som dagen idag har gått i matlagningens /

städningens / diskens / tvättens / och plockningens tecken...av nödvändighet eftersom

Storsan höll på att få en regelrätt psykos!

Sågspån och trädamm överallt, påsar och kartonger med allsköns underliga föremål

vart man såg, smutstvätt och -disk högt och lågt...dammråttor med talförmåga

(och en medelvikt på ett halvkilo)
i varje vrå...

Plockade säkert en kvarts ICA-kasse med hundhårsbollar!

Compliments of Nisse-the-Man - kuddstoppning, någon??!!

Att Storsan - som med all rätt kan kallas allt möjligt UTOM pedantisk -

var nära ett anfall vill inte säga lite....

(Hade kunnat ge dig en match men glömde ta fram kameran...


*blink till Laaaarsson*)Allt började när Han bums ville julpynta - och absolut INTE ville lyssna till argument som
 
"det är väl trevligare att STÄDA lite först?"

Innan Storsan visste ordet av stod där en ljusstake på bänken -

mitt bland rapsolja, sojaflaskor, konserver och överblivna glöggslattar -

attiraljer som efter skafferibytet ännu inte hunnit få ett nytt hem...

...och i vardagsrumsfönstret hängde en adventsstjärna -

upphängd i såväl som virad runt
- gardinstången....

SUCK
!

Det fanns ingen återvändo.

X antal timmar senare ser här i alla fall något sånär hyfsat ut -

om än adventsstjärnan fortfarande hänger där - lite ensam och ledsen -

virad runt sin gardinstång...


******************************************************

Anekdot:

Medan Han ännu bodde kvar hemma hos sin far blev Han ombedd att hjälpa till

med julstöket - och hänga upp julgardinen i köket.

Men efter följande inre dialog;

"Hmmm.....julen är ju ändå så kort - och jag har ju liiiiiite bråttom...

och det är ju ändå VI, inte medelsvensson som passerar

på gatan utanför, som skall ha lite julfint...."...så satte Han julgardinen UTANPÅ den vanliga gardinen...med KLÄDNYPOR!!

image134


*****************************************************

Med hopp om psykosfri första advent

Storsan

Olika falla ödets lotter...

Storsan surfade runt lite planlöst...

Halkade in på YouTube - och hittade denna FULLSTÄNDIGA pärla!!

När Han däruppe delade ut kvaliteter och särdrag var kön till medelmåttig IQ alldeles för lång,

tyckte denna unga dam, så hon ställde sig i kön för utseende en gång till istället...

"Perfekt! Och i den här trängseln lär ju ingen märka NÅT!!"


Storsan
skrattar sig alldeles svettig!

image133


Nu blir det boxning, Storsan måste rusa, men titta - och njut!!

***************************************'''Fniss!

Storsan blev tvungen att lägga ut ett tillägg - innan det är "nana-time"...

Saxat från en favvosida; Tjuvlyssnat.se.

***************************************************

Dags för en reality check?


Gröna linjen, Stockholm


Två killar ~25, som verkar vara bekanta,

springer på varandra i tunnelbanan.


Kille 1: Jag är helt slut, jag har jobbat som fan!

Kille 2: Vadå då?

Kille 1: I TVÅ hela dagar. Helt slut.

Kille 2: Jobbar du hela dagarna?

Kille 1: Javisst. ÅTTA timmar om dagen. Shit alltså.


Publicerat den 1 december, 2007

image132


Glögg och skinkmacka!

Igår, fredag, var Storsan utmattad efter torsdagens Jonas Gardell-kväll...


Därav inget inlägg!


Däremot var det en bra dag, på flera vis;


* J var här och bankade hela eftermiddagen; mitt nya skafferi är klart!


* Jag o Drömprinsen tittade på När mörkret faller - kanonfilm!!


* Jag vann 400 kronor...ni vet var...Dagen idag började som de flesta av Storsans lördagar;


...frukost i sängen med en bra bok!


Därefter gick vi till vårt "Home-away-from-home" - en massa trevligt folk,

mycket skratt, lite shopping, skinkmacka och glögg...


Trevligt!


******************************************

Räkor framför TV:n...Troja på femman...


(fast inte riktigt JÄTTE-bra,

Storsan sitter vid datorn istället *S*)


Hmmmm...ja, på det hela taget en riktigt bra lördag!******************************************

Dagen Blääääähh 1:


I Brasilien fångade de en 200-kilos-anakonda!!


Helt klart läge för byte av underbyxor efter en sådan upptäckt i trädgården...

image129


Kolla in fulingen...image131Dagen Blääääähh 2:

Den norske gynekolog som haffats för att ha smygfotat och -filmat

sina patienters privata delar...

Ovanstående foto kan ju definitivt sägas gälla för båda!!


Näääh flickor; knip säger jag, KNIP!!


Hela artikeln!


RSS 2.0