Världen är sjuk

En israelisk människorättsorganisation har delat ut kameror till palestinier i och runt Hebron för att ge dem möjlighet att dokumentera hur israeliska bosättare attackerar palestinierna - i detta klipp ett äldre par - med påkar. Den gamla kvinnan intervjuas på sjukhuset med skadad axel, sönderslagen hand, blåmärken och bruten käke. Storsan mår illa. Och nej - ingen jättediskussion om självmordsbombare eller världspolitik önskas. Just här, just idag handlar det om unga, starka, maskerade män som attackerar gamla människor med påkar.

Det är ledsamt. Det är otäckt. Det är för djävligt.


Artikel.

****************************************************

Ett nytt Fritz-fall har dykt upp. Igen. En ålderstigen mamma, en syster och en bror har gripits i Italien - de har under 18 år hållit en dotter/syster fången i ett sovrum på grund av att hon blev gravid utan att vara gift. De spärrade in henne i ett sovrum i arton år där hon hölls bunden. Barnet, en son, levde fritt i huset och kände inte till sin mammas existens.
Storsan hör banjomusik...


Artikel.

****************************************************

Björn-Åke ligger i isolering på sjukhuset och läkarna vet inte vad det är för fel på honom. I tisdags ringde arbetsförmedlingen. De ville att han skulle komma in för att få närvarorapporten påskriven eftersom han går på aktivitetsstöd. Han förklarade läget men det blev kalla handen. Hans sambo fick ett läkarintyg och åkte dit men det hjälpte inte.
 
"Vem som helst skulle ju kunna skriva ett sådant intyg".
Som tur var vägrade sambon att ge med sig och till slut fick Björn-Åke en annan handläggare
som till slut skrev under.

Artikel.

"Det handlar inte om någon ovilja från vår sida. Till slut fick vi en muntlig fullmakt, vilket vi accepterade, trots att den egentligen ska vara skriftlig."


Enligt Storsan finns det en massa människor som under decenniernas lopp skyllt på regler,
föreskrifter och "vi visste ingenting".


Skämmes för satan!


Kommentarer
Postat av: Linda

Men hallå, vi hade ju med samma artikel du och jag Storsan!!

2008-06-15 @ 19:59:04
URL: http://livstankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0