Spöken & hundar

Dagens "Oh, fy fasen!" 1:


Hunden busade på gräsmattan när plötsligt en metallpinne stack ut genom bröstet på den...


Efter att ha blivit vanskött adopterades den av en familj vid ett års ålder. Ett år senare - efter att den lekt med brevbäraren - hände detta. Den hade skjutits med en aluminiumpil i bröstet som valp och sen gått omkring med den i kroppen i ett år! Nu under leken hade den flyttat på sig och stack ut genom skinnet på den stackars hunden. När familjen inte hade råd att betala operationen utförde veterinären den gratis under sin lunchtimme.


Storsan tycker bara att det är skönt att ibland läsa om otrevliga historier som ändå får ett lyckligt slut. Det finns alldeles för många som slutar tvärtom.


Artikel.



Dagens "Oh, fy fasen!" 2:


Storsan vaknade vid halv 6 i morse av att Nisse-the-Man puttade på henne med en kall, blöt nos. Toabesök - pronto! Storsan vacklade ut i hallen och släppte ut honom. Stod på trappan ett tag och väntade på att han skulle bli färdig och jäääädrar vad det blåste. Naturligtvis piggnade Storsan till av det så när Nisse lade sig på sin filt med en belåten suck och somnade om fick Storsan ta fram en bok istället.

Eftersom det fortfarande var nästan helt svart ute kändes det ändå som natt - och Storsan (som älskar allt övernaturligt, spökerier, medier osv) läser just nu en egentligen himla fånig bok om ett medium som tar upp och berättar om olika fall. Den är totalt 'amerikansk' med en överdrivet religiös ton - så Storsan får ju erkänna att hon skippar många passager av författarinnan... Men själva historierna är bra!

Storsan låg där i mörkret med bara en liten, liten lampa tänd medan Ulle-Bullen och Nisse snarkade så fönsterrutorna skallrade. Ute blåste hårda stormvindar och jaaa.... Det kändes faktiskt lite läskigt! Storsan är faktiskt inte mörkrädd men de historier hon läste i morse tog på... Det handlade bland annat om hur andar ofta tar kontakt via elektroniska apparater som lampor, TV, radio osv. Helt plötsligt skär en hög röst genom mörkret ute i köket. Klockradion har startat! Storsan ryckte till och kände hur fingrarna blev alldeles iskalla... Hjärtat bankade... Tills hon kom på att hon inte hade stängt av väckningsfunktionen igår kväll! Puh!

Storsan fortsatte läsa ett tag till. Då händer nästa grej. Helt plötsligt tänds ljusstaken i köksfönstret med ett klickande! Nu blev även Storsans föttter iskalla och hon lekte med tanken på att väcka Ulle-Bullen. Men efter ett tag kom hon på att Han ju faktiskt har ställt in ljusstaken på timer... Skönt!


Storsan känner sig ändå tvungen att bekänna: Hon klarade inte av att gå ut i köket och stänga av klockradion förrän efter en halvtimme till. Då var det gryning ute och ljusstaken lyste ju - så då kändes det ok!
Tills dess fick den stå och bröla för sig själv ute i köket.


Tur att Ulle-Bullen kan sova sig igenom en jordbävning!

image254


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0