Säng, säng, säng - sova, sova, sova - säng, säng, säng...

Denna vecka har varit HEMSK!

Storsan är INTE van att kliva upp på morgonen... TRÖTT som en, jag vet inte vad, varje dag. Dessutom sjuuuuuk träningsvärk nu på eftermiddagen - och redan i morgon är det dags igen för ett nytt box-pass.

F*n vet...

(Johohoooodå...Storsan SKA!!)


image227

Efter en sådan vecka vill man inget annat på fredag kväll än att slänga sig i soffan - men neheej då... Storsan och Ulle-Bullen skulle hälsa på hos tant N; ett pliktbesök som skjutits upp länge nog. Tant N är en himla go' och trevlig äldre dam så inget negativt mot henne alls men Storsan var trött - och dessutom vet man att det vankas 'gammeldags' fika... 7 sorters hembakade kakor, sedan bullar och därefter tårta... OCH DESSUTOM, före det - räkmackor med ägg och majonnäs samt skinkmackor...


*burp*


Dagens NÄÄÄEH!!

Storsan och Ulle-Bullen tittar på Apocalypt. Fy vilken film! Kanonbra men fasen så otäck. Storsan har lipat lite, hojtat lite 'spring, spring då!!' Nu orkar hon inte mer koncentrerat tittande utan bloggar samtidigt. Skönare så...


Dagens I-landsproblem:

Storsan vaknade i morse - hyfsat pigg för en gångs skull - bara för att 5 minuter senare i köket mötas av ett "Pssssss....." Allting slocknade. Strömlöst. Och därigenom - vilket är värre - vattenlöst! Nattens überstorm hade satt sina spår... Storsan som bara duschade efter boxningen igår skulle ju tvätta håret nu på morgonen.
(För annars uppstår ett mystiskt hårfenomen misstänkt likt Trollet Rulle)

PANIK
!


Bara ett att göra - på med fulkepsen och spraya lite parfym... LE mot världen!!


Dagens Åh, hoppsan!

Storsan trodde att 'gubbslem' endast var en eufemism för otäcka farbröder som förtjänar stryk... Döm om hennes förvåning när hon läste på text-TV idag att "gubbslemmet tar över våra sjöar"! Naturligtvis blev Storsan tvungen att slå upp gubbslem på nätet.

Detta är vad hon fann:


"När temperaturen höjs i och med klimatförändringarna så lossar isen på insjöarna tidigare på året. Det gör att avrinningen ökar och bruna ämnen från exempelvis bark och mossa rinner ut i sjöarna, som blir allt mörkare. Och det är just mörka sjöar gillas av Gubbslemmet, som när det dyker upp i en insjö, nästan helt tar över. Gubbslem är en alg med små simspröt som skjuter ut slemtrådar. Badar du i en sjö där det finns gubbslem, blir du slemmig på kroppen. Och vid stora blomningar kan den här algen ge allergiska reaktioner i form av röda, irriterande utslag, därför bör man helst undvika att bada när det finns mycket av den här algen i sjön."


Hmmm...


'Mörka sjöar / skjuter ut slemtrådar / du blir slemmig på kroppen av dem / man bör helst undvika...'


VAR det ju en eufemism för otäcka farbröder ändå!!

image226


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0