Leon hemma igen & diverse irritationsmoment

Hemma igen!

Hunden Leon sprang hemifrån på nyårsafton - nu är han räddad och hemma igen! Han har varit ensam, utan mat i åtta dagar. Skönt att vara hemma igen, gissar Storsan!
På nyårsafton sprang även Nisse-the-Man hemifrån. Hoppade helt sonika över staketet

(Något som han inte gjort sedan han var liten - dessutom har vi sedan dess höjt och förstärkt staketet)

och kubbade iväg. Som tur var kom han hem själv någon timme senare.

Han är nämligen JÄTTERÄDD för smällare, raketer och skott.

En gång stod Storsan i köket, hennes mage mullrade ordentligt eftersom hon var KRAFTIGT hungrig. Nisse pep och skrek, gömde sig under köksbänken medan Storsan försökte förklara att NEEEJ, det är inga huliganer ute - bara Storsans mage som vill ha mat!

image221

Gamle Krullis däremot - medan han levde - sprang iväg både en och två gånger. Näst sista gången sprang han över isen, tvärsöver sjön och var borta i en vecka. Sista natten var det 20 grader kallt och Storsan tog farväl av honom på avstånd eftersom hon inte trodde att han skulle klara sig. Kyla, ja, men inte efter 6 dygn utan mat.

Men se där - en farbror ringde och sade att han hade sett en krullig svart hund - ca 2 mil från vårt ställe. Vi åkte dit, ropade, och ja! Där kom han linkande längs vägen! Då blev det välling och potatismos en vecka. Ulle-Bullen fick bära ut honom på gräsmattan för toalettbesök, sedan bära in honom igen.

***************************************************************

Apropå skotten i Rödeby. Självklart en enorm tragedi för offrens anhöriga - men också en tragedi för familjen som terroriserats av ungdomsgänget länge. Sonen har mobbats, trakasserats och blivit misshandlad. Mamman har blivit förföljd och skrämd. De har haft ett helvete under extremt lång tid. INGEN har hjälpt dem trots ett antal anmälningar till polisen. Nu tror man att han inte kommer att dömas vare sig till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.
Heja säger Storsan. Någon måtta på flatheten får det f*n i mig vara! Den familjen är straffad nog. Ge mig ett kontonummer så kommer Storsan att bidra till böterna.

En minst lika viktig fråga är ju om ansvariga poliser kommer att ställas till svars? Varför gjorde ingen någonting - INNAN skotten?

***************************************************************

Hmmm...
 
Storsan är ju som bekant inte särdeles religiös och ogillar starkt alla uttryck för religiös fanatism. Oavsett om det är statssanktionerat mord på en ung tjej som begått brottet att bli gruppvåldtagen i Saudi Arabien eller om det gäller allas vår favvo Pastor Green i USA.

Nu har Storsan läst en artikel av Mohamed Omar;
Skyll inte på Islam - hedersmord har ingenting med religionen att göra.

INGENTING
Storsan förstår tankegången men vet inte riktigt om hon håller med. Ett fenomen, oavsett vilket, kan oftast sägas vara del av ett kulturellt sammanhang. Såväl positiva som negativa. Därmed inte sagt att samma fenomen inte kan förekomma i andra kulturella sammanhang. Oavsett vilka exempel Mohamed Omar drar upp så kvarstår faktum; hedersmord är tyvärr till största delen en företeelse i muslimska kulturer. Ja, Storsan säger TYVÄRR för det är ingenting annat än en tragedi. En tragedi också att de många muslimer som inte försvarar hedersmord tvingas stå till svars för de brott som begås i religionens namn. Vilket är precis lika fel som att bunta ihop alla kristna med Knytbys eller Pastor Green's irrläror. Och en sak till; helt rätt Mohamed Omar, hedersmord är bara en del av de samlade brott som begås mot kvinnor världen över varje dag helt enkelt därför att de är kvinnor.
Du man, likväl som du kvinna, som inte accepterar förtryck, misshandel eller nedvärdering på grund av kön - stå upp och säg ifrån!

***************************************************************

PS: Storsan känner att hon måste förtydliga sig...

Ulle-Bullen = Drömprinsen = Han!

"Ulle-Bullen" kommer sig av att Storsan för drygt 11 år sedan tyckte att denne lagom tjocke "sörlänning" i sina bästa år pratade så roligt. Han sa 'öl' och 'ull'  och 'bulle' med samma vokal... en slags blandning mellan Å / U och Ö.
image222

Kommentarer
Postat av: laaaarsson

Jääj tack för förtydligandet av Ulle-Bullen =) nu hänger jag med !
hahaha är du heeeeltsäker på att du inte fått lite hår på bringan då? har hört att män tycker det kan va riktigt sexigt på kvinnor ;) så skämms nu inte, bring it on haha

Och usch ja jag blir så fruktansvärt irriterad på folk som inte låter en vara som man vill! vill jag tatuera en grön snöboll i pannan så ska jag minsann få det utan att någon kommenterar det. nä usch inget skriv om det mer, jag blir bara arg.

Jaaaa jag tror jag såg den på iraksoldaten .. det var iaf en iraksoldat men nu kommer jag inte på var det var för nått??

ha en trevlig dag =) pussss

2008-01-10 @ 10:21:02
URL: http://bestick.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0