Kafkas 'Processen'

Idag har Tito Beltran dömts för våldtäkt till två års fängelse.


Högst personligen tycker Storsan så här:


image360

Samtidigt väntar sex påstådda al-Quaida-anhängare på sin rättegång och eventuella dödsstraff. Där har Storsan lite större problem. Missförstå mig rätt - HAR de varit delaktiga i planeringen av elfte september så är det självklart att de ska dömas till hårda straff.
I attacken dog tusentals oskyldiga människor.

Artikel.

Men Storsan kan ju för skojs skull rada upp orsaken till hennes tveksamhet.

(Och ser fram emot att bli övertygad under kommande rättegång)


1) De har hållits fångna på Guantanamo-basen i mellan fyra och sex år. Den som såg dokumentären där några brittiska medborgare utsatte sig för samma behandling som fångarna på Guantanamo får utstå, borde - om de har nåt vett alls - känna viss försiktighet.


2) Det är första gången fångar från Guantanamo-basen får sin sak prövad rättsligt. Hittills har de suttit fängslade utan åtal, utan rättegång, utan rättsligt ombud, utan att veta vad de misstänks för. Och här vill ju Storsan påtala att det idag är Anno Domini 2008.
Attacken ägde rum 2001.


3) Debatten om USA:s metoder för att framtvinga erkännanden har varit alldeles för lam tycker Storsan. I jämförelse kan ju nämnas att under 1500-talet erkände ett stort antal kvinnor att de rest till Blåkulla och bedrivit otukt med Hin Håle.


4) Följande citat talar för sig självt:
 
"Huruvida åklagaren får åberopa erkännanden som framkommit under så kallad skendränkning avgörs av domaren Susan Crawford."
image361Kommentarer
Postat av: Ida

Så du tror att han är skyldig, Tito Beltran? Jag visste inte vad jag skulle tro om det där men kan man få en fällande dom nio år efter att det inträffade - ja då borde han vara skyldig! Sen satt han och hånflinade i rätten också när tjejen vittnade, och det om något kanske säger något om hur läskig den där karln är...

2008-02-12 @ 19:23:42
URL: http://daaarlingen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0