Vilodagen

Storsan har haft en härlig sovmorgon med en bra bok och kaffe på sängen. Förutom lite disk och tvätt, som hon SKA ta tag i inom kort (...) så blir detta en dag med dator, TV och läsning. Såna dagar behövs... Se här bara, i Storsans årshoroskop för 2008:


Jungfrun

Årets tema är avkoppling. Du kommer att lägga ner mer tid än vanligt på arbete och studier, och mindre på nöjen. (Meh! Fasen också...) Det är lätt hänt att sexlivet försvinner bland allt slit, att du tappar lusten därför att du är upptagen. Planerad avkoppling kan förändra detta och inte bara ge sexlivet mer glöd utan också förhindra att dina relationer blir försummade. Här gäller det alltså att använda kalendern på ett positivt sätt. (Nytt användningsområde för den gamle trogne filofaxen, då...?) Det viktigaste är att du unnar dig att koppla av även när du har mycket att göra. Ingenting är så viktigt att det inte går att planera in en paus och dessutom njuta av den. Ibland kanske det handlar om en futtig kvart, andra gånger om en helg eller en hel vecka. Se till att den lediga tiden verkligen är ledig. (Storsan håller med fullständigt - "All work and no play make Storsan a dull girl")


Mat som ger kraft: Choklad, spenat, honung. (Av dessa tre får man alltså välja själv? Då tar Storsan...eehum...CHOKLAD!!)


Glödheta tecken: Jungfru, Skorpion, Stenbock

(Tänk vilken evinnerlig tur att Ulle-Bullen också e jungfru!)




Så över till något HELT annat...



Djurhantering i Kina:


Detta är väl inte första gången ämnet är på tapeten - och knappast sista heller. Storsan växte upp i norr med en far som jagade och är i stort sett uppfödd på älgkött. Däremot är hon uppfostrad till att respektera liv på alla sätt. Hur går det ihop tänker ni? Jo, med följande synsätt: Älgar jagas för att ätas, och om inte älgjakten bedrevs skulle stammen bli alldeles för stor. (Eftersom vi människor redan har decimerat deras naturliga fiender och påverkat naturen på alla möjliga sätt) En för stor älgstam leder till matbrist, svält och förfrysning - och inte minst en dramatisk ökning av antalet trafikolyckor. Mycket värre än älgjakt är att föda upp grisar, kycklingar och andra djur på ett inhumant sätt med trånga burar, långa transporter och stressande, plågsam hantering vid slakt. Uppfödning av djur för pälsens skull går fetbort. Att hantera levande djur utan respekt likaså. Storsan äter väldigt gärna kött men väljer så långt det går svenskproducerat/KRAV-märkt/frigående osv. Min far jägaren är ett perfekt exempel på att denna paradox faktiskt kan gå ihop. Han har alltid varit noga med att jakt ska skötas ordentligt - inget slarv eller "pang-pang" för att det är kul, ordentligt utbildade jägare, ingen sprit i samband med jakt, även små barn ska respektera husdjur osv. Tro inte att Storsan eller hennes 2 systrar skulle ha tillåtits dra och slita i en hund eller katt när de var små - som tyvärr sker i många familjer.
"Hunden är såååå snäll, han gör ingenting trots att Lisa/Svea/Pelle gör allt möjligt med den!"

Och detta sägs dessutom med någon sorts sjuklig stolthet?


Nä, jägare och djurvän kan faktiskt gå hand i hand! Ett av de finaste foton Storsan har av Pappsen är på honom i T-shirt, jeans och gummistövlar - utomhus i snön, medan han böjer sig ner och blåser värme på en liten fågel som ligger i hans hand.


Nåja, detta om Pappa! (Det märks kanske att han är en av Storsans absoluta favvisar - alla kategorier? Love U!!!)


Det Storsan skulle komma till - sent omsider - var artikeln i dagens Aftonbladet om djurparken i Kina där barnen först får mata getter och annat, och gosa lite med dem...
Sedan köper pappa geten och slänger ner den levande till lejonen.


En fin och mysig söndagsutflykt för mamma, pappa och barn...

Nästan lika mysigt som hundar och katter som flås levande...


Läs här.


Kommentarer
Postat av: Laaaarsson

Min rara lilla du, vi måååste ju va tvillingar!! jag är ju också jungfru!!
vilket datum är du född ?? haha va ball och choklad är vårt käk.
Det stämmer ju fruktansvärt bra =) Hmm blir dock svårt att få den lediga tiden tillledig tid.. UPS
Och jag ska erkänna för dej.. Peter stormare är faktiskt lite fin ;)
OCH VAR MED DINA SYSKON!!!!!!!!!!! Det är det underbaraste i livet! ta hand om dem :D
Hade det jääätebra kramar

2008-01-13 @ 17:58:19
URL: http://bestick.blogg.se
Postat av: Mamsingen

JAG BLIR SÅ J....A ARG! Varför inte ta en fet kines(finns det såna?) och slänga ner efter han fått en stor skål "lis" ?? Ja du Bäbisen, en sån djurpark tar jag inte med dig på. Jag gillar inte djurparker ö.h.t. Basta! Jag bara har en fråga ang. djur, de har alla ett existensberättigande, MEN.....vete f..n om jag tycker att råttor och fästingar innefattas?? Kram, Mamsingen

2008-01-13 @ 19:37:02
Postat av: Laaaarsson

jajaj ja bort med gud, mer stormare åt folket!! :D Haha
Och inget mer inlögg här :(
får checka imorrn igen då! :D

Have it najs. kramkram going

2008-01-13 @ 21:11:13
URL: http://bestick.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0