Stackars mig och STACKARS Mamsingen!

Storsan vaknade som vanligt i morse - inget konstigt med det. Hon var trööött - inget konstigt med det heller. Hon var klar att åka redan halv 8 - vilket var VÄLDIGT konstigt!


Då kände Storsan sig plötsligt alldeles kallsvettig och yr i huvudet, så hon lade sig ovanpå sängen med skorna på och tänkte vila 5 minuter. Somnade så klart... Så Storsan har en hel massa jobbiga skamkänslor idag - hon vaknade inte förrän 10 över 8 och SKULLE ha hämtat Mamsingen 20 i... Den stackaren fick stressa som en galning och ta sin egen bil.


Storsan tänkte först bara meddela jobbet att hon skulle bli sen men kände sedan att neej, detta går inte. Fortfarande yr, j*ligt ont i ena örat och i tänderna på ena sidan. Har spytt en gång på förmiddagen. (Myyyys...) Bihålorna och balansnerven gissar Storsan.


Hon har sovit ett par timmar under dagen och känner sig lite bättre med yrseln i alla fall. Vilket är tur för det är ju det obehagligaste! Sitter nu i pyjamas framför datorn - Pecialen ringde för att kolla hur det var med Storsan och tipsade om nåt kul... Tänkte passa på att samtidigt meddela hela världen hur ENORMT SYND det är om Storsan idag, på samma gång!

image251


PS: Storsan har fått flera frågor om box-träningen. Får passa på och berätta lite. Under tre år tränade bl.a. Storsan, Ulle-Bullen och Mamsingen "Box Combat" under organiserade former som medlemmar i en träningsklubb. Sedan slutade klubben med just passet Box Combat - vilket var synd för det är KANONKUL!!


Då kom Storsan och Mamsingen på att "Hey, vi kan väl köra själva då? Privat?". Sagt och gjort - vi pratade med den lokala idrottsföreningen och fick låna lokal osv. Vi har samlat in pengar bland intresserade deltagare och köpt in utrustning. Så nu är vi inne på tredje året med Box Combat i egen regi - två pass i veckan. Det är mest tjejer - och vi är väl totalt ca 10-12 personer just nu. Bland annat då Storsan, Mamsingen, Duvan, Ulle-Bullen... Alla kommer dock inte varje pass.


"Box Combat" är ganska hård träning med traditionella slag och slagkombinationer från 'vanlig' boxning som jabb / punch / uppercut / hook osv. men med ett tillägg
(Combat-delen) av självförsvar. Till exempel kick (höga sparkar) knä
(som i 'knäa nån i skrevet' *S*) och undanslag.
(Få bort en attackerares slag, en kniv etc.)


Man kör parvis, en håller 'mitzorna' (slagkuddarna; vadderade med handtag, ca 20x30 cm) och en slår. Den som slår har på sig slaghandskar - plattare och tunnare än vanliga boxhandskar. Eftersom alla deltagarna, även de som var nya när vi körde igång, har blivit väldigt duktiga så är det ordentligt jobbigt även när man "bara" håller mitzorna... Vi har uppvärmning och stretching, så klart, och däremellan kör vi olika övningar och kombinationer till hög musik. Det är bra träning såväl vad gäller kondition som styrka och teknik. Dessutom är det enligt Storsan en fantastisk träningsform för att få ur sig vardagens stress och irritation.

"Man ju som 'ena filbunke..."


Håller man mitzorna mot en som är duktig - som t.ex. Mamsingen (ett fullkomligt krutpaket!) blir man dessutom ordentligt blåslagen, helt enkelt därför att mitzorna slår emot kroppen när slagen träffar...

image252


Kommentarer
Postat av: Annemira

Det är klart det är synd om Pippi idag. Bara detta att vakna och inse att man skulle ha varit nån annanstans är en chock i sig. Att du också mår dåligt är ju ingenting annat än tingens jävlighet, eller hur. Hoppas du kryar på dig under helgen så vi ses på måndag! Kram från Pecialen
(PS. visst var inlägget kul!)

2008-01-18 @ 15:55:41
Postat av: illahyst

Krya på dig!!
Älskar dig!! puss

2008-01-18 @ 16:09:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0