Nyvaken men tagg

Storsan läser lite nyheter på nätet medan hon sakta vaknar till liv. Bombdåd i Afghanistan, streetrace dödar 8 i USA osv. Det som fångar Storsans uppmärksamhet allra mest är dock två artiklar som är helt olika men som ändå - enligt Storsan - handlar om precis samma sak.

Hur kvinnor och flickor behandlas.
I Sverige likväl som övriga världen.  
Ännu.
2008.

**************************************************************

Debattartikel "Tito, offret och media".
Modigt av kvinnor att anmäla våldtäkt?


Ja. Som fan.


"Samtidigt som advokaterna läser upp listor med namn och ber tjejen som anmält våldtäkten att säga vilka av dem hon knullat med, rasar diskussioner på Flashback och bloggar."


"Jag undrar vilken kvinna som frivilligt skulle gå igenom en liknande process utan att ha väldigt starka skäl. Vem vill utsätta sig för förnedrande behandling av, i tur och ordning, polis och rättsväsende? Vem vill ha sitt namn uthängt på internet och får sitt privatliv dissekerat?"


Artikel.


**************************************************************

Svenska män köper sex - av fjortonåringar.


Gubbslem.


Brasiliens turistorter är de nya paradisen för såväl reguljärt gubbslem som extraordinärt sådant. Med andra ord den typen av gubbslem som framkallar kväljningar hos varje normalt tänkande människa. Storsan inser ju att det är betydligt vanligare än hon tror men hon KAN faktiskt inte fatta hur medelålders turistande svin kan förmå sig att köpa 14-åringar. Karlar som säkerligen har fru och barn hemma. Barn som väntar på att pappa ska komma hem från semestern och ha med sig en fin present. Barn som är 14 själva. Pappas gull.


"En vanlig sexhandel har uppstått och i kölvattnet av den uppstår en barnsexhandel, säger David Lagerlöf, pressekreterare på Ecpat."


Artikel.


**************************************************************


Mitt i sina funderingar kring detta vill Storsan tipsa om en klok man i bloggvärlden som Storsan läser med nöje. Varje gång. Hon hittade honom på grund av det roliga namnet - men stannade kvar på grund av hans inlägg.

En nakenfis betraktelser.


**************************************************************

Kommentarer
Postat av: Pecialen

Hej Pippi! Du har så fruktansvärt rätt!!!

2008-02-17 @ 12:56:59
Postat av: Inga M

Jag var inne och läste Din länk. Den var fyndig och mitt i prick. Jag åkte dit!

2008-02-17 @ 14:17:22
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0