Gul och blå

Storsans själ blir blåslagen - på allvar.


image399

Men vad ända in i helvete är detta!
Storsan blir fullständigt galen av att läsa nyheterna idag.
Är folk helt galna - överallt - hela tiden?


Fårfarmare i Australien flår bakdelen av sina merinofår utan att ge bedövning - de skriker av smärta och ångest och sedan får de stappla iväg, utan smärtstillande, utan behandling. Tydligen för att ullen, Merinoullen, ska vara så fin som möjligt? Tack och lov har H&M nu bojkottat ull som kommer av s.k. 'mulesing' och ska göra sina inköp från andra områden. Storsan - som den cyniker hon är - gissar dock att detta beslut kommer efter att metoden uppmärksammas i media. Hade ingen sagt nåt hade de fortfarande sålt plagg av Merinoull från Australien.

Men, men... Storsan kan ju ha fel...


"Beslutet är ett slag mot de australiska fårfarmare som förlorar en stor inkomstkälla och som befarar att andra klädkedjor ansluter sig till bojkotten. Merinofåret är ett tamfår med vit, finkrullig, tät ull och den så kallade merinoullen marknadsförs som någonting mycket exklusivt."


Jaha?


Storsan antecknar och gråter av sympati med dessa stackars fårfarmare. Och hon fäller också en tår av medkänsla med de stackars shoppingintresserade människor som inte längre kan köpa dessa exklusiva plagg. NOT! Kom hit för fan så ska Storsan visa på ett handgripligt sätt hur det känns att få skinnet runt arslet bortdraget utan bedövning.


Artikel.


Storsans själ gul och blå - igen.


image400

"Föräldrarna anklagas för att ha slagit sönder benen på sin två månader gamla pojke. Enligt åklagaren ska föräldrarna ha börjat misshandla sin nyfödde son. Våldet började runt jul och fortsatte till slutet av januari. Den lille pojken visade sig ha flera frakturer över både ben, armar och bröstkorg. Föräldrarna greps i onsdags. I förrgår häktades de båda - på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel."


Artikel.

Storsan upprepar; har hela världen blivit fullständigt galen??!!


Men nu - ska Storsan ta några riktigt DJUPA andetag... och prata om nåt trevligare. För i ärlighetens namn orkar man inte med att läsa sånt här - bara. Då deppar man ju ihop fullständigt. ÄR det konstigt att världen ser ut som den gör? Näe.


Nåja.


Gårdagen fortsatte med popcorn, melodifestival och soffläge. Dunka mig gul och blå... Storsan får än en gång erkänna att hon inte riktigt har pejl på vad "alla" pratar om. Fridas låt "Dunka mig gul och blå" har Storsan hört om så klart. Men aldrig HÖRT. Eller sett... Så hon blev ju tvungen att uppsöka YouTube för lite allmänbildning. Helt ok låt, småskojig video. Inget att hetsa upp sig för - konstigt nog. För efter allt man hört var man ju beredd på en låt och video som på något sätt skulle "spränga alla gränser" / "vara banbrytande vulgär" eller nåt. Men näe. En småtrevlig låt med en småskojig video. Alla som har skrikit högt över den låten måste ju vara pingstvänner eller från Knutby. Basta.



Storsans kropp blir gul och blå.


image401

Storsan tycker dock att Patrik Isaksson var KANON!
Synd att inte han gick vidare till åtminstone andra chansen.
Förra året gillade Storsan hans "Faller du så faller jag". Och DET var precis vad som hände! Han föll, åkte ur tävlingen helt och hållet. Och Storsan föll lite senare, med buller och bång. Inatt skulle Storsan smyga upp för att besöka damrummet. En kombination av Nisse-the-Man och hans dumstrut i djup sömn på sovrumsgolvet, fullständigt mörklagt hem, en hög tröskel mellan sovrum och kök (placerad på HELT fel ställe enligt Storsan) samt en sladd som låg hopringlad strax efter nämnda tröskel gjorde att Storsan stöp som en hormonuppfödd oxe precis vid kökets början.

Hon tog ett steg som fastnade i dumstruten, fortsatte med ett vingligt halvsteg som halkade på tröskeln, varpå ett snedsteg olyckligt hamnade precis på den hopringlade sladden och katastrofen var ett faktum. Storsan hade ett ben kvar i sovrummet och ett konstigt snedvridet ben i köket. Hon famlade ett tag innan hon fick stöd av den lilla träbänk som står precis mellan kök och sovrum. Skönt. Dock stod på denna träbänk ett sammelsurium av förvaringsbyttor fyllda med träslevar, trägafflar, salladsbestick och stekspadar. Som Storsan alltså fick plocka ut ur sin massakrerade bröstkorg när hon väl hade kommit på fötter.

Nisse-the-Man undrade vad f*n Storsan gjorde så han stod på sovrumsgolvet i sin dumstrut och pep förtvivlat. Ulle-Bullen hade också vaknat av oväsendet och vrålade från sängen. "VAD gör du!!??" 

Nåväl.

Storsan
kravlade sig upp i stående ställning och kände på en gång: "AJJJ! Detta gjorde ju lite ont ändå!" Vänster bröst hade (eeehhrrmmm... Storsan påminner om stora tuttar, på grund av storlek OCH ålder ganska hängiga dito) vrängt och vikt sig runt valfria trägafflar så det kändes som om det gått genom en mangel av gammeldags typ. Och huvudet hade fått sig en känga också.
vad har Storsan ingen aning.

Dagen idag inleddes alltså med en grundlig undersökning i spegeln. Aahhh!! Vänster tutte är fullständigt blålila. I pannan har Storsan en rejäl bula som så sakteliga börjar anta en otäck nyans. Men mitt i denna reflektion kan man ju bara dra en suck av lättnad... Sagda behållare fylld med träslevar och salladsbestick hade ju kunnat vara... ett knivställ! *urk*

Storsans panna:
(Och NEJ! Ingen bild på vänster bröst kommer att visas upp!)


image403


image402


Kommentarer
Postat av: Mamsingen

Stackars, stackars min Bäbis!! Har inte Ulle-Bullen barnsäkrat huset?? Det finns också fina (ehh?) mjuka hjälmar till såna filurer som Bäbisen. Jag och Mojan kan ju inte vara överallt, förstår du det, Ulle-Bullen?
Vi måste ju kuna lita på dig? Mojan, är det möjligt att sticka en hjälm till vår Bäbis?? Gör i så fall en av ull så hon inte får skorv i hårbotten. Kramar, Mamsingen. (Vet att med hänsyn till ovanstående artikel inte är lämpligt att rekommendera ull, men vi har fin ull här i Svea Rike. Elle kan du Ulle-Bullen bidra?)
I dag hänger vi: Får och barnmisshandlare!! (Gäller inte dig, Ulle-Bullen, du
gör så gott du kan med att passa Bäbisen, men du måste skärpa dig. Vi gillar dig trots allt. Skarpt.

2008-02-24 @ 17:41:25
Postat av: Pecialen

Stackars Pippi!!! Men nu får du lova att ta det försiktigt hela veckan, så att vi ses nästa måndag.
Kram

2008-02-24 @ 17:41:35
Postat av: BorisBorissa

Med tanke på nämnda låt: "dunka mig....". Det verkar du ju klara av på egen hand med hjälp av diverse sladdar, hund-strutar, trösklar och träslevar. Abbans vad du är duktig. Borissa var duktig i går. Prickade in resultatet innan herr Luuk avslöjade vem som gick vidare etc. Heja! Ja oj så synd det är om alla fåren. Vem bryr sig om alla dessa djur som får sätta livet till när det ska tillverkas: Skinnbyxor, skinnjackor, skinnsoffor, skinnfotöljer, skinnhandskar, skinnklädsel till bilar osv. Något att tänka på?
Kram B.

2008-02-24 @ 18:17:19
Postat av: Sunlinda

Ta det lungt och krya på dig. tur att du har sportlov en vecka, annars har du väl solstolen kvar????
Kram

2008-02-24 @ 20:14:56
Postat av: Laaarsson

haha men lilla vän, kanske du behöver en lifeguard du med? Vi kan ju se efter varandra haha. Vi är ju trots allt troligtvis syskon ;)

Men patrik Isaksson???!! lost kille. Jag tycker iaf att Frida var grym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dock hördej ag bara snabbgenomgången på alla så jag kanske inte ska utrycka mig.

jag har en hemsk dag idag så mer orkar jag inte skriva. :(
Fats jag ,åste skriva en banger på singeng-Bee också. OOOtroligt hemskt dåligt program (om man nu inte är med själv, då är det säkert svajnkul)

men ha en kanoners dag . Hälsa Bullen och Nisse Kraaaaaaam

2008-02-25 @ 09:21:38
URL: http://bestick.blogg.se
Postat av: Annela

Gå in och läs mer på www.savethesheep.com

2008-02-25 @ 18:10:45
URL: http://www.annelas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0